Υπόσχεση Μητσοτάκη για οριστική επίλυση του ζητήματος των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Ο Κ. Μητσοτάκης στη περιοδεία του συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης αρμόδιο για Θέματα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση

Επίσκεψη στο μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων που υλοποιείται στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για τη Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων και τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων που κατασκευάζονται στην Αρκαδία και θα μπορούν να διαχειριστούν 105.000 τόνους αποβλήτων ανά έτος.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στο εργοτάξιο συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης αρμόδιο για Θέματα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, συνομίλησε για την πορεία του έργου με εργαζόμενους και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργο Περιστέρη και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Γιώργο Αγραφιώτη.

Η υποδομή στην Αρκαδία αποτελεί τμήμα του ευρύτερου έργου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό κατασκευής 135 εκατομμύρια ευρώ. Σε πλήρη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει δύο ακόμα ανάλογες μονάδες στη Μεσσηνία και τη Λακωνία και δύο Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που θα αναπτυχθούν στην Κορινθία και την Αργολίδα. Η μεταβατική διαχείριση στην Αρκαδία εκτιμάται πως θα αρχίσει φέτος τον Οκτώβριο.

«Πιστεύω ότι θα λύσουμε οριστικά πια το ζήτημα των απορριμμάτων της Πελοποννήσου για να μπορέσουμε πια να μπούμε και στη νέα φάση η οποία θα συμπεριλαμβάνει περισσότερη πρόληψη, περισσότερη επαναχρησιμοποίηση, περισσότερη ανακύκλωση -φυσικά- στην πηγή, αλλά είναι δεδομένο ότι πάντα θα υπάρχει ένα μέρος του υπολείμματος το οποίο πρέπει να το διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μεσσηνία ανακοίνωσε ότι ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά 12 και άνω.

Αναφορικά με την ενεργειακή αξιοποίηση του έργου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι επιμένει «ιδιαίτερα και στο κομμάτι της ενεργειακής αξιοποίησης του βιοαερίου το οποίο παράγεται». Η κατασκευή του νέου ολοκληρωμένου συστήματος θα βάλει τέλος στην έλλειψη υποδομών για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και στη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων.

Στο έργο απασχολούνται 860 εργαζόμενοι στη φάση της κατασκευής και μετά την ολοκλήρωσή της θα δημιουργηθούν 260 θέσεις εργασίας στη φάση της 25ετούς λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα