ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Απερρίφθη αίτημα του Παπαγγελοπούλου για την εξαίρεση Πλεύρη από την προανακριτική

Εν αναμονή της κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη». Αποχώρησε το ΣΥΡΙΖΑ

Εν αναμονή της σημερινής κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», στον αέρα κόντεψε να τινάξει την διαδικασία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αυτό διότι με αίτημα του ζήτησε την εξαίρεση του Θανάση Πλεύρη από την προανακριτική για την υπόθεση της Novartis. Αίτημα το οποίο απερρίφθη. Επίσης η απόφαση αυτή έφερε και έντονη αντίδραση και στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να υπενθυμίσουμε η διαδικασία εξέτασης του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 16:00.

Πήγε να τινάξει στον αέρα την διαδικασία ο Παπαγγελόπουλος

Νωρίτερα, με αιφνιδιαστικό αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου διά του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα ζήτησε να εξαιρεθεί ο Θανάσης Πλεύρης από μέλος της προανακριτικής επιτροπής.

Ο κ. Τσοβόλας ζήτησε την εξαίρεση του κ. Πλεύρη διότι υπήρξε συνήγορος του Αντώνη Σαμαρά σε δικαστική υπόθεση που είχε πρόσφατα με τον Κώστα Βαξεβάνη και στην οποία τελικά ο κ. Βαξεβάνης καταδικάστηκε.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία ανάκρισης των προστατευόμενων μαρτύρων, να τεθεί θέμα ημερήσιας διάταξης για την εξαίρεση του Θάνου Πλεύρη και εντός διημέρου να αποφανθεί η προανακριτική για εξαίρεσή του ή όχι.«Δεν θα τα κάνουμε όλα κουρέλια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Θάνος Πλεύρης από την πλευρά του υποστήριξε πως η υπόθεση εξαίρεσής του έχει ήδη κριθεί, καθώς και στο παρελθόν η πλευρά Παπαγγελοπούλου είχε ζητήσει την εξαίρεσή του -με άλλο σκεπτικό εκείνη τη φορά- από την προανακριτική, με συναίνεση μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε για «ηθικό, όχι όμως νομικό κώλυμα» συμμετοχής του.

Ο Κ. Καραγκούνης τοποθετήθηκε λέγοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα ή πρόβλημα ποινικής διαδικασίας, ότι το αίτημα πρέπει να εξετασθεί αμέσως και ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται προσκόμματα στη λειτουργία της Επιτροπής.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μαρκόπουλο

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος κάνοντας λόγο για δύο γραμμές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μία των βουλευτών του κόμματος και μία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί παρελκυστικά, ακόμα και τα μέλη της προανακριτικής αιφνιδιάστηκαν καθώς ο Παπαγγελόπουλος έχει δική του γραμμή την οποία δεν γνώριζαν καν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο Β. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι πρέπει να εξετασθεί αμέσως το αίτημα Παπαγγελόπουλου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «απώτερος σκοπός του αιτήματος είναι να μην εξεταστούν σήμερα και αύριο οι προστατευόμενοι μάρτυρες».

Το ΚΚΕ επέμεινε στη σκληρή γραμμή οι προστατευόμενοι μάρτυρες να εξεταστούν με τα ονοματεπώνυμά τους και με τα πρόσωπά τους χωρίς καμία αλλοίωση χαρακτηριστικών. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι γεννά μεγάλα ερωτήματα η προσπάθεια Παπαγγελόπουλου να μπλοκαριστεί η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων.

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη διαδικασία και στην ψηφοφορία που ακολούθησε δεν έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να κινηθεί αμέσως η διαδικασία για την εξαίρεση του Θάνου Πλεύρη και να υπάρξει άμεση διακοπή της συνεδρίασης.

 

Διαβάστε επίσης