ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Η ένοχη σιωπή των σκευωρών

Άρθρο-καταπέλτης της Σοφίας Βούλτεψη στο «The President» για την παγωμάρα που έχει απλωθεί στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν τα… κακά μαντάτα της αρχειοθέτησης τη δικογραφίας της Νοvartis στο σκέλος της που αφορά τον Αντώνη Σαμαρά

Μπορεί για τους γνωρίζοντες και τα ελάχιστα νομικά η αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis στο σκέλος της που αφορά των πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να ήταν μία προδιαγεγραμμένη και εκ των ων ουκ άνευ εξέλιξη η οποία, μάλιστα, άργησε να επισυμβεί πάρα πολύ, φαίνεται ωστόσο ότι άφησε πολλούς άφωνους και στα κρύα του λουτρού.    

Αυτή την ένοχη σιωπή, όπως τη χαρακτηρίζει, και την παγωμάρα που έχει απλωθεί στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν τα… κακά μαντάτα της αρχειοθέτησης τη δικογραφίας σχολίασε η βουλευτής Β΄ Αθηνών (Νότιος Τομέας) της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη.

Η ΑΠΟΨΗ

Με ένα άρθρο της που φιλοξενήθηκε προ ημερών στον ενημερωτικό ιστότοπο «The President» η «γαλάζια» βουλευτής και πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος θυμίζει –μεταξύ άλλων– τους εκκωφαντικούς ενοχοποιητικούς υπαινιγμούς   του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στελεχών του κυβερνόντος τότε κόμματός του, κατά 10 πολιτικών αντιπάλων τους, που όμως γκρεμίστηκαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Όπως λέει η κ. Βούλτεψη από τις 5 Φεβρουαρίου 2018, όταν ο πρώην υπουργός Παπαγγελόπουλος αποφάνθηκε (την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας για τη Μακεδονία) πως επρόκειτο για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» –αλλά και μήνες πριν, αφού η σκευωρία προαναγγελλόταν με κάθε ευκαιρία από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα– το δήθεν «σκάνδαλο Novartis» καταναλωνόταν ως επιδόρπιο όλων των γευμάτων.

Πλούσια γεύματα προπαγάνδας που σερβίρονταν επί δύο σχεδόν χρόνια, με έναν και μοναδικό στόχο: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, του οποίου τα τρόπαια δεν άφηναν τον κ. Τσίπρα να κοιμηθεί. Τώρα… άλαλα τα χείλη των ασεβών!

Με τον γνωστό δημοσιογραφικό λόγο της η «γαλάζια» βουλευτής αναρωτιέται τι να απέγιναν άραγε ο καταγγελτικός λόγος, οι καθημερινές επιθέσεις, τα υπονοούμενα περί «πατριωτισμού της μίζας» – η πιο επονείδιστη φράση που ακούστηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, στις 6 Αυγούστου, επομένη της μεγάλης «ανακάλυψης» Παπαγγελόπουλου, κατά την ομιλία του στην Πάτρα. Όπως θυμίζει η Σ. Βούλτεψη ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει τότε τα ακόλουθα:

«Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου χρήματος, της μίζας και της διαφθοράς. Είναι εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής. Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες. Ο πατριωτισμός δεν είναι δήλωση και ρητορεία. Ούτε  στάση προσοχής στην έπαρση της σημαίας. Ο πατριωτισμός είναι πράξη καθημερινής αρετής. Συμβολής στα βάρη του κράτους. Έμπρακτης καταδίκης κάθε φαινομένου διαφθοράς και ιδιοτέλειας. Διαρκούς σεβασμού στον διπλανό μας και στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Και πάνω από όλα τιμιότητας. Σε κάθε πράξη, κάθε κίνηση, κάθε πρωτοβουλία, κυρίως από κείνους που ο λαός ορίζει να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας. Αλλά και από τον καθένα ξεχωριστά. Στη δουλειά του, στο λειτούργημά του, στις σχέσεις του με το κράτος και με τον συμπολίτη του. Ξέρω πολύ καλά ότι ως κυβέρνηση και λάθη κάνουμε, και παραλείψεις υπάρχουν στο έργο μας. Όμως έχω το δικαίωμα να πω αυτό: Το πολιτικό και ποινικό μας μητρώο είναι πιο καθαρό και από τον ξάστερο ουρανό».

Η… πρεμούρα του Τσίπρα 

Όπως συνεχίζει στο άρθρο της στο The President η Σ. Βούλτεψη, ο Αλ. Τσίπρας  αποκάλυψε έκτοτε το δικό του «μυστικό του βάλτου»: Την πρεμούρα του να διαπομπεύσει τον Αντώνη Σαμαρά και να τον ταυτίσει με τη διαφθορά, ώστε «να μην έχει το δικαίωμα διά να ομιλεί».

Πρόκειται σύμφωνα με τη βουλευτή για ένα σχέδιο καλά προετοιμασμένο, επικαλούμενη τα όσα βροντοφώναξε ο επικεφαλής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ήδη από τις 14 Δεκεμβρίου του 2017, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη:

«Δεν θα επιτρέψουμε, και αυτό είναι το μήνυμα που όλοι μαζί στέλνουμε, στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν την πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι-χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Ζίμενς και της Novartis, να παριστάνουν τους υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά, τη δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αγώνων, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες προδότες και μειοδότες. Ως εδώ λοιπόν. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης».

Η πρόταση για την προανακριτική της Novartis

Η 12η Φεβρουαρίου 2018 ήταν η μέρα που ο Τσίπρας μίλησε για «ετερόκλητους όχλους συλλαλητηρίων», αλλά και η μέρα κατάθεσης της πρότασης για την προανακριτική για τη Novartis.

Σύμφωνα με την κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που «αναπτυσσόταν» σε 10 σελίδες, προτεινόταν η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να εξετάσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματα δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένου και των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Μάριου Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδου, Άδωνη Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Και στις 21 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η γνωστή συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis, όταν στήθηκαν οι δέκα κάλπες της ντροπής, ώστε ο δημόσιος διασυρμός να ολοκληρωθεί. «Δεν ήλθα να απολογηθώ, ήλθα να καταγγείλω», είχε πει από το βήμα της Βουλής ο Σαμαράς. «Το να λογοδοτήσετε είναι θέμα προστασίας του πολιτεύματος, και θα λογοδοτήσετε δίχως στημένους ψευδομάρτυρες, θα λογοδοτήσετε και για τη σκευωρία και για τη ζημιά που κάνατε στην χώρα», είχε καταλήξει.

Θυμίζει η κ. Βούλτεψη ότι ήταν η περίοδος που ο κ. Τσίπρας μετέτρεπε σε οσιομάρτυρες τους κουκουλοφόρους μάρτυρές του, μόνο και μόνο επειδή ενοχοποιούσαν (με γελοίο τρόπο είναι η αλήθεια) τον Αντώνη Σαμαρά, πρώην υπουργούς, έναν πρώην πρωθυπουργό και… έχει ο Θεός, όπως χαρακτηριστικά λέει!

Ακολούθησαν οι εργασίες της Προκαταρκτικής Επιτροπής, το πόρισμα για την… αναρμοδιότητα της Βουλής στα τέλη του Απριλίου 2018, η συζήτηση του πορίσματος στη Βουλή στις 18 Μαΐου 2018, και η επιστροφή του φακέλου στη Δικαιοσύνη.

Όλα τα παραπάνω ήταν σύμφωνα με τη βουλευτή της Ν.Δ. η απόλυτη απόδειξη ενός θλιβερού σώου με αποκλειστικό σκοπό τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων!

Και είχαμε και τα γνωστά – τα περί «Ρασπούτιν», τις παραιτήσεις των εισαγγελέων, δικαστές να αλληλομηνύονται, τα «αποκαλυπτικά ρεπορτάζ», οι κατά το γραφείο του κ. Τσίπρα «συνταρακτικές αποκαλύψεις»… Και τις υποθέσεις να πηγαίνουν η μία μετά την άλλη στο αρχείο…

Τελικά όχι μόνο αρχειοθετήθηκαν οι υποθέσεις αλλά οι μέχρι πρότινος κατήγοροι ήταν αυτοί που τελικά κατάπιαν τη γλώσσα τους. Ή για να χρησιμοποιήσουμε τον επίλογο του άρθρο της Σοφίας Βούλτεψη «Άλαλα τα χείλη των ασεβών…».

ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΩΣΤΕ «ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ»

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΙΖΑΪΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ

Είναι ύποπτοι επειδή δηλώνουν αθώοι!!!

Δεν ήταν μόνο ο Αλέξης Τσίπρας αυτός που κράταγε τον ρυθμό της περεταίρω ενοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων του με δόρυ την υπόθεση Novartis. Πλειάδα στελεχών και… φίλιων ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναμασούσαν την οξύμωρη θεωρία ότι οι καταγγέλλοντες τη σκευωρία είναι ύποπτοι επειδή δηλώνουν αθώοι!!! Είναι χαρακτηριστικά τα περιστατικά που θυμίζει η Σ. Βούλτεψη:

-«Πάρα πολλοί κατηγορούμενοι, οποιωνδήποτε υποθέσεων, όταν δικάζονται μιλούν για σκευωρία», είχε πει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρώην υπουργός κ. Παρασκευόπουλος (που μετά θυμήθηκε ότι… δεν είχε να κάνει με κατηγορουμένους).

-«Ας αποδείξουν την αθωότητά τους», είχε πει ο κ. Κοτζιάς!

-«Να σταματήσουν οι νταβατζήδες να ελέγχουν τον πολιτικό κόσμο της χώρας», έλεγε ο Καμμένος.

-«Μα, τι λέτε τώρα; Αναφέρονται ονόματα Ελλήνων πολιτικών στα reports που έχει το FBI», επέπληττε τους δημοσιογράφους στο μπρίφινγκ ο κ. Τζανακόπουλος.

-«Η θεωρία της σκευωρίας στο πλαίσιο του πολιτικού ανταγωνισμού, παραπέμπει ευθέως σε εξουσιαστική απαίτηση ασυλίας. Δεν είναι ύποπτη η Κυβέρνηση για σκευωρία. Αντίθετα, η θεωρία της σκευωρίας μπορεί να είναι ύποπτη. Σε πάμπολλες περιπτώσεις, έχει αποδειχθεί κατασκευασμένο άλλοθι για πραγματικά ενόχους», έλεγε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δρίτσας.

-«Είναι μπροστά στην πιθανότητα Ειδικού Δικαστηρίου και στην καλύτερη περίπτωση στην πλήρη πολιτική τους απαξίωση. Προφανώς και δεν τους λυπάμαι. Κατάλαβες, Αντωνάκη μου; Μόλις αρχίσαμε», έγραφε ο Βαξεβάνης.

-«Θέλει πολύ θράσος να είσαι βουτηγμένος στη διαφθορά και στη λαμογιά και να έρχεσαι εδώ και να λες δεν ξέρω», έλεγε ο κ. Πολάκης.

-«Ενοχική και καταγέλαστη η θεωρία περί σκευωρίας», έλεγε ο κ. Ξανθός.

-«Παρέλειψε να μηνύσει και το FBI», ειρωνευόταν τον Σαμαρά ο Παπαγγελόπουλος. Και πρόσθετε: «Είναι προφανής ο στόχος του για αντιπερισπασμό, αποπροσανατολισμό και εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών και μαρτύρων».

-«Όσοι λοιπόν βιάζονται να θάψουν το σκάνδαλο, να απαξιώσουν τα στοιχεία, να μιλήσουν για ψευδομαρτυρίες και κουκουλοφόρους αναφερόμενοι σε μάρτυρες που το FBI έκρινε αξιόπιστους, καλό θα είναι να είναι πιο προσεκτικοί γιατί εκτίθενται», έγραφε στις ανακοινώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ.

-«Να ξέρουν, όμως, ότι δεν θα τους περάσει, δεν θα τα καταφέρουν. Η υπόθεση αυτή θα προχωρήσει, θέλουν-δεν θέλουν. Η δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο θα αποδοθεί όπως πρέπει και όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας», έλεγε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας.

-«Αναδεικνύεται ένα πέπλο υποκρισίας, ωστόσο ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του», έλεγε ο κ. Παππάς.

-«Με τόση Novartis, τόσους τσόγλανους, και τόσα παλούκια που τους έτυχαν, Κύριε, άφες αυτοίς. Ου γαρ οίδασι τι πηδούσι…» έγραφε ο Θανάσης Καρτερός.

Το καλύτερο το είχε πει τον Μάρτιο του 2018 ο Φλαμπουράρης: «Το σκάνδαλο Novartis η αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθησε να το χαρακτηρίσει σκευωρία, αλλά δεν τα κατάφερε»!

«Χρειάζεστε εξιλαστήρια θύματα για να γλιτώσετε. Αλλά δεν γλιτώνετε. Εμείς δεν πρόκειται να είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα για τη δική σας την πλήρη χρεοκοπία. Ήδη, πατήσατε πάνω στις νάρκες σας…» είχε δώσει την τελική του απάντηση στις 18 Μαΐου 2018 ο Σαμαράς.

Ακόμη και πρόσφατα, στις 22 Ιουνίου 2019, σε συνέντευξή του στο cnn.gr, ο κ. Τσίπρας είχε σχολιάσει ότι «συμπεριφέρονται όλο αυτό διάστημα με ένα τρόπο που φωνάζει, κραυγάζει ότι κάτι δεν πάει καλά».

«Πράγματι, κ. Τσίπρα, κάτι δεν πάει καλά! Ξέρετε εσείς…» είχε απαντήσει ο Σαμαράς, του οποίου η πιο γνωστή φράση ήταν «θα σας πάω μέχρι τέλους»!

Διαβάστε επίσης