Υπόθεση Novartis: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν Τουλουπάκη για επιλεκτική μεταχείριση

Έντονη αντίδραση των βουλευτών λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση της Ελένης Ράικου

Χωρίς καλά καλά να έχει ξεκινήσει η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis, στο επίκεντρο αντιδράσεων βρέθηκε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.

Η κίνηση της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να στείλει επιλεκτικά, όπως καταγγέλλουν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, έγγραφα που ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Λάππας προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και του ΚΙΝΑΛ.

Στην αρχή της συνεδρίασης της σημερινής επιτροπής στην οποία αναμένεται να καταθέσει η Ελένη Ράικου ο Θανάσης Πλεύρης και ο Βασίλης Κεγκερογλου αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής ζήτησαν να υπάρξει αυστηρή επιστολή προς την κ. Τουλουπάκη.

Πλευρης: Η κυρία Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ.Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή

Κεγκερογλου: Νομίζω ότι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τί θα στείλει και τί όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Μπούγας: Προτείνω την κατάθεση δήλωσης δυσαρέσκειας ή και διαμαρτυρίας της Επιτροπής προς την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ανάμεσα στα έγγραφα που έστειλε η κ.Τουλουπακη είναι το αίτημα της εισαγγελίας διαφθοράς προς τις αμερικανικές αρχές για να ερευνηθεί ο γιος του Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και εμβάσματα που υπάρχουν σε κοινό λογαριασμό του συζύγου της κ.Ράικου και της ίδιας και που προέρχονται από την Novartis.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα