«Υπήρχε μια ομερτά που τώρα σπάει στο Δημόσιο»

Σπάμε την ομερτά στο Δημόσιο, διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον  ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5. O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έκανε επίσης λόγο για πρόοδο στην προσπάθεια απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο, «η οποία δεν κινείτο με καλούς ρυθμούς».

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε επίσης ότι μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντοπίστηκαν περιπτώσεις που είχαν κινηθεί οι ποινικές διαδικασίες και δεν είχαν κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο Γιάννης Στουρνάρας αντέδρασε άμεσα με το που κοινοποιήθηκαν τα στοιχεία και διαβεβαίωσε ότι θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία όσοι πρέπει. Επίσης, θα ζητήσει πειθαρχικές ευθύνες από τους προϊσταμένους, στις περιπτώσεις όπου γνώριζαν για την ποινική διαδικασία και δεν κινήθηκε το πειθαρχικό.

«Υπήρχε μια ομερτά που τώρα σπάει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  σημειώνοντας πως περίπου 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ σχεδόν 200 έχουν απομακρυνθεί από την αρχή της χρονιάς ως αποτέλεσμα της επιτάχυνσης της πειθαρχικής δικαιοσύνης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης