ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Ονόματα και διευθύνσεις έδωσε ο Σαμαράς

Μονόδρομος, πλέον, η διαβίβαση της δικογραφίας αμελλητί στη Βουλή

Σε ένα σχεδόν αστραπιαίο τετ-α-τετ με τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη που κράτησε μόλις 40 λεπτά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» ονόματα και διευθύνσεις εκείνων που θεωρεί ότι είχαν εμπλοκή την σκευωρία –όπως τη χαρακτηρίζει–της Novartis.

Ως γνωστόν οι πρόσφατες καταγγελίες του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή, για πολιτικές παρεμβάσεις στη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis οδήγησαν στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας από μηδενική βάση των μηνύσεων που έχουν καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σήμερα, λοιπόν, μία ημέρα μετά από την κατάθεση Αβραμόπουλου και μία ημέρα πριν από την αντίστοιχη κατάθεση Βενιζέλου ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. βρέθηκε ενώπιον των δύο λειτουργών της Θέμιδας και κατονόμασε μεταξύ άλλων τον τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως το πολιτικό πρόσωπο που φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

«¨Έχω καταγγείλει εξαρχής την άθλια αυτή σκευωρία. Θα έρθουν όλα στο φώς» είπε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σαμαράς εξερχόμενος  από το γραφείο του αντεισαγγελέα Ζαχαρή, επιβεβαιώνοντας ότι κατονόμασε ως σκευωρούς και τον Αλ. Τσίπρα και τον Δ. Παπαγγελόπουλο.       

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς “δείχνει” τον Δ. Παπαγγελόπουλο αλλά δεδομένης της σημερινής κατάθεσής του στην Εισαγγελία, τότε η διαβίβαση της δικογραφίας αμελλητί στη Βουλή είναι μονόδρομος για τους αντεισαγγελείς Ζαχαρή και Σοφουλάκη, που έπειτα θα συνεχίσουν την έρευνά τους μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα και στο πλαίσιο αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, και τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Στέλιο Μανώλη και Χρήστο Ντζούρα.

 

Διαβάστε επίσης