Υποκλοπές

Διέρρευσε το όνομα του μάρτυρα

Σχετικές Ειδήσεις

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήγε στον ανακριτή και γνώριζε το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση, δηλαδή τα στοιχεία του κατά τα άλλα προστατευόμενου μάρτυρα που έδωσε πληροφορίες για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Με έκπληξη οι ανακριτές άκουσαν τον Ηλία Κασιδιάρη να τους μιλάει για τον μάρτυρα και να καταγγέλλει ότι πρόκειται για άτομο που δεν έχει καμία ηθική, που ζητούσε χρήματα από τη Χρυσή Αυγή, πως προερχόταν από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ότι εκδιώχθηκε λόγο ανάρμοστης συμπεριφοράς από το κόμμα. Από ένα απίστευτο λάθος τα στοιχεία του κατά τα άλλα προστατευόμενου μάρτυρα συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία μαζί με τα ονόματα όλων των άλλων μαρτύρων και φυσικά στα έγγραφα αυτά έχουν πρόσβαση και οι δικηγόροι των κατηγορούμενων!

Όλοι κατά Φαήλου

Όλοι οι άνθρωποι πού και πού λέμε καμιά κουβέντα παραπάνω… Αυτή ήταν κατ’ ουσία η δικαιολογία που προέβαλε ο σύμβουλος, προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού και μέλος της πολιτικής γραμματείας της ΝΔ, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης αναφορικά με το εξτρεμιστικό παραλήρημα που ανάρτησε στο Facebook, χαρακτηρίζοντας τα μεν μέλη και τους οπαδούς του νεοναζιστικού κόμματος της Χ.Α. «πατριώτες – εθνικιστές», τον δε ΣΥΡΙΖΑ «σκυλολόι». Κοντολογίς, εξαιτίας του είδους του μέσου (Facebook) είπε και μια κουβέντα παραπάνω, σε μία στιγμή βεβαίως που η Ελλάδα βράζει, με τις εσωτερικές κρίσεις να την πλήττουν κατά κύματα. Ωστόσο, η εμπρηστική συμπεριφορά του κ. Κρανιδιώτη δεν πέρασε στα ψιλά. Απεναντίας, η Συγγρού τον εγκάλεσε για τις ακραίες απόψεις που εξέφρασε. Συγκεκριμένα, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος κάλεσε τον Φ. Κρανιδιώτη να δώσει εξηγήσεις για τις προκλητικές απόψεις που εξέφρασε για τη Χρυσή Αυγή, τις οποίες μάλιστα «στόλισε» με πεζοδρομιακές εκφράσεις. Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι όταν κλήθηκαν να τοποθετηθούν δημοσίως πήραν σαφείς αποστάσεις και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζήτησαν -εμμέσως πλην σαφώς- τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του: «Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής σε δηλώσεις του (Mega) σημείωσε ότι «αν ο Κρανιδιώτης ήταν βουλευτής της ΝΔ, θα έπρεπε ήδη να έχει διαγραφεί». Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του Γ. Γιακουμάτου (Σκάι), ο οποίος διαφώνησε πλήρως με τις απόψεις του Φ. Κρανιδιώτη, όπως και με τη θεωρία των δύο άκρων. “Προς Θεού, δεν ταυτίζω τη Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε χαρακτηριστικά…» (Έθνος).

 

Ενοχλημένοι

Σοβαρά ενοχλημένοι είναι παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον θόρυβο που γίνεται στην χώρα μας γύρω από το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Όπως πληροφορηθήκαμε από το περιβάλλον του προέδρου Μπαρόζο, η Επιτροπή έχει ζητήσει ατύπως από Έλληνες ειδικούς εκτιμήσεις για το φαινόμενο αυτό και τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις.

 

Σε επαφές…

Τακτικές επαφές με Ρώσους εκπροσώπους επιχειρηματικών συμφερόντων έχει άμεσος σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, ο οποίος προσπαθεί να προωθήσει τουριστικές επενδύσεις. Όπως μάλιστα διαρρέεται από το Μαξίμου σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστες εξελίξεις…

 

Στα σκαριά νέο κόμμα

Στην δημιουργία νέου κόμματος επιμένει με άρθρο του στην εφημερίδα του Κέντρου Σοσιαλιστικών Μελετών ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρός του, Αντώνης Δροσόπουλος, που γράφει μεταξύ άλλων: «Στο Κέντρο Σοσιαλιστικών Μελετών φωνάζουμε από πέρυσι τον Μάιο ότι είναι ανάγκη να επικρατήσει στην πολιτική σκηνή του τόπου μια ανανεωτική πολιτική δύναμη. Για να την χαρακτηρίσουμε βραχυλογικά, την είπαμε το Καινούργιο Κόμμα. Μία πολιτική ομάδα με την αγνότητα της Φιλικής Εταιρείας του 1816 και τον δυναμισμό της. Με ένα ελάχιστο πρόγραμμα, κατ’ ανάγκην, γιατί οι συνθήκες του τόπου και του διεθνούς περιβάλλοντος μεταλλάσσονται συνεχώς κατά πρωτεϊκό τρόπο. Έτσι, οι κόκκινες γραμμές του Καινούργιου Κόμματος θα ήταν περιορισμένες. Στα οικονομικά, αφ’ ενός, η μη άλλη συμπίεση των λαϊκών εισοδημάτων και, αφ’ ετέρου, η διαφύλαξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη της εθνικής παραγωγής».

Το νέο διακύβευμα

Είναι σαφές ότι η σκληρή γραμμή και η όλη πολιτική χάραξη του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στην Χρυσή Αυγή εκπορεύεται από τον εξ απορρήτων σύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη, βουλευτή Επικρατείας, ο οποίος, βλέποντας την νέα στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει πλέον την περίφημη θεωρία του περί των «δύο άκρων» ως το προνομιακό πεδίο της προεκλογικής πολιτικής αντιπαράθεσης για την ΝΔ. Με άλλα λόγια, το Μέγαρο Μαξίμου –και, ειδικότερα, στελέχη που ασκούν σημαντική επιρροή στις αποφάσεις του πρωθυπουργού– εκτιμούν ότι είναι καλύτερο να υπάρξει μία πολιτική αντιπαράθεση στην προεκλογική ατζέντα που δεν θα εστιάζεται στο δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο, αλλά στο μείζον διακύβευμα «σταθερότητα ή χάος» και τί αυτό συνεπάγεται για την ομαλή έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Στην γραμμή Μαξίμου φαίνεται να κινείται και το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουν καταθέσει…

Όπως προκύπτει από στοιχεία του εισαγγελέα της ΕΥΠ, Χρ. Μπαρδάκη, η Χρυσή Αυγή είχε αναπτύξει και ένα σημαντικό σώμα εκβιασμού επιχειρηματιών. Πέντε τουλάχιστον επιχειρηματίες έχουν καταθέσει ως θύματα εκβιασμών. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, μέλη της οργάνωσης τους προσέγγιζαν κάθε μήνα απαιτώντας από αυτούς χρηματικά ποσά «για ενίσχυση των κομματικών ταμείων». Όμως εισέπρατταν τα χρήματα μετρητά ή, για λόγους διασφάλισης, πήγαιναν τους εντεταλμένους επιχειρηματιών σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος ή σε δύο από τα ανταλλακτήρια χρυσού που φέρεται να διαθέτει η ΧΑ στην περιοχή της Ομόνοιας και σε πολυπληθή δήμο των δυτικών προαστίων. Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι μπράβοι της ΧΑ είχαν ενεργό ρόλο και σε Συνδέσμους Φιλάθλων και είχαν πρωτοστατήσει σε φαινόμενα χουλιγκανισμού.

 

Ψηλά στην πυραμίδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «βαθύ λαρύγγι» που κατέθεσε ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Γκουτζαμάνη και του αντιεισαγγελέα κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, είναι πολιτικό πρόσωπο, ευρισκόμενο ψηλά στην ιεραρχία του κόμματος του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου. Κατά τις ίδιες πηγές, δεν είχε πρόθεση να μιλήσει, όμως υπήρξαν αποδείξεις για συμμετοχή του σε ειδεχθείς εγκληματικές ενέργειες που τον οδήγησαν αναγκαστικά στον 4ο όροφο του κτιρίου του Αρείου Πάγου. Προσεχώς, ο συγκεκριμένος θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση για την δομή της ΧΑ, την οποία περιέγραψε χωρίς περιστροφές ως «παραστρατιωτική ομάδα», με αδιαμφισβήτητη ιεραρχία, χωρίς ίχνος εκλογικών διαδικασιών στα κομματικά της όργανα. Ο μάρτυρας «φωτιά» κυριολεκτικά έκαψε τον …Λαϊκό Σύνδεσμο με όσα είπε, αφού αναφέρθηκε σε πλήθος περιστατικών εκβιασμών, σε συνεργασίες με πρόσωπα του υποκόσμου και στην διαρκή σχέση του εθνικιστικού μορφώματος με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Θα πρέπει έτσι να αναμένονται και νέες θεαματικές συλλήψεις.

 

Πρόταση στον Γιαννίτση

Αυτό θα ήταν καλό νέο. Όπως μαθαίνουμε, δεδομένη θεωρείται πλέον η απόφαση του Ευ. Βενιζέλου να «ενδυθεί» το ΠΑΣΟΚ τα «χρώματα» και το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου και προς τούτο αναζητείται το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κινήματος και θα σηματοδοτεί το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διακαής επιθυμία του κ. Βενιζέλου είναι ο Τάσος Γιαννίτσης και ήδη τού έχει κάνει προσωπική πρόταση προκειμένου να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου –χωρίς, ωστόσο, να έχει πάρει, επί του παρόντος, απάντηση.

Διαφορές…

Κατήφεια έχει επικρατήσει τις τελευταίες ημέρες στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή κυρίως τα «παγωμένα» μικρά ποσοστά που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, ακόμα και μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας και στελεχών της Χρυσής Αυγής και παρά τον «πόλεμο» που είχε κηρύξει στην τελευταία εξ αρχής το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος. Και καθώς, η –δημοσκοπική- φτώχεια, φέρνει γκρίνια, το ΠΑΣΟΚ φέρεται για άλλη μια φορά μοιρασμένο στα δύο, με το πρωταγωνιστικό δίδυμο του τελευταίου Συνεδρίου Νίκο Ανδρουλάκη, σημερινό γραμματέα του κόμματος και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, νυν εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, να προτείνουν εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του γραμματέα κοιτά προς την ύψωση διαχωριστικών γραμμών προς τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, παρά την ‘αναγκαία’ συνεργασία μαζί της στην κυβέρνηση, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου τείνει προς τις συνεχείς επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έχει από καιρό αναγάγει σε ‘νούμερο ένα’ αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ…

 

 

 

Διαβάστε επίσης