ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Θέλει να καταθέσει ο «άφαντος» «Σαράφης»

Ο προστατευόμενος μάρτυρας ζήτησε να καταθέσει στην προανακριτική όμως υπό τους δικούς του όρους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Novartis τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καθώς όλο και περισσότεροι κρίσιμοι παράγοντες της Δικαιοσύνης και της ΕΛΑΣ ενεργοποιούνται, προκειμένου να πέσει άπλετο φως για τον τρόπο που στήθηκε η σκευωρία Novartis.

Την διαδικασία όμως λίγα 24ωρα πριν πήγαν πίσω οι «άφαντοι» προστατευόμενοι μάρτυρες «Σαράφη» και «Κελέση» καθώς δεν πήγαν ποτέ να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Ολομέλειας στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επί δύο εικοσιτετράωρα εξαφανισμένος προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» έδωσε σημεία ζωής και έστειλε νέα επιστολή στην Προανακριτική, ζητώντας να καταθέσει. Βεβαία, ο προστατευόμενος μάρτυρας επιμένει να ζητά την εξέτασή του με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του, ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι μόνο η Επιτροπή μπορεί να καθορίσει τους όρους και τον τρόπο κατάθεσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Προανακριτική δεν πρόκειται να δεχτεί το αίτημα του «Μάξιμου Σαράφη» και θα επιμείνει στην δια ζώσης εξέταση. «Δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπά τους. Μας ενδιαφέρουν οι απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και, για να έχουμε απαντήσεις πραγματικές, πρέπει να τους εξετάσουμε στον ίδιο χώρο» αναφέρει μέλος της Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης