ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Ποινική δίωξη της Τουλουπάκη στον Ανδρέα Λοβέρδο

Η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς προχωρεί στην κίνηση αυτή χωρίς να έχουν βρεθεί νέα στοιχεία που να ενοχοποιούν τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ. Στο αρχείο του Στουρνάρα

Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis άσκησε Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, την στιγμή που δεν υπάρχουν νέα ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς διαβιβάζει στη Βουλή τη δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να παρασχεθεί άδεια για άσκηση δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας. Παρότι κατά πληροφορίες δεν έχουν βρεθεί νέα στοιχεία ή χρήματα σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού, που να τεκμηριώνουν την κίνηση αυτή, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αποστέλλει στη Βουλή πολυσέλιδο πόρισμα για τον πρώην υπουργό όπου αναλύονται τα δεδομένα της υπόθεσης και τα στοιχεία για τα οποία ζητείται η δίωξη.

Λοβέρδος: «Θα τους νικήσω χωρίς βουλευτική ασυλία»

«Η κατάχρηση εξουσίας συντελέστηκε και κατά νομική ακριβολογία», δήλωσε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για τον ίδιο στη Βουλή από την Εισαγγελέα Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis.

«Επειδή έχω με το μέρος μου την αλήθεια, την εντιμότητα και τη στήριξη των πολιτών, οι απεγνωσμένες και απονενοημένες ενέργειες δεν μπορούν να με αγγίξουν. Όμως όσες και όσοι έχουν εμπλακεί στα αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας, θα λογοδοτήσουν για τα κακουργήματά τους, όπου και όπως αρμόζει».

«Τίποτε δεν σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της σκευωρίας και κανείς από τους πολιτικούς σκευωρούς δεν θα αποφύγει την κατά νόμο λογοδοσία και τιμωρία. Τίποτε λιγότερο δεν είναι αρκετό. Κι ούτε λόγος για βουλευτική ασυλία ή για το νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Θα τους νικήσω με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες χωρίς προνόμια και προσχήματα», καταλήγει ο κ. Λοβέρδος.

Αρχειοθετείτε και η υπόθεση για τον Γιάννη Στουρνάρα

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι αρχειοθετείται και η υπόθεση για τον Γιάννη Στουρνάρα. Οι απανωτές αρχειοθετήσεις στην υπόθεση, που είχε χαρακτηριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ως σκάνδαλο πρώτης γραμμής, επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία στοιχείων σε βάρος των πολιτικών που είχαν εξ αρχής καταγγείλει ότι επρόκειτο περί σκευωρίας και περί ενοχοποίησης τους με στόχο την πολιτική τους εξόντωση.

Η αρχειοθέτηση για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, είναι η έβδομη κατά σειρά καθώς έχουν προηγηθεί οι αρχειοθετήσεις για τους Αντώνη Σαμαρά, Παν.Πικραμένο, Ευ.Βενιζέλο, Μάριο Σαλμά, Γιώργο Κουτρουμάνη, Αλ. Λυκουρέντζο ενώ ανοικτή παραμένει ακόμα η διαδικασία για τους Αδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο από τον οποίο έχουν ζητηθεί εξηγήσεις και πλέον η Βουλή καλείται να παράσχει άδεια για άσκηση διώξεως.

Ήδη για την αναζήτηση ευθυνών όσων ενεπλάκησαν στην ενοχοποίηση τους έχουν στραφεί δικαστικά τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Δημ. Αβραμόπουλος έχει καταθέσει αιτήματα για την άρση της προστασίας των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων στρεφόμενος και αυτός κατά εκείνων που οργάνωσαν την εμπλοκή τόσων πολιτικών στην υπόθεση χωρίς στοιχεία.

Ήδη αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο κ. Ευ.Ζαχαρής ερευνά τα καταγγελλόμενα περί σκευωρίας, ενώ για παρεμβάσεις πολιτικού χαρακτήρα στην υπόθεση έχουν υπάρξει καταγγελίες τόσο από τον πρώην εποπτεύοντα τις έρευνες αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω.Αγγελή, όσο και από την προκάτοχο της Ελένης Τουλουπάκη, Ελένη Ράικου η οποία είχε μιλήσει το πρώτον για την εμπλοκή στην υπόθεση κυβερνητικού στελέχους με το προσωνύμιο “Ρασπούτιν”.

 

Διαβάστε επίσης