ΥΠΕΞ Κατάρ: Το πολιτικό γραφείο της Χαμάς στην Ντόχα δεν έχει κλείσει οριστικά

"Οι ηγέτες της Χαμάς που συμμετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα δεν βρίσκονται τώρα στην Ντόχα", τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ Αλ-Ανσάρι.

Το πολιτικό γραφείο της παλαιστινιακής Χαμάς στην Ντόχα δεν έχει κλείσει οριστικά, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ Αλ-Ανσάρι.

Το Reuters είχε μεταδώσει προηγουμένως, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο, ότι η Ουάσινγκτον είχε εισηγηθεί να απελαθεί η οργάνωση από το Κατάρ και ότι η Ντόχα είχε διαβιβάσει το μήνυμα στη Χαμάς.

Ο Αλ-Ανσάρι ανέφερε ότι το γραφείο της Χαμάς είχε δημιουργηθεί για να διευκολύνει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

“Προφανώς, όταν δεν υπάρχει διαδικασία διαμεσολάβησης, το ίδιο το γραφείο δεν έχει καμία άλλη λειτουργία εκτός από το να είναι μέρος της διαδικασίας”, είπε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οποιαδήποτε απόφαση για το οριστικό κλείσιμο του γραφείου είναι μια απόφαση η οποία θα γνωστοποιηθεί “απευθείας από εμάς και δεν θα πρέπει να αποτελεί μέρος των εικασιών των μέσων ενημέρωσης”.

Το Κατάρ, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αίγυπτο, συμμετέχει εδώ και μήνες στις άκαρπες μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

“Οι ηγέτες της Χαμάς που συμμετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα δεν βρίσκονται τώρα στην Ντόχα”, ξεκαθάρισε ο Αλ-Ανσάρι.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, το Κατάρ είπε στη Χαμάς και το Ισραήλ ότι θα αναστείλει τις προσπάθειές διαμεσολάβησης για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωσης των ομήρων, μέχρι οι δυο πλευρές να δείξουν “προθυμία και σοβαρότητα” για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα