Υποκλοπές

Αγώνας για Καμίνη από τον Κουβέλη

KOYBELHS KAMINHS1Τους τελευταίους μήνες παρουσιάζεται έντονη κινητικότητα σχετικά με τους ποιους υποψηφίους δημάρχους θα στηρίξουν τα κόμματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Θα μου πείτε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς. Όμως με δεδομένο ότι η χώρα μας θα είναι στην προεδρία της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, οι ενδιαφερόμενοι καίγονται να λάβουν το χρίσμα από τώρα. Στο παιχνίδι από ότι μαθαίνω  μετέχει ενεργά και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επιμένει στην στήριξη του Γιώργου Καμίνη στο δήμο της Αθήνας. Ο νυν δήμαρχος επιχειρεί να διαμορφώσει την ατζέντα των επερχόμενων εκλογών με βασικό θέμα της ανάγκη σύμπραξης των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου απέναντι στη μισαλλοδοξία. Το ΠΑΣΟΚ δεν λέει όχι, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος εάν κατέλθει με ξεχωριστό υποψήφιο να υποστεί συντριβή. Ήδη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θέλει να πείσει τον πρωθυπουργό, ώστε να στηριχθεί ο Καμίνης. Η τελική απόφαση θα είναι δύσκολη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος διάσπασης υποψηφιοτήτων με τον Νικήτα Κακλαμάνη να έχει ήδη δηλώσει ότι θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο.  Τα ποσοστά που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή στην Α’ Αθήνας δημιουργούν πανικό στα κομματικά επιτελεία και αναζητούν υποψηφίους που στο δεύτερο γύρο θα μπορέσουν να επικρατήσουν, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται ότι μπορεί να το κάνει ο Γιώργος Καμίνης.

 

 

Οι διαρροές για την ΑΜΚ

ETE TOYRKOLIAS2Το Μαξίμου καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, ώστε να επιτευχθεί η ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας, όμως όπως λένε κύκλοι της αγοράς δύσκολα θα υπάρχει ευτυχής κατάληξη. Κι ενώ στα κυβερνητικά κλιμάκια υπάρχει προβληματισμός οι διοικούντες την Εθνική τράπεζα επιμένουν με διαρροές για δήθεν συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ δύο κορυφαίων επιχειρηματιών με ποσά της τάξεως των τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ που σημαίνει από εκατόν πενήντα εκατομμύρια έκαστος. Πάντως μέχρι σήμερα, οι διαρροές του περιβάλλοντος Τουρκολιά, δεν επιβεβαιώνονταν απ’ τους επιχειρηματίες.

 

 

 

Κάτι ετοιμάζουν στο ΠΑΣΟΚ

PASOK3Μπορεί η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να ασχολείται με την τακτοποίηση σε κυβερνητικά πόστα των υπασπιστών του προέδρου, αλλά κάποιοι άλλοι ετοιμάζουν νέο αντάρτικο, διότι όπως διαμηνύουν κινδυνεύει το κόμμα να μετατραπεί σε ΕΔΗΚ. Όπως αλίευσα δύο στελέχη ετοιμάζονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Πρόκειται για έναν πρώην υπουργό και ένα μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Οι δυο αυτοί παράγοντες αναμένεται να θέσουν ευθέως στον Ευάγγελο Βενιζέλο ζήτημα παραίτησής του προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες για τη σωτηρία της παράταξης. Θεωρούν βέβαιο ότι ο Ευ. Βενιζέλος για να προστατέψει τη δική του πολιτική υστεροφημία θα φύγει από μόνος του για να ανοίξει στη συνέχεια το παιχνίδι της διαδοχής. Τα δυο αυτά στελέχη δεν αποβλέπουν στη διαχείριση ενός μικρού κόμματος που δεν έχει καμία προοπτική. Αντιθέτως θα κινήσουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς. Το κάλεσμα θα απευθύνεται σε όλους και πολύ περισσότερο στο Φώτη Κουβέλη… Γι’ αυτό το καλοκαίρι θα είναι καυτό και το Φθινόπωρο οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

 

 

Ούτε να ακούσει…

EUROBANK4Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο υπόγειος πόλεμος στην ηγετική πυραμίδα της EUROBANK. Η τράπεζα ήδη έχει περάσεις την δικαιοδοσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όμως το δίδυμο Καραμούζη-Νανόπουλου παλεύει για να επιτύχει την παραμονή του στην διοίκηση. Μάλιστα έχουν και την βοήθεια κάποιων κυβερνητικών στελεχών στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τραπεζικούς παράγοντες. Το τι θα συμβεί δεν γνωρίζω, ούτε μπορώ να προβλέψω. Αυτό όμως που μου μετέφεραν είναι ότι ο πρώην ιδιοκτήτης της τράπεζας ούτε θέλει να ακούσει τα ονόματα των δύο στελεχών του…

 

 

 

Οι κύκλοι και το Εξωτερικών

YPEJ6Τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο στοχοποίησαν διάφορα κυβερνητικά στελέχη αλλά και ορισμένοι παράγοντες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. Οι εν λόγω κύριοι καταλογίζουν στο Δημήτρη Αβραμόπουλο ευθύνες για το ναυάγιο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Βεβαίως τα κίνητρα όλων αυτών είναι εντελώς ιδιοτελή και έχουν σχέση με τον επικείμενο ανασχηματισμό. Γιατί όπως πληροφορούμαι εγκύρως ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξακολουθεί να ορέγεται το Υπουργείο Εξωτερικών. Γι αυτό άλλωστε πήγε ταξίδι στην Αμερική μήπως και συναντήσει κανέναν κλητήρα του Ομπάμα και… πάρει το χρίσμα.

 

 

 

Τον εξέθεσε ο φίλος

BORIDHS ADONIS6Εάν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις του εχθρούς. Ο λόγος για τον Μάκη Βορίδη, που είδε πως ο κολλητός του, ο Άδωνης Γεωργιάδης στην προσπάθειά του να τον στηρίξει μάλλον τον εξέθεσε. Ο Μάκης Βορίδης δηλώνει ότι έχει υπάρξει «ακτιβιστής της Δεξιάς», όταν τον ρωτούν για τα νιάτα του. Ο Άδωνης Γεωργιάδης χρησιμοποίησε σήμερα μια άλλη λέξη για να χαρακτηρίσει τον συνοδοιπόρο του από την εποχή του ΛΑΟΣ μέχρι σήμερα: «Χουντικός». Ο Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή μία από τις πολλές έντονες συζητήσεις που έχει στο Twitter με πολίτες. Υπερασπιζόμενος τον Μάκη Βορίδη, έγραψε ότι «δεν ήταν ποτέ Ναζί, ούτε καν ανεκτικός σε αυτά» και πρόσθεσε πως ο βουλευτής της Ν.Δ. ήταν μεν πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ στη νιότη του, «άλλο χουντικός, όμως άλλο Ναζί».

 

 

Στο στόχαστρο ο Σταθάκης

STATHAKHS7Καίτοι βουλευτής και «σκιώδης υπουργός» Ανάπτυξης, ο Γιώργος Σταθάκης, απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα. Όμως εδώ και καιρό υπάρχουν πολλές γκρίνιες για τον Σταθάκη, οι οποίες εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο. Αφορμή, αυτή τη φορά, ένα ρεπορτάζ του περιοδικού Time, που φιλοξενεί δηλώσεις του κρητικού βουλευτή, με τις οποίες ο Σταθάκης εμφανίζεται να διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ… δε θα πειράξει τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. «Ο ιδιαίτερα μετριοπαθής βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης εξήγησε στο περιοδικό Time ότι το κόμμα του δεν έχει κανέναν σκοπό να άρει την φοροαπαλλαγές των αδιανέμητων κερδών ή να φορολογήσει τα κεφαλαιακά κέρδη των εφοπλιστών», σημειώνεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού, που συνεχίζει ως εξής: « Η μόνη αλλαγή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως είπε ο Σταθάκης- είναι το ναυτιλιακό συνάλλαγμα να μην αφαιρείται από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων».
Αν και στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν υπάρχουν δηλώσεις –εν είδει συνέντευξης- του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η γκρίνια στην Κουμουνδούρου είναι έντονη, όπως ακριβώς και προ 15 ημερών, όταν ο Σταθάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησε να γίνει χώρος πρασίνου το 1/3 της έκτασης στο Ελληνικό, αν και η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει όλο το Ελληνικό εθνικό πάρκο, χωρίς δόμηση.

 

Πολιτική σάτιρα από τον Νασιώκα

NASIOKAS8Τη δημιουργία, την εξέλιξη, την κατάρρευση και την αναγέννηση μίας μικρής φανταστικής χώρας στα πέρατα του …πουθενά, κάποτε στο μέλλον, διαπραγματεύεται «Ο Χρησμός». Πρόκειται για ένα παραμύθι-πολιτική σάτιρα, με πρωταγωνιστές τον Δία, τον Τειρεσία κ.α., που φέρει την υπογραφή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Έκτορα Νασιώκα. Ο τελευταίος, παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή το 2011, επιστρέφοντας την έδρα στο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, αποκαλύπτει ότι από το 2007 φαινόταν πως η χώρα βάδιζε προς την καταστροφή, τουλάχιστον αν συνέχιζε στον ίδιο δρόμο που ακολουθούσε ως τότε. Και ενώ αν αντιδρούσε και ελάμβανε εγκαίρως τα απαιτούμενα μέτρα, θα μπορούσε να έχει άλλη εξέλιξη, δεν το έκανε.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα