Υπόθεση Novartis: Πλήρη άγνοια για δωροδοκία πολιτικών προσώπων η Μαραγγέλη

Υποστήριξε η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή στην κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώην γραμματέως του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρίας Μαραγγέλη, στην προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Novartis, δηλώνοντας πλήρη άγνοια περί δωροδοκίας πολιτικών προσώπων από την φαρμακοβιομηχανία.

«Δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου για πολιτικά πρόσωπα. Δεν ήταν η αρμοδιότητά μου» φέρεται να είπε.

Η πρώην γραμματέας του Φρουζή αρχικά ερωτήθηκε αν έχει εξεταστεί ποτέ από Αρχές, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Μαραγγέλη αναφέρθηκε στην κατάθεση που είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2017, μετά από κλήση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, παρουσία δύο εισαγγελέων, καθώς και στην κατάθεση που έκανε το 2018 στο τμήμα καταπολέμησης διαφθοράς.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η Τουλουπάκη δεν ήταν παρούσα στην κατάθεση που έδωσε καθώς και ότι δεν τη συνάντησε ποτέ, πέραν διευκρινιστικών καταθέσεων. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή υποστήριξε ότι ουδέποτε κατέθεσε στο εξωτερικό.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής «φωτογράφησε» την κυρία Μαραγγέλη ως την προστατευόμενη μάρτυρα με κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Για τον λόγο αυτό μέλη της επιτροπής την ρώτησαν εάν γνωρίζει τις σχετικές καταθέσεις των «Μάξιμου Σαράφη» και «Κελέση», με την κ. Μαραγγέλη να απαντάει «μόνο από δημοσιεύματα».

Τι είπε για περί δωροδοκίας πολιτικών προσώπων

«Υπέπεσε στην αντίληψή σας δωροδοκία του κ. Λοβέρδου» ρωτήθηκε σε άλλο σημείο για να απαντήσει «όχι» ενώ την ίδια απάντηση έδωσε σε σχετικά ερωτήματα για τους Αδ. Γεωργιάδη, Δ. Αβραμόπουλο και Αν. Λυκουρέντζο.

Η πρώην γραμματέας του κ. Φρουζή στην κατάθεσή της επίσης ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτα «βαλίτσες»

Η μάρτυρας ερωτώμενη εάν υπέπεσε στην αντίληψή της η μεταφορά χρημάτων με τροχήλατη βαλίτσα. Απάντησε πως “Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγε από Novartis με Φρουζή για Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του θα τον έβλεπα εγώ και άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο”.

Σε άλλο σημείο είπε ότι ο κ. Φρουζής είχε συναντηθεί με τους Λοβέρδο και Γ. Στουρνάρα ενώ πρόσθεσε ότι «είχα κλείσει ραντεβού και με τον τότε πρωθυπουργό. Ο Φρουζής μου είχε ζητήσει χαμηλόφωνα να το κάνω. Η συνάντηση έγινε στο Μ. Μαξίμου αλλά δεν θυμάμαι πότε».

«Ο Φρουζής από το ρόλο του και μόνο όφειλε να συναντά πολιτικά πρόσωπα»

Συγκεκριμένα, η κυρία Μαραγγέλη στη συνέχεια είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι για δωροδοκία του Γιάννη Στουρνάρα ή Δημήτρη Αβραμόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι δεν ξέρει τίποτε για τον τομέα των εμβολίων. Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προσέθεσε ότι υπήρξαν συναντήσεις με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, λόγω του ρόλου και των αρμοδιοτήτων που είχε.

«Ο Φρουζής από το ρόλο του και μόνο όφειλε να συναντά πολιτικά πρόσωπα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) λέγοντας ότι η εκλογή του Φρουζή ήταν παράτυπη, καθώς ήταν αντιπρόεδρος -και όχι CEO- στη Novartis.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα