Υποκλοπές

Διέψευσε τον Πάγκαλο

Ο ίδιος έχει καταδικαστεί για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και του έχει αποδοθεί ο τίτλος του «αρχικοριού». Ο λόγος για τον Χρήστο Μαυρίκη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη διέψευσε τον Πάγκαλο, ότι η Αθήνα παρακολουθούσε τους αμερικανούς πρέσβεις σε Ελλάδα και Τουρκία. Ο Μαυρίκης είπε επί λέξει: «Θυμίζω ότι την περίοδο που ήταν ο κος Πάγκαλος Υπουργός Εξωτερικών δεν είχε η Ελλάδα μηχανήματα για να παρακολουθήσει.  Δεν είχε καν προμηθευτεί ακόμα η χώρα τον κοριό». Για το εάν γίνονται σήμερα παρακολουθήσεις απάντησε: «δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα αλλά καλό είναι να φυλαγόμαστε. Τι πιστεύετε ότι ο Τσίπρας για παράδειγμα δεν προσέχει τι λέει στα τηλέφωνα;». Βέβαια εδώ ανοίγει άλλο ζήτημα, καθώς ο Πάγκαλος στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν και αργότερα επί εποχής Οτσαλάν. Οπότε γι’ αυτή την περίοδο δεν έχει παραγραφεί κανένα αδίκημα…

Πολλοί από το μαντρί

Το ότι πολλοί βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι σε σύγκρουση με τον αρχηγό τους είναι γνωστό τοις πάσι και το έχω γράψει πολλάκις. Όμως τέτοιο άδειασμα σε αρχηγό δεν έχει ξαναγίνει. Δεν είναι μόνο το πρωί της Τρίτης που ο Τέρενς Κουίκ πήρε αποστάσεις από τον Καμμένο, αλλά και σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό περί εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα αναφερόμενος , στο ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουίκ τοποθετήθηκε αρνητικά ακόμα και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε, ότι μόλις ανοίξει η πόρτα των ΑΝΕΛ θα φύγουν πολλοί μα πάρα πολλοί από το μαντρί…

Αλλού το μυαλό του…

Από τη Θεσσαλονίκη και την κοινή εκδήλωση της ΔΗΜ.ΑΡ. και της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα για τον πρωτογενή τομέα, ξεκινά η αναζήτηση των προϋποθέσεων σύγκλησης των δύο κομμάτων, προκειμένου να φτάσουν σε ένα κοινό εκλογικό μέτωπο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι «θα καταφανεί αν η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με τη ΔΗΜ.ΑΡ. έχουν προϋποθέσεις σύγκλισης από πλευράς προγραμματικών θέσεων, προκειμένου να φθάσουμε στο επιθυμητό, δηλαδή σε ένα κοινό εκλογικό μέτωπο…». Εξηγεί, δε, πως το επιθυμητό εκλογικό μέτωπο δεν περιορίζεται στις ευρωεκλογές, αλλά αφορά και στις βουλευτικές. «Αυτός είναι ο στόχος», εξηγεί, παρότι «δεν έχουμε φθάσει ακόμη στο στόχο αυτό. Έχουμε, πολλές ελπίδες, βάσιμες ελπίδες, αν τον επιτύχουμε». Ο ίδιος, εξηγεί ότι σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να διαλύσει το κόμμα του και μιλά μόνο για στόχο εκλογικού μετώπου, στο οποίο και καλεί να κινήσεις και πρόσωπα και κόμματα. Εξηγεί επίσης πως δεν τον ενδιαφέρει η ένταξη στη ΔΗΜ.ΑΡ. «Έχουμε τις δικές μας θέσεις, προοπτική και ύφος. Δεν θα καταργήσει κανείς την αυτοτέλειά του», ξεκαθαρίζει. Όπως γίνεται αντιληπτό ο Ανδρέας έχει διαρκώς το μυαλό του στο ΠΑΣΟΚ και το πώς θα πάρει τη θέση του Βενιζέλου.

Στο ίδρυμα…

Η μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου για όσα, δημοσίως, είπε περί παρακολουθήσεων των πρέσβεων των ΗΠΑ σε Αθήνα και Άγκυρα από την ΕΥΠ φέρει την υπογραφή του Αγησίλαου Τάτση. Για όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ, ο Άγης Τάτσης υπήρξε σημαίνον στέλεχος της πράσινης νεολαίας, επί Τόνιας Αντωνίου. Ο Τάτσης διετέλεσε γραμματέας της ΠΑΣΠ Οικονομικού, ενώ στη συνέχεια ανελίχθηκε στη Νεολαία και αναδείχθηκε στη θέση του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων. Κι αν αυτά μοιάζουν… νεανικές αμαρτίες, αξίζει να προστεθεί ότι μέχρι σήμερα ο κ. Τάτσης, που μήνυσε το Θεόδωρο Πάγκαλο για αδικήματα που τιμωρούνται με ποινή έως και 10 χρόνια, παραμένει και σήμερα νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου…

 

Τα σχέδια και ο Σαχινίδης

Σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ από τα αριστερά και τα δεξιά του «βλέπει» η Χαριλάου Τρικούπη πίσω από τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου και άλλων στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που παρομοιάζουν το ΠΑΣΟΚ με εγκληματική οργάνωση, αλλά και άλλων του ΣΥΡΙΖΑ περί νέων σκανδάλων με την εμπλοκή του Ευάγγελου Βενιζέλου, από τη λίστα Λαγκάρντ ως τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της ΚΟ, με ανακοίνωση του οργάνου αργότερα να κάνει λόγο για «ακροδεξιά» και «επίδοξους συμμάχους της», που βάλθηκαν για ακόμα μια φορά να «λασπολογήσουν» κατά του ΠΑΣΟΚ για να πετύχουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Εκτιμούν κοντολογίς ότι εξυφαίνεται ένα σχέδιο που θέλει να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα βάλει σε περιπέτειες την χώρα, δεδομένου ότι εκτιμούν πως αυτό είναι ο παράγοντας που εγγυάται τη σταθερότητα της κυβέρνησης και της χώρας. Όμως και ο Σαχινίδης άσκησε κριτική στο κόμμα του τονίζοντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης πως η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε τέτοια φαινόμενα θα έπρεπε να είναι πιο έντονη. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, μάλιστα αργότερα, υποστήριζε ότι προσωπικά δεν τον καλύπτει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των δηλώσεων…

 

Πυρά κατά της ηγετικής ομάδας

Έντονη ήταν η μουρμούρα εκφράστηκε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν ήταν λίγοι όσοι καταλόγισαν στη ηγεσία του κόμματος ότι λαμβάνει αποφάσεις με έναν κλειστό κύκλο στελεχών, αφήνοντας στο σκοτάδι τα στελέχη του κόμματος. Μάλιστα, αρκετοί βουλευτές «ξόρκισαν» τη «λογική του μαντριού», στηλιτεύοντας το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο να λαμβάνει η ηγεσία του κόμματος αποφάσεις, χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί συζήτηση είτε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, είτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε πως θα συγκαλεί πολύ συχνότερα τα όργανα και, κυρίως, πως δε θα λείπει κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων -όσο, τουλάχιστον, τού το επιτρέπει το πρόγραμμά του. Τα πυρά των βουλευτών δεν στόχευσαν μόνο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στενούς συνεργάτες του, που ανήκουν στον πολύ στενό ηγετικό πυρήνα της Κουμουνδούρου.

 

Ποιος θα επανεκλεγεί;

Την πρώτη της δημόσια εκδήλωση θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 17.30 το απόγευμα στο Δημαρχείο του Βόλου, η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων», με θέμα : «Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική πολιτική». Την «Πρωτοβουλία των 5» αποτελούν οι Δήμαρχοι Γιώργος Καμίνης (Αθηναίων), Γιάννης Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης), Γιάννης Δημαράς (Πατρέων), Πάνος Σκοτινιώτης (Βόλου), και Φίλιππος Φίλιος (Ιωαννιτών). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ την επομένη (7 Νοεμβρίου) θα γίνουν ομάδες εργασίας όπου με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων θα διατυπωθούν προτάσεις προς την πολιτεία και τους πολίτες, για την ενίσχυση του ρόλου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Καλά όλα αυτά, αλλά στο ερώτημα ποιος από τους πέντε δημάρχους θα είναι στο θώκο του και μετά τις εκλογές μπορεί να το απαντήσουν; Διότι πιο εύκολα μπορούν να συστήσουν κόμμα και να μπει στην Βουλή, παρά να εκλεγούν και οι πέντε…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα