ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: “Ριμπάουντ” στην κατάθεση Ράικου

Ενώ είχε τελειώσει η πρωινή κατάθεσή της στον αντιεισαγγελέα Α.Π. Λάμπρο Σοφουλάκη, σύμφωνα με πληροφορίες επέστρεψε στην εισαγγελία και συνεχίζει να απαντά σε ερωτήσεις

Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη, επέστρεψε η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, παρά το γεγονός ότι μετά την κατάθεση Στουρνάρα είχε κι εκείνη καταθέσει για πολλές ώρες στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση Novartis.

Η εύλογη εντύπωση που δημιουργήθηκε με την πρώτη αποχώρηση της κ. Ράικου από την Εισαγγελία ήταν ότι η κατάθεσή της είχε περατωθεί, αλλά όπως έγινε γνωστό μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ τελικά η πρώην εισαγγελέας επέστρεψε και συνεχίζει να απαντά σε ερωτήματα του κ. Σοφουλάκη.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο πληροφορίες προκύπτουν και από την πρωινή κατάθεση της κ. Ράικου καθώς η εισαγγελέας φέρεται να προσκόμισε και έγγραφα τα οποία είχε καταθέσει κατά την περίοδο που υπηρετούσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Θυμίζεται ότι η κ. Ράικου ήταν η πρώτη, η οποία μέσω κύκλων της, τον Οκτώβριο του 2018, έκανε αναφορά για παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο (σ.σ: “Ρασπούτιν”), λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος “νταβατζή”», υπέδειξε «πώς πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Διαβάστε επίσης