ΥΠΟΘΕΣΗ  NOVARTIS: Ο Βουλκίδης μίλησε, ο Δεσταμπασίδης τσίμπησε…

Ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης –ή ως Κατερίνα Κελέση κατά Δημήτρη Αβραμόπουλο και όχι μόνο– είδε το πρόσωπό του στις καταγγελίες του διαφημιστή Βουλκίδη για ποσό 430.000 ευρώ που δόθηκε σε στέλεχος της Novartis…

Στο τέλος της προεκλογικής περιόδου είναι απόλυτα φυσικό διάφορες ειδήσεις να μην αποκτούν τη δημοσιότητα που πρέπει, άσχετα αν είναι σημαντικές ή όχι. Η «Α» είναι γνωστό ότι έχει σταθερό ενδιαφέρον για την υπόθεση Novartis και από την αρχή έχει υποστηρίξει ότι η όλη υπόθεση, αν δεν είναι μια ερασιτεχνικά στημένη ιστορία, το λιγότερο είναι μία φούσκα.

Γράφει ο Εισαγγελέας (Σκεπτόμενος)

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες δημοσίευσε θέμα με τίτλο «Έτσι έστησαν τον Λοβέρδο», όπου δημοσίευσε στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όχι μόνο δεν διαψεύστηκαν αλλά κίνησαν και το ενδιαφέρον θεσμικών προσώπων.

Το κομμάτι της υπόθεσης που αφορούσε τον Ανδρέα Λοβέρδο, και για το οποίο ζητήθηκαν έγγραφες εξηγήσεις από αυτόν, βασιζόταν σε γενικές γραμμές  στην κατηγορία περί δωροδοκίας 200.000 ευρώ! (από το σκάνδαλο ύψους 23 δισ. ευρώ κατά δήλωση και του πρωθυπουργού) από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Κωνσταντίνο Φρουζή, προκειμένου να γίνεται υπερτιμολόγηση σε ορισμένα  μόνο φάρμακα της εταιρείας. Η διαδικασία δε της δωροδοκίας ήταν  ότι τα χρήματα  δίνονταν μέσω κυρίως του Φρουζή και επικουρικά μέσω του Νικολάου Μανιαδάκη (πρώην προστατευόμενου μάρτυρα). Για τον τελευταίο, τα ποσά που έδινε στον Ανδρέα Λοβέρδο ανέρχονταν σε περίπου 15.000-20.000 ευρώ.

Όλα αυτά αναφέρονται σε ένα δεύτερο κύμα καταθέσεων που δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, δηλαδή περίπου ένα χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης κατάθεσης στις αρχές Φεβρουαρίου 2018, όπου στο επικοινωνιακό παιχνιδάκι που στήθηκε στοχοποιήθηκαν 10 πολιτικοί. Βασικό πρόσωπο που κατέθεσε κρίσιμα στοιχεία για τον Ανδρέα Λοβέρδο τον Δεκέμβριο του 2018 είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Ο μάρτυρας αυτός για πρώτη φορά κατέθεσε ότι ένας διαφημιστής, ονόματι Βουλκίδης, από τα χρήματα που εισέπραττε από τη Novartis για διαφημιστικές εργασίες, το επέστρεφε στον Φρουζή, ο οποίος πλέον είχε ρευστό για να μπορεί να προχωρεί στις δωροδοκίες.

Στις 22/5/2019, δηλαδή 4 ημέρες πριν από τις ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές, υπήρξε διαρροή για το τι κατέθεσε ο διαφημιστής Βουλκίδης στην εισαγγελέα Διαφθοράς κα Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, ο συγκεκριμένος ύποπτος κατέθεσε ότι πράγματι σε διάστημα 4-5 ετών επέστρεψε ποσό της τάξης των 430.000 ευρώ προς στέλεχος της εταιρείας, αλλά όχι προς τον Κωνσταντίνο Φρουζή, τον οποίο δεν γνωρίζει καθόλου, αλλά προς άλλο στέλεχος της εταιρείας, το οποίο ήταν αρμόδιο στον εμπορικό τομέα(!!!).

 Καρφώθηκε μόνος του ο Φιλίστωρ!

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της είδησης, άρχισαν τα ωραία της υπόθεσης. Στη δημοσίευση αυτής προχώρησαν και μέσα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, τονίζοντας περίπου τα εξής: «Νέα στοιχεία-φωτιά στην υπόθεση, κατονομάζεται πρόσωπο που συμμετείχε στο σκάνδαλο». Ταυτόχρονα, όμως, εμφανίστηκε και το πρώην στέλεχος της Novartis, που ονομάζεται Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης, και δήλωσε γραπτώς ότι η αναφορά στο πρόσωπό του είναι ψευδής και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον των συκοφαντών του, γιατί αυτός επέλεξε να είναι με το φως(!!!).

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς προέκυψε η αντίδραση του συγκεκριμένου ατόμου και γιατί έκανε γραπτή δήλωση, αφού στα πρώτα δημοσιεύματα γινόταν προσεγμένη αναφορά και αναφερόταν μόνο ως πρόσωπο που έχει σχέση με την υπόθεση και είναι πρώην στέλεχος της εταιρείας χωρίς να κατονομάζεται.

Η μόνη αλήθεια που προκύπτει μόνο από την απλή λογική είναι ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι προστατευόμενος μάρτυρας με κωδική ονομασία. Σύμφωνα δε με  πληροφορίες αλλά και με μηνύσεις που έχει καταθέσει εις βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων με τα πραγματικά τους ονόματα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, το συμπέρασμα που συνάγεται, αν ληφθούν υπ’ όψιν και  οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων είναι ότι το πιθανότερο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης και Αικατερίνη Κελέση είναι το ένα και το αυτό πρόσωπο.

Τον  συλλογισμό αυτόν ενισχύει το γεγονός ότι όλα τα κυβερνητικά ΜΜΕ την επόμενη ημέρα έχουν «κατεβάσει» την είδηση. Όταν βεβαίως κατάλαβαν τι ακριβώς έγινε…

«Σπάει» η φερόμενη σχέση Φρουζή με Λοβέρδο

Τα σοβαρά όμως της υπόθεσης είναι άλλα, και όχι το ποιος είναι πραγματικά ο προστατευόμενος μάρτυρας.

Από τη στιγμή που ο Βουλκίδης αναφέρει σε ποιον έδινε τα χρήματα, δηλαδή στον Δεσταμπασίδη και όχι στον Φρουζή τον οποίο δεν γνώριζε, τότε σπάει ή δεν σπάει η σχέση Φρουζή με Λοβέρδο, αφού ούτε γνωριμία υπήρχε μεταξύ τους, αλλά ούτε και χρήματα υπήρξαν για να γίνει η περίφημη δωροδοκία; (Στα νομικά, αυτό λέγεται «έλλειψη αιτιώδους συνάφειας»).

Εναντίον του Δεσταμπασίδη δεν πρέπει να ασκηθεί δίωξη για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος (η ψευδορκία πλέον είναι δευτερεύουσας σημασίας) και να αρθεί η προστασία του από προστατευόμενος μάρτυρας; Εδώ για τον Νικόλαο Μανιαδάκη έγιναν τα ίδια για πολύ μικρότερης βαρύτητας κατηγορίες, άρα οι ενέργειες αυτές είναι μονόδρομος. Αυτό βέβαια θα έχει σαν συνέπεια να είναι πλήρως άκυρες όλες οι καταθέσεις του Φιλ. Δεσταμπασίδη και αμέσως να τεθεί στο αρχείο ο φάκελος για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Επόμενο δε βήμα θα είναι να ακολουθηθεί και ο ίδιος δρόμος για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επίσης «μνημονεύεται» στις καταθέσεις της Αικατερίνης Κελέση.

Γιατί ποιος λογικός άνθρωπος, και όχι μόνο έμπειρος εισαγγελέας, μπορεί να δεχθεί κατάθεση του στυλ ότι «κάποιος έλαβε 2.000.000 ευρώ μετρητά» όχι για δωροδοκία αλλά για «γρηγορόσημο» (χρώσταγε το κράτος στη Novartis, και ο Γεωργιάδης πλήρωσε 19.000.000 ευρώ και όχι 65.000.000, που λέει ο προστατευόμενος μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση», και πήρε μετά αυτό το τεράστιο ποσό). Κι ενώ πήρε 2.000.000 ευρώ, μετά από 15 ημέρες ζήτησε και 70.000 ευρώ επιπλέον, για να κάνει επισκευές στο σπίτι του!!! Έλεος!!!

Όταν θα έρθει η ώρα και δουν το φως της δημοσιότητας κι άλλα εξόχως συγκλονιστικά στοιχείς, τότε θα αναλογιστούν οι εισαγγελείς τι κακό έχουν κάνει στη συνοχή της κοινωνίας, αφήνοντας τέτοια γελοία πρόσωπα να καταθέτουν με τις ώρες όλες αυτές τις διά γυμνού οφθαλμού ψευδείς κατηγορίες.

Υπάρχουν όμως για την όλη διαδικασία που ακολούθησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς και ερωτήματα-φωτιά.

Γιατί αυτά τα στοιχεία (δήθεν εμπλοκή Βουλκίδη – Φρουζή – Λοβέρδου) τα κατέθεσε ο Φιλ. Δεσταμπασίδης τον Δεκέμβριο του 2018 και γιατί τα δέχτηκε τόσο καθυστερημένα η κα Τουλουπάκη, μετά παρέλευση περίπου δέκα μηνών;

Έχουν σχέση οι καταθέσεις αυτές με καταθέσεις που δόθηκαν στην Αμερική στο τέλος Αυγούστου 2018, στην προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων (μαρτύρων και δικηγόρων) να λάβουν αμοιβή και –αν ναι– μεταφέρθηκαν σχεδόν αυτούσιες και στην Ελλάδα; Επ’ αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν εξελίξεις αμέσως μετά τις εκλογές, και πραγματικά ευχόμαστε να μην αποδειχθούν  συνέργειες και σχεδιασμός εκ μέρους θεσμικών αρμοδίων.

Σε αυτήν τη φάση τείνει να αποδειχθούν έγκυρες οι τοποθετήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος μιλούσε για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, και όχι οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων περί δήθεν του μεγαλύτερου σκανδάλου από τη σύσταση του ελληνικού κράτους.

Σημ.: Στις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων, η εφημερίδα μας θεωρεί απαραίτητο να τονίσει ότι δεν συμπεριλαμβάνει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, γιατί αυτόν τον θεωρεί κλασική ψυχοπαθολογική περίπτωση, και δεν πρέπει  ουδείς να δίνει σημασία στα λεγόμενά του.

 

Διαβάστε επίσης