ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Πιθανό σενάριο για άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων

Ενδεχόμενο που εξετάζει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί για κατάθεση ο μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση»

Το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων εξετάζει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την υπόθεση της Novartis, με αφορμή το δικαστικο-πολιτικό θρίλερ με τον μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη» ο οποίος δεν εμφανίστηκε στην προγραμματισμένη για σήμερα κατάθεσή του.

Ανοιχτό αφήνουν μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης το ενδεχόμενο να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», εάν και η προγραμματισμένη για αύριο εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση», λάβει την ίδια τροπή με την εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» που σήμερα οδηγήθηκε σε «ναυάγιο».

Πηγές της ειδικής επιτροπής ανέφεραν απόψε ότι αν ούτε αύριο καταστεί εφικτό να εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του «Μάξιμου Σαράφη» και αν υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη με την «Αικατερίνη Κελέση», τότε η επιτροπή την Πέμπτη θα ρίξει στο «τραπέζι» την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους δύο μάρτυρες.

Η Επιτροπή έχει προγραμματίσει συνεδρίαση την προσεχή Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις δέκα το πρωί, με θέμα την εξέταση μαρτύρων, πιθανότατα του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Μέλη της ωστόσο ανέφεραν σήμερα ότι προηγουμένως θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της άρσης προστασίας για τους δύο μάρτυρες, δηλαδή να υπάρξει αίτημα της επιτροπής στην αρμόδια προς τούτο Αρχή.

Διαβάστε επίσης