ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για τη Γάζα

Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προοπτική μιας διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή, τονίζει το υπουργείο

Την πλήρη υποστήριξη στο ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού προέδρου για τη Γάζα εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του στο «Χ»: «Η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τον οδικό χάρτη @POTUS Biden για κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση όλων των ομήρων, ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση, απόσυρση των IDF και ανοικοδόμηση της Γάζας. Η ανθρωπιστική τραγωδία πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προοπτική μιας διαρκούς ειρήνης στη Μέση Ανατολή».

Υπενθυμίζεται πως, την περασμένη εβδομάδα, ο Τζο Μπάιντεν παρουσίασε ένα οδικό χάρτη τριών φάσεων για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μετά από μήνες εχθροπραξιών.

Ο Μπάιντεν εξήγησε ότι οι ΗΠΑ εστιάζουν αδιάκοπα στην εξεύρεση ενός μόνιμου τέλους στον πόλεμο και στην απελευθέρωση των ομήρων. Στόχος των ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια «καλύτερη επόμενη ημέρα» για τη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα