ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ: Πρωτοδίκες – Αρεοπαγίτες, διπλό ημίχρονο – άσσος τελικό…

Η εξόφθαλμα περίεργη απόφαση του Αρείου Πάγου για άδεια στον εκτελεστή τής «17Ν» πήγε στα σκουπίδια από πρωτοδίκες…

Ηχηρό ράπισμα δέχτηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου η αντιπρόεδρος ΑΠ Δήμητρα Κοκοτίνη, η οποία είχε επιλεγεί από το Υπουργικό Συμβούλιο για να αντικαταστήσει την απελθούσα εισαγγελέα ΑΠ Ξένη Δημητρίου.

Οι δικαστές του Βόλου, αξιολογώντας το υλικό της δικογραφίας για το «πρώτο πιστόλι» της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα, του έκλεισαν την πόρτα της φυλακής, όπως άλλωστε είχαν κάνει και οι συνάδελφοί τους, που επίσης είχαν αρνηθεί να χορηγήσουν άδεια στον πολυισοβίτη.

Το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου είπε για τρίτη φορά όχι στον Κουφοντίνα, εν αντιθέσει με την αντιπρόεδρο ΑΠ και επίδοξη προϊσταμένη της ανώτατης Εισαγγελίας, που φέρεται να «εξαργύρωσε» την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ΑΠ, στο οποίο ήταν πρόεδρος, με την επιλογή της στο τιμόνι της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Η κα Κοκοτίνη, που έχει στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση, καθώς ο αδελφός της ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ, εισέπραξε δεύτερη απογοήτευση με την απόφαση των δικαστών Βόλου, καθώς είχε ήδη δεχτεί μια ψυχρολουσία με την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που δεν υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα του διορισμού της, όπως και του διορισμού της αντιπροέδρου Ειρήνης Καλού, στις θέσεις εισαγγελέως και προέδρου ΑΠ αντίστοιχα.

Δεν θέλει και πολύ για να καταλάβει κάποιος πόσο συνδεδεμένοι με τις κυβερνητικές επιλογές ήταν οι διορισμοί στην ηγεσία της Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση Κουφοντίνα είχε παραπεμφθεί στο κατά τόπον αρμόδιο Πρωτοδικείο του Βόλου, με αποτέλεσμα οι δικαστές του Βόλου, με βούλευμά τους, να αρνηθούν τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα, υιοθετώντας το σκεπτικό της εισαγγελέως Βόλου, σύμφωνα με το οποίο ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί και ούτε έχει επέλθει ηθική βελτίωση.

Ως γνωστόν, το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο την κα Κοκοτίνη, αναίρεσε  το βούλευμα  των δικαστών του Βόλου που δεν ενέκριναν την  άδεια στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, υιοθετώντας την εισήγηση της πρώην εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία νύχτα είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου. Η κα Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Εύκολα αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής τη σύνδεση δικαστικών αποφάσεων με την επιλογή των προσώπων που εκδίκασαν τις αποφάσεις αυτές. Χαμένη από τη διαπλοκή αυτή είναι η Δικαιοσύνη, αφού, με τη σύμφωνη γνώμη της πρώην προϊσταμένης Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, κας Ξένης Δημητρίου, η εκδοθείσα απόφαση του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου πήγε στον κάλαθο των αχρήστων από απλούς πρωτοδίκες…

Διαβάστε επίσης