ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Να κληθεί ως ύποπτη η Τουλουπάκη (γιατί ως μάρτυρας μπορεί να τη σκαπουλάρει…)

Στο κάδρο φαίνεται να βάζει την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη το ΚΙΝΑΛ, καθώς με αίτημά του ζητά να κληθεί η κ. Τουλουπάκη να καταθέσει στην προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis, ως ύποπτη και όχι ως μάρτυρας.

Το Κίνημα Αλλαγής σε γραπτό αίτημά που κατέθεσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφέρει  πως «επειδή από τις έως σήμερα εργασίες της Επιτροπής έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων από την κα Ελένη Τουλουπάκη», ζητά να κληθεί και να εξετασθεί χωρίς όρκο. Κι αυτό διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος αν η εισαγγελέας παρά τα όσα καταθέσει ως σήμερα εις βάρος της οι άλλοι μάρτυρες, καταθέσει μόνο ως μάρτυρας μπορεί να δικαστικά να μην μπορεί να κληθεί ως ύποπτη.

Αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ στο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής τάχθηκε ο βουλευτής και εισηγητής της ΝΔ στην προανακριτική Θανάσης Πλεύρης. Όμως, έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππα ο οποίος σημείωσε: «Ό,τι θέλουμε λέμε; Εξοργίζομαι. Η επιτροπή που κάλεσε εδώ τον Φρουζή ως μάρτυρα σκέφτεται αν θα καλέσει την εισαγγελέα ως κατηγορούμενη;».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα