ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Δικαίωση για Σαμαρά, βέρτιγκο η Παπαδάκου

Η αρχειοθέτηση για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος ουδέποτε εκλήθη ούτε καν ως ύποπτος, οφείλεται κατά τη δημοσιογράφο –«πρώτο πιστόλι» του ΣΥΡΙΖΑ– στην άθλια ερμηνεία της ότι «οι μάρτυρες ήταν αξιόπιστοι, αλλά δεν βρέθηκαν λεφτά»…

Προ ημερών σε σχετικό άρθρο μας που αφορούσε τον βίο και την πολιτεία των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Κατερίνας Ακριβοπούλου, είχαμε δώσει τον χαρακτηρισμό στις εν λόγω κυρίες «τα πρώτα πιστόλια», με την επισήμανση ότι μπορεί να διαμαρτυρηθεί ο Κουφοντίνας, αφού γίνεται χρήση ενός προσωνυμίου που του ανήκει.

Με την τοποθέτηση όμως της κας Γιάννας Παπαδάκου στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», πλέον δεν πρέπει να τίθεται θέμα ανταγωνισμού για τον εκτελεστή της 17Ν, αφού πρώτη και με μεγάλη διαφορά αναδεικνύεται η εν λόγω δημοσιογράφος.

Τι είπε στο «Κόκκινο»;

 

Μετά την αρχειοθέτηση του σκέλους της Novartis που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η κα Παπαδάκου τοποθετήθηκε λέγοντας: «Δεν αμφισβητείται η αξιοπιστία των μαρτύρων, απλώς δεν βρέθηκαν λεφτά»!!!

Με λίγα λόγια, η κα Παπαδάκου θέτει υπεράνω κάθε υποψίας τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες, τους οποίους εκείνη με δικά της κριτήρια θεωρεί αξιόπιστους, χαρακτηρίζει ως αληθινές τις καταθέσεις τους –του τύπου «ακούστηκε», «συμπέρανα», «συνήθως(!!!) αυτή είναι η μίζα»– και με διάφορες ευτελείς «μαρτυρίες» αυτής της μορφής αφήνει πλέον εμμέσως πλην σαφώς πεδίο για τα τηλεοπτικά παράθυρα και τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια –αμφότερα συριζαϊκής κατεύθυνσης– να υποστηρίζουν ότι «τα πήραν οι πολιτικοί, αλλά δεν βρέθηκαν τα λεφτά».

Και αυτό γιατί ενώ στις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και δωροδοκία απαραίτητη προϋπόθεση είναι, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, ο εντοπισμός χρημάτων επ’ ωφελεία του ελεγχόμενου, η κα Παπαδάκου έφτασε στο σημείο με αστείους συλλογισμούς να καταργήσει ακόμη και δικονομικές διατάξεις.

Ένας συλλογισμός για τον οποίο η δημοσιογράφος πρέπει να προταθεί για το βραβείο Πούλιτζερ.

 

Είναι προφανές ότι η κα Παπαδάκου, μετά την «εκτόπισή» της από την εφημερίδα «Παραπολιτικά», τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio, προσπαθεί επιδεικνύοντας τα «δημοσιογραφικά» προσόντα της να πλαισιώσει τον κ. Καρτερό στο έργο του στην Κουμουνδούρου…

Ακόμη η παλαίμαχη δημοσιογράφος –και «λαγωνικό», όπως τιτλοφορείται στη δημοσιογραφική πιάτσα– εκλαμβάνει ως απολύτως αληθή τη μαρτυρία του κουκουλοφόρου μάρτυρα για «πράσινες, κόκκινες και κίτρινες δεσμίδες, σε τροχήλατες βαλίτσες, που ΠΡΕΠΕΙ να πήγαν στο Μαξίμου»(!!!). Αντίθετα, έπαθε αφωνία όταν όφειλε ως δημοσιογράφος να αναφερθεί στον επί δύο έτη έλεγχο όλων των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, της οικογένειάς του, το σπάσιμο των θυρίδων της συζύγου του Γεωργίας, και του αδελφού του Αλέξανδρου –που σημειωτέον ότι ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ντζούρας, παρά τις διαβεβαιώσεις της τράπεζας ότι οι εν λόγω θυρίδες ήταν ανενεργές από το 2011, δηλαδή πριν ο Αντώνης Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός, ζήτησε να ανοιχθούν βιαίως– στις οποίες θυρίδες βεβαίως δεν βρέθηκε τίποτε.

Έτσι, η κα Παπαδάκου με όλα τα πύρινα ρεπορτάζ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, του «Ρασπούτιν» και κατά των πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, βεβαίως μετά τις εξελίξεις υπέρ τους –αφού οι 6 από τις 10 έχουν ήδη αρχειοθετηθεί, με αποτέλεσμα οι αρθρογραφίες της να έχουν αποδειχθεί ψευδείς, συκοφαντικές και ανυπόστατες–, κάτι πρέπει να γράψει για να δικαιολογήσει μια άθλια επιχειρηματολογία των δύο προηγούμενων χρόνων.

Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσε να ανακαλύψει κάποιος αν είχε την υπομονή και τον χρόνο να μελετήσει προσεκτικά τις «αξιόπιστες» εκπομπές της κας Παπαδάκου στον Alpha TV και  στον Alpha Radio. Εκεί θα διαπίστωνε ότι οι πρακτικές της κας Παπαδάκου για να παρουσιάσει «αξιόπιστα» δημοσιογραφικά ρεπορτάζ δεν είναι εύκολο να υιοθετηθούν από άλλους εκπροσώπους του Τύπου.

Και αυτό διότι αν κάποιος συνάδελφός της ακολουθούσε τις πρακτικές της, και ισχυριζόταν παραδείγματος χάρη ότι η κα Παπαδάκου «τα ’παιρνε», για να βάλει στο κάδρο πολιτικά πρόσωπα –τα οποία η κα Τουλουπάκη χωρίς κανένα στοιχείο διέσυρε στη Βουλή–, αλλά η έρευνα στους λογαριασμούς και στις φορολογικές δηλώσεις τής εν λόγω δημοσιογράφου από την εφορία και ΑΑΔΕ δεν είχε εντοπίσει μαύρο χρήμα, θα μπορούσε ο καταγγέλλων να ισχυριστεί ότι οι πληροφορίες του ήταν αξιόπιστες αλλά δεν βρέθηκαν χρήματα κατά τον έλεγχο, υπονοώντας ότι η δημοσιογράφος πρόλαβε και τα έκρυψε αλλού. Πώς θα αισθανόταν τότε η κα Παπαδάκου;

Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα της δημοσιογράφου, αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι της, μετά από την έκδοση δικαστικών αποφάσεων εις βάρος της από τον επιχειρηματία Σάμπη Μιωνή, αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που διατρέχει μετά την απόλυσή της από τα ΜΜΕ που προαναφέραμε, και κυρίως αντιλαμβανόμαστε το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει λόγω αλλαγής του πολιτικού σκηνικού.

Ενδεχομένως, αν κανείς λάβει υπ’ όψιν τη δημοσιογραφική της συμπεριφορά, να βρει κλειστές πόρτες σε μεγάλα ΜΜΕ. Στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν και τα λεγόμενα μικρά, όπως περιφερειακά έντυπα, και δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, αφού ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιους δήμους και κοινότητες επεκράτησε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Θα είναι μια αναγνώριση του έργου της, αφού η στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ επί μία συναπτή 4ετία –με κάλπικα βεβαίως στοιχεία για τα οποία έβγαζε πύρινους λόγους στις εκπομπές της– δεν έχει προηγούμενο στη δημοσιογραφική πιάτσα. Τύφλα να ’χει ο Γεωργαλάς της χούντας… 

Διαβάστε επίσης