ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS Φοροφυγάδες, υπόδικοι και μέλη της κυβέρνησης Θάνου οι σκευωροί

Μπροστά σε αδιέξοδο βρίσκονται η Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis. Κι αυτό διότι η μεν κα Τουλουπάκη έστειλε την υπόθεση στη Βουλή ως όφειλε από τη στιγμή που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα και της επιστράφηκε η καυτή πατάτα. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η κα Τουλουπάκη θα είχε όλη την άνεση εάν η εξεταστική επιτροπή διερευνούσε το ζήτημα και έβρισκε στοιχεία που έπρεπε να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη. Τουναντίον ο φάκελος επιστράφηκε δίχως να έχει γίνει το παραμικρό. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται το αντίθετο. Ότι πλέον οι δικαστές έχουν την ευχέρεια να αναζητήσουν την αλήθεια.

Φυσικά, η κυβέρνηση στο πρώτο στάδιο φαίνεται κερδισμένη, διότι θα συνεχίζει να κραυγάζει για την ενοχή των 10 και για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από σύστασης του ελληνικού κράτους. Όμως είναι έτσι τα πράγματα;

Οι 10 που έχουν κατηγορηθεί από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Τουναντίον και από τις ομιλίες τους στη Βουλή φάνηκε πως γνωρίζουν και ποιοι είναι οι τρεις κουκουλοφόροι μάρτυρες, αλλά και πώς πιέστηκαν για να προχωρήσουν στις καταθέσεις. Χαρακτηριστικό εξάλλου είναι και το απόσπασμα της ομιλίας του Γιάννη Στουρνάρα: «Δεν υπάρχει προηγούμενο στον ανεπτυγμένο κόσμο, με ασυνάρτητες μαρτυρίες τριών ανώνυμων μαρτύρων, υπό αμφισβητούμενο καθεστώς προστασίας, με εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη και τη Φορολογική Διοίκηση, να στοχοποιούνται και να διαπομπεύονται δέκα πολιτικά πρόσωπα».  Μάλιστα, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε πως η εξεταστική επιτροπή δεν προχώρησε σε πραγματική διερεύνηση, διότι φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας. «Διότι –όπως είπε– αν προχωρούσε στη διερεύνηση της υπόθεσης, αν καλούσε τους προστατευόμενους μάρτυρες, θα αποκαλύπτονταν οι ψευδομαρτυρίες, η παντελής έλλειψη στοιχείων, οι εκκρεμότητες των μαρτύρων με τη Δικαιοσύνη ή τη Φορολογική Διοίκηση, οι ακυρότητες του καθεστώτος προστασίας, οι αφόρητες πιέσεις που τους ασκήθηκαν προκειμένου να πουν αυτά που είπαν, οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης και, τελικά, η σκευωρία. Έτσι θα κατέρρεε και το σαθρό επικοινωνιακό οικοδόμημα που χτίζεται ενάμιση χρόνο τώρα, με διαρροές, με παπαγαλάκια, με δήθεν συνταρακτικές αποκαλύψεις που όλο έρχονται αλλά τελικά αναβάλλονται, με δήθεν παχυλούς λογαριασμούς και πολυτελή ακίνητα στο εξωτερικό που όλο ανακαλύπτονται αλλά τελικά δεν βρίσκονται».

Τους γνωρίζουν

Σύμφωνα με τα όσα λένε συνεργάτες των πολιτικών προσώπων, οι τρεις μάρτυρες που είναι σε καθεστώς προστασίας είναι πρώην στελέχη της εταιρείας τα οποία είχαν έρθει σε προστριβές με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis στην Ελλάδα, τον Κωνσταντίνο Φρουζή.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές (οι συνεργάτες των πολιτικών προσώπων που κατηγορούνται) ισχυρίζονται πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν καταθέσει συνολικά 10 μάρτυρες, ως φαίνεται και στη δικογραφία. Το εντυπωσιακό είναι ότι στις 10 μαρτυρίες της δικογραφίας συμπεριλαμβάνονται και αυτές που έδωσαν και οι τρεις κουκουλοφόροι, πριν μετατραπούν σε προστατευμένους μάρτυρες. Και φυσικά το ερώτημα που γεννιέται είναι ποια από τις δύο καταθέσεις θα ληφθεί υπόψη εάν η υπόθεση οδηγηθεί στο ακροατήριο.

Επίσης τι θα συμβεί εάν τελικά τα ονόματα των τριών προστατευόμενων μαρτύρων δημοσιοποιηθούν και αρχίσουν οι μηνύσεις και οι αγωγές να προσωποποιούνται; Θα εμμείνουν στις καταθέσεις τους, ή θα αλλάξουν τακτική; Ή μήπως αποφασίσουν –για να διασώσουν ό,τι σώζεται– να αποκαλύψουν ποιος ήταν ο εμπνευστής του σχεδίου και ποιος ήταν αυτός που τους καθοδηγούσε για το τι θα καταθέσουν στην ομάδα της κας Τουλουπάκη;

 

Ξετυλίγεται το κουβάρι της πολιτικής απάτης

Όπως γίνεται αντιληπτό, η υπόθεση Novartis έχει πολύ ψωμί. Τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που θα επιμείνει να λασπώνει τους πολιτικούς αντιπάλους του, όσο και εκ μέρους των 10, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να αποκαλύψουν την πλεκτάνη.

Κάτι που αναφέρει συνεχώς σε όλες του τις συνεντεύξεις του ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τονίζει ότι «η όλη υπόθεση είναι μία ελεεινή πλεκτάνη που σύντομα θα αποκαλυφθεί».  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ εκτιμά ότι η επιστροφή της δικογραφίας στη Δικαιοσύνη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παραγραφής, δηλαδή η Δικαιοσύνη «να αποφανθεί αυτή σε κάποιο στάδιο περί της αναρμοδιότητάς της και να μη μας δοθεί ποτέ και πουθενά η δυνατότητα να αποκαλυφθεί η αλήθεια». Παράλληλα, κάνει λόγο για ένα σχέδιο εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνηση αλλά και για στοιχεία που θυμίζουν άλλες, σκοτεινές εποχές.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο η προσπάθεια της κυβέρνησης ή συμμορίας όπως την αποκάλεσε, είναι να θέσει εκτός πολιτικής αντιπάλους για να κερδίσει ψήφους το κόμμα στο οποίο ανήκει ή στηρίζει. «Αν το πιστεύουν αυτό ναρκωμένοι από τον πόθο να κρατηθούν στην εξουσία με τους τρόπους που αναρριχήθηκαν σε αυτήν, κάνουν τεράστιο λάθος. Η προσβολή και οι πληγές που άνοιξαν θεραπεύονται μόνο με την τιμωρία των υπευθύνων», προσέθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Λοβέρδος ανέλυσε στη Βουλή το πώς στήθηκε η σκευωρία: «Στις 6 Φεβρουαρίου διαβιβάστηκαν στη Βουλή, με πολιτικές τυμπανοκρουσίες μελών της σπείρας,  καταθέσεις τριών κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων, χωρίς τη συνδρομή κανενός αποδεικτικού στοιχείου, αλλά με φράσεις “θεωρώ, νομίζω, δεν μπορεί παρά να…”, φράσεις δηλαδή, που από το άρθρο 224 ΚΠΔ απαγορεύονται να γίνουν δεκτές ως μαρτυρίες. Με βάση λοιπόν παράνομα ληφθείσες συκοφαντίες, οι κουκουλοφόροι  κατηγορούσαν δέκα πολιτικά πρόσωπα για κυριολεκτικώς απίθανα πράγματα. Κι ενώ προτείνατε ως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μια προανακριτική με θέμα μόνο την αρμοδιότητα της Βουλής, στήσατε και δέκα κάλπες για να πλήξετε την τιμή και την υπόληψή μας».

Όμως το πλέον σημαντικό ο κ. Λοβέρδος το ανέφερε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου τόνισε πως στην υπόθεση εμπλέκεται και 4ο πρόσωπο, ως εγκέφαλος της σκευωρίας. Ο συγκεκριμένος έπεισε τον Τσίπρα, καθώς έχουν προσωπικές σχέσεις, ενώ τον φωτογράφισε ότι ήταν μέλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης Θάνου το καλοκαίρι του 2015 κι έχει άμεση σχέση με την ιατρική.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο αυτός έπεισε τον πρωθυπουργό και μετά ξεκίνησαν οι διαδικασίες.

 

Διαβάστε επίσης