Υπόθεση Novartis: Ο «Ρασπούτιν» ενέκρινε, η Τουλουπάκη ταξίδευε (και έστηνε τη σκευωρία)

Έγγραφο-φωτιά με υπογραφή Παπαγγελόπουλου για τα ταξίδια της κυρα-Λένης στη ΝΥ που επιστρέφοντας με την αρωγή των «κουκουλοφόρων» έστησε τη σκευωρία

Η ΑΠΟΨΗ παρουσιάζει σήμερα ένα έγγραφο, που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση για την γνησιότητα του. Παρουσιάζει τα ταξίδια που έκαναν στο εξωτερικό η πάλαι ποτέ Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς της κυρίως ο Χρήστος Ντζούρας και  Στυλιανός Μανώλης. Από μόνο του το συγκεκριμένο έγγραφο, δεν αποκαλύπτει καταρχάς κάτι παράνομο. Μόνο αν υπάρχει ειδική επεξήγηση, από έμπειρα άτομα , θα καταδειχθεί η σημασία αυτού και θα αποκαλυφθεί ένα ακόμη κομμάτι του παζλ για το πώς στήθηκε η σκευωρία της NOVARTIS.

Κανείς δεν ξεχνάει την εικόνα στη Βουλή, κατά την οποία ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κράδαινε ένα έγγραφο του FBI, αναφέροντας ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν βρεί στοιχεία για επτά (7) πολιτικά πρόσωπα και ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς έχουν κάνει σωστά την δουλειά τους.

Το γεγονός όμως ότι το συγκεκριμένο έγγραφο ήταν απαντητικό σε σχετικό ερώτημα των ελλήνων εισαγγελέων ξέχασε να το αναφέρει, όπως επίσης ξέχασε να αναφέρει ότι το FBI  δεν ανέφερε ουδεν επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του, αλλά απλώς έδιδε την άδεια να γίνει έρευνα κατά των προσώπων αυτών, με βάση πληροφορίες δικές τους. 

Εσιώπησε δε και για το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν τουλάχιστον δέκα (10) έγγραφα του FBI, προγενέστερων ημερομηνιών, η Ελένη Τουλουπάκη, επέλεξε να αποστείλει στην Βουλή μόνο τα δύο τελευταία έγγραφα του FBI, που ανέφεραν τα ονόματα των πολιτικών χωρίς μνεία ότι διέπραξαν κάποιο αδίκημα.

Από το συγκεκριμένο έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκύπτουν  τα εξής:

α)  Το 2017 και συγκεκριμένα για το διάστημα  από 12-19 Νοεμβρίου οι τρείς εισαγγελείς ταξίδεψαν στην Νέα Υόρκη  με σκοπό του ταξιδιού του συναντήσεις με τις αρμόδιες εισαγγελικές και διωκτικές αρχές των ΗΠΑ.

β) Το  2018 και συγκεκριμένα  πρώτα για το διάστημα από 15-18 Φεβρουαρίου οι Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Ντζούρας ταξίδεψαν στην Βιέννη για απόρρητους υπηρεσιακούς λόγους και για το διάστημα από 13-15 Απριλίου  τόσο οι Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Ντζούρας αλλά και ο Στυλιανός Μανώλης ξαναπήγαν στην Βιέννη επίσης για απόρρητους υπηρεσιακούς λόγους.

Την έγκριση των  ταξιδιών, του χρόνου παραμονής αλλά και των εξόδων  είχε εγκρίνει όχι ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης  Σταύρος Κοντονής, αλλά  ο τότε  αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος. Και για τον πλέον ανυποψίαστο αναγνώστη γίνεται σαφές ότι με το να ορίσει τον συγκεκριμένο άτομο, δηλ. τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν» σαν αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας, ήθελε κάποιον  που να εμπιστεύεται για να στηθεί το γνωστό σκηνικό της σκευωρίας στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Είναι γνωστό, ότι όλοι οι δικαστικοί, που μεταβαίνουν  στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους, οφείλουν να καταθέτουν  αναφορές και έκθεση πεπραγμένων για τα αποτελέσματα του ταξιδιού τους.

Αν πιστεύει κανείς ότι υπάρχει τέτοια έκθεση από την κα Τουλουπάκη είναι βαθιά νυχτωμένος. Σιγά μην άφηνε ο Παπαγγελόπουλος επίσημα έγγραφα. Και για μεν τον Σταύρο Κοντονή ισχύει η ρήση «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» για δε τον Κώστα Τσιάρα, το άρθρο αυτό είναι ακόμη μια υπενθύμιση, σε τι  και ποιον εξυπηρετεί το γεγονός, ότι συνεχίζει να καλύπτει παράνομα την Ελένη Τουλουπάκη.

«Ξεμπροστιάζει» την Τουλουπάκη το έγγραφο του FBI

Όσον αφορά το ταξίδι στη Ν. Υόρκη, για να γίνει κατανοητό το στήσιμο της σκευωρίας, εκθέτουμε τα εξής: Μέχρι τότε είχαν δοθεί 8 υπηρεσιακά σημειώματα του FBI, στα οποία δεν υπήρχε αναφορά για εμπλοκή πολιτικού προσώπου. Χαρακτηριστικό είναι το έγγραφο του FBI της 1-8-2018 με αριθμ. Πρωτ. Παρακολούθηση: 180379282, Αρ.Φακ.  ΝΚ-2057320   s.105, που σε συγκεκριμένη  ερώτηση αν εμπλεκόμενα πρόσωπα της NOVARTIS  επηρέασαν  την πολιτική τιμολόγησης των φαρμάκων, απάντηση είναι αρνητική. Παραθέτουμε επί λέξει το σχετικό απόσπασμα:

Ερώτηση: Υπάρχει εμπλοκή του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ;

Απάντηση FBI: Καμία πληροφορία.

Ερώτηση: Υπάρχει εμπλοκή του  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΙΝΤΖΕΡΗ (πρόεδρο του ΕΟΦ);

Απάντηση FBI: Καμία πληροφορία.      

Ερώτηση: Υπάρχει εμπλοκή της ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗ (συζύγου του Νίκου Μανιαδάκη);

Απάντηση FBI: Kαμία πληροφορία.

Ερώτηση: Υπάρχει εμπλοκή του ΛΟΝΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ;

Απάντηση FBI: Kαμία πληροφορία.

Ερώτηση: Υπάρχει εμπλοκή του ΝΙΚΟΑΛΑΟΥ ΜΑΝΙΑ;

Απάντηση FBI: Kαμία πληροφορία.

Ερώτηση: Επηρέασαν οι ανωτέρω ή οποιοσδήποτε άλλος με οποιονδήποτε τρόπο την πολιτική κοστολόγησης φαρμάκων της NOVARTIS στην Ελλάδα;

Απάντηση FBI: Δεν παρασχέσθηκε πληροφορία ως προς το κατά πόσο οι ανωτέρω ή οποιοσδήποτε άλλος επηρέασαν με οποιονδήποτε τρόπο την πολιτική κοστολόγησης φαρμάκων της NOVARTIS στην Ελλάδα.

                                                                                                           Νομική Υπηρεσία

                                                                                                  Πρεσβεία Ηνωμένων Πολιτειών

                                                                                                              Αθήνα, Ελλάδα

                                                                                                      Αριστείδης Παπαδάκος

 

Μετά το ταξίδι στη Ν. Υόρκη στήθηκε η σκευωρία

Παρ’ όλα αυτά, μετά το ταξίδι στη Νέα Υόρκη, αρχίζουν  να  κατατίθενται στην κα Τουλουπάκυη οι καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων με κυρίαρχη κατάθεση αυτή του ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΑΡΑΦΗ ή κατά κόσμο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης όπου εμπλέκει όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του Τσίπρα, δηλ. κυρίως Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδο, Στουρνάρα. Με βάση αυτές τις καταθέσεις, προκλήθηκε το κατασκευασμένο ερώτημα προς το FBI, για δήθεν εμπλοκή των πολιτικό στο σκάνδαλο. Και αν μετά από αυτό περιμένει κάποιος να υπάρχει έγγραφη ενημέρωση για τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ταξιδιού, λυπούμαστε αλλά πρέπει να του πούμε ότι είναι αφελής. Μπορεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος να θεωρείται πολιτικός σκευωρός αλλά κανείς δεν τον έχει χαρακτηρίσει ανόητο. Η απορία μας όμως τι ρόλο παίζουν οι Επιθεωρητές του Αρείου Πάγου σήμερα. Έχουν δηλ. συναίσθηση των υποχρεώσεων τους ή απλώς αρκούνται στον ρόλο του “τροχονόμου” μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του συνταξιούχου σήμερα εισαγγελικού λειτουργού του Αρείου Πάγου, και επόπτη εης Εισαγγελίας Διαφθοράς Παν Μπρακουμάτσου σε πολιτικό πρόσωπο, όταν του απηύθυνε έγγραφο αίτημα, για να διενεργήσει συγκεκριμένη έρευνα για την παράλειψη αυτή, που του είπε: «Δεν καταλαβαίνετε  ότι σε 2 μήνες βγαίνω στη σύνταξη…»

Το πιό ωραίο της υπόθεσης είναι τα επόμενα ταξίδια των Εισαγγελέων στην Βιέννη για απόρρητους υπηρεσιακούς λόγους. Το πρώτο ταξίδι έγινε από 15-18 Φεβρουαρίου 2018, δηλ. τις ημέρες Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Και το δεύτερο ταξίδι έγινε από 13-15 Απριλίου, δηλ. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Τώρα πώς είναι δυνατόν να κάνεις επίσημες συναντήσεις με Αμερικάνους εισαγγελείς και πράκτορες Σαββατοκύριακο είναι αφηγήματα που δεν τα λένε ούτε τα μικρά παιδιά. Προφανώς αυτά τα ταξίδια ήταν δώρο του Παπαγγελόπουλου, με δαπάνες του ελληνικού κράτους προς την Τουλουπάκη και τον Ντζούρα για να περνούν ωραία Σαββατοκύριακα,, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Είναι δε χαρακτηριστικό και το γεγονός ότι μετά την κατάθεση του φακέλου NOVARTIS   στη Βουλή, στις 5/2/2018, το FBI κανένα άλλο έγγραφο δεν έχει αποστείλει στη Βουλή, οπότε γίνεται προφανές ότι και αυτό το ταξίδι έγινε για λόγους αναψυχής και για αυτό δεν υπάρχει καμία έγγραφη αναφορά από τους τέως εισαγγελείς Διαφθοράς.

21 μήνες σιωπής του κ. Τσιάρα

Κατά τα άλλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης «ενδιαφέρεται» για την εξιχνίαση της σκευωρίας εις βάρος των δέκα πολιτικών. Το «ενδιαφέρον» του κ. Τσιάρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανέκδοτο αφού καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της θητείας του παραμένει αδρανής, μοιραίος και άβουλος. Απλά, παρακολουθεί τα δεκάδες πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα της κας Τουλουπάκη, αρνούμενος ακόμη και μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος της για κακουργήματα και πλημμελήματα να τη θέσει σε αργία, επιτρέποντάς της έτσι να ασκεί τα εισαγγελικά της καθήκοντα, σαν να μην τρέχει τίποτα…

                                                                                                                                                               

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα