Υπόθεση Novartis: Ο Αγγελής κατέθεσε στην Προανακριτική 8 έγγραφα του FBI

Αυτές οι αναφορές των αμερικανικών Αρχών που κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς βασίζονται σε καταθέσεις δύο προστατευόμενων μαρτύρων

Με ένα πολυσέλιδο υπόμνημα συνόδευσε τα 8 πληροφοριακά δελτία του FBI για την υπόθεση Novartis που κατέθεσε ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, στην προανακριτική της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Τα έγγραφα αυτά που κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής δεν είναι απόρρητα. Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελής, κατά πληροφορίες, συνολικά υπάρχουν 12 υπομνήματα εκ των οποίων ο ίδιος έχει μόνο τα οκτώ.

Αυτές οι αναφορές του FBI βασίζονται σε καταθέσεις δύο προστατευόμενων μαρτύρων ΗΠΑ (ο ένας εκ των οποίων είναι ο ίδιος με τους εν Ελλάδι προστατευόμενους μάρτυρες) και κατά τις πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα.

Οι καταθέσεις αυτές, ελήφθησαν από τις αρχές μέχρι το τέλος του 2017.

Πρόκειται για τα έγγραφα του FBΙ που έχουν ζητηθεί προ πολλού εκ μέρους της Προανακριτικής από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τα οποία η ίδια αρνείται να κοινοποιήσει επικαλούμενη το απόρρητο του περιεχομένου τους και την απαιτούμενη έγκριση των αμερικανικών αρχών για τη δημοσιοποίησή τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα