Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αντιδρούν οι υγειονομικοί για την αναστολή εργασίας

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Σάλο και πολλές αντιδράσεις έχουν προκληθεί σε νοσοκομεία της Ελλάδας καθώς σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών για τους υγειονομικούς που αρνούνται να εμβολιστούν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα Νοσοκομεία και όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος “σε περίπτωση έκδοσης απόφασης αναστολής η ΠΟΕΔΗΝ την επόμενη μέρα προχωρά σε απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας”.

Ο κ. Γιαννάκος υπογράμμισε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη ροή εμβολιασμών, και ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δοθεί μια άτυπη παράταση για όσους έχουν κλείσει ραντεβού εμβολιασμού. Εκτιμά ότι περίπου 2.000 επαγγελματίες υγείας έχουν κλείσει ραντεβού και όπως σημειώνει θα είναι κέρδος για το σύστημα υγείας η παραμονή τους στις θέσεις τους.

Συγκέντρωση στον Ευαγγελισμό

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, προγραμματίζει συγκέντρωση το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου. “Μπλοκάρουμε την ίδια τη διαδικασία αναστολής καθηκόντων”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου. “Λέμε ναι στον μαζικό-καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού και λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά αναστολή, καμιά απόλυση, καμιά πειθαρχική δίωξη συναδέλφου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό”, αναφέρεται στην σχετική΄ ανακοίνωση.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν οι υγειονομικοί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους, το οποίο τίθεται  σε εφαρμογή από σήμερα.

Στο Ιπποκράτειο εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν  για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ζητώντας από την κυβέρνηση έστω και τώρα να μην εφαρμοστεί το μέτρο, σύμφωνα με  το voria.gr.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Χρήστος Τσελέπης τονίζει ότι ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουν πόσοι συνάδελφοι δεν εμβολιάστηκαν καθώς, όπως είπε, ακόμη ούτε η διοίκηση δεν γνωρίζει τα ακριβή νούμερα, σύμφωνα όμως με τον ίδιο είναι ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 6-7%.

Ο ίδιος τονίζει ότι ακόμη και αυτός ο μικρός αριθμός των έμπειρων εργαζομένων που θα λείψουν είναι σημαντικός για το υποστελεχωμένο νοσοκομείο. Ήδη όπως σημειώνει εδώ και 1,5 χρόνο το νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα στη λειτουργία του, με εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς άδειες και ρεπό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέπη τα νοσοκομεία θα μείνουν χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό καθώς δεν θα μπορέσει να αναπληρωθούν τα κενά με τις τρίμηνες συμβάσεις.

Συγκέντρωση στην Κρήτη

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, αντιδράσεις υπάρχουν και στην Κρήτη, με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσαλη, να δηλώνει ότι πρόκειται για υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τον κόσμο και ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες παροχών υπηρεσιών υγείας, τέτοιες που να καλύπτουν τις ανάγκες. Μάλιστα από νωρίς το πρωί πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από τις πύλες του ΠΑΓΝΗ, “για να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα