ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Το «σύστημα» που ζει και βασιλεύει, η κυβερνητική ανοχή, και ο «θλιβερός» κ. Μπρακουμάτσος

Ρασπούτιν, Τουλουπάκη και προστατευόμενοι μάρτυρες με την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ και την ανοχή της κυβέρνησης αποτελούν ένα ενιαίο "σύστημα" που καθορίζει την γραμμή για την Novartis

Είναι πλέον φανερό και στον πλέον αδαή ότι το «σύστημα» Ρασπούτιν, Τουλουπάκη και προστατευομένων μαρτύρων λειτουργεί σε ενιαία γραμμή, στηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκείνο που πλέον εμφανίζεται με αχνή βεβαιότητα στον δικαστικό ορίζοντα είναι οι κύκλοι –δικαστικοί και κυβερνητικοί– με την ανοχή των οποίων το προαναφερόμενο «σύστημα» εξακολουθεί να υφίσταται και να λειτουργεί, έχοντας πλέον αγγίξει τις παρυφές ενός παραδικαστικού μορφώματος.

Ας γίνουμε όμως πιο σαφείς.

# Εισαγγελείς εν ενεργεία (Αγγελής, Ράικου, Αθανασίου) καταθέτουν ενώπιον της Βουλής και της Δικαιοσύνης τις δικονομικές εκτροπές του κ. Παπαγγελόπουλου, και την «εργαλειοποίηση» της κας Τουλουπάκη, σε όλη τη διαδικασία της έρευνας για τη Novartis από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι σήμερα.

# Η κα Τουλουπάκη καταγγέλλεται  και κατονομάζεται από πλήθος μαρτύρων για τις ποινικώς και πειθαρχικώς  κολάσιμες ενέργειές της, και όμως από την κυβέρνηση (υπουργείο Δικαιοσύνης) και την Εισαγγελία ΑΠ δεν κουνιέται φύλλο…

# Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής διαπιστώνει σειρά παραβάσεων της κας Τουλουπάκη με κορυφαία την απόκρυψη εγγράφων της αλληλογραφίας με το FBI και, παρά την επιστολή του εισαγγελέα ΑΠ κ. Ζαχαρή, να παραδώσει τα εν λόγω έγγραφα, τα οποία δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως απόρρητα, σύμφωνα με την άποψη της ημιμαθούς εισαγγελέως Διαφθοράς, μόλις χθες, Παρασκευή, 21/2/2020, εδέησε να αποστείλει μέρος αυτής.

Ακόμη, προτρέπει εμμέσως τους προστατευόμενους μάρτυρες να μην παρουσιαστούν ενώπιον των βουλευτών της Προανακριτικής, με την πραγματική τους ταυτότητα.

# Ο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης απειλεί δημόσια τον Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ως προστατευόμενος μάρτυρας έλαβε την προστασία από την κα Τουλουπάκη, ενώ υπήρχαν καταθέσεις μαρτύρων ότι εκείνος ήταν που μοίραζε «πακέτα» δεσμίδων, άρα δεν θα μπορούσε να τύχει προστασίας αφού ήταν εμπλεκόμενος.

Όλο το παραπάνω «σύστημα» επεχείρησε να αλλάξει τον ρου της πολιτικής ιστορίας, με ψευδείς καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων οι οποίοι ακόμη και σήμερα με την αγαστή συμπαράσταση της κας Τουλουπάκη και την ανοχή κυβερνητικών και δικαστικών κύκλων αρνούνται να καταθέσουν ώστε να υποστούν τις συνέπειες για τη συνεργασία τους με εκείνους που επεχείρησαν να εξοντώσουν δύο κόμματα εξουσίας επ’ ωφελεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για όλα τα παραπάνω, Δικαιοσύνη και Κυβέρνηση είχαν από τον Ιούλιο του 2019 και μετέπειτα άπειρες ευκαιρίες να παρέμβουν ώστε να λάμψει η αλήθεια και να δικαιωθούν εκείνοι που αδίκως και με προφανή σκοπό να βλάψουν την παράταξη τους κρέμασαν στα μανταλάκια. Όμως, παραμένουν αδρανείς και επιτρέπουν στο «σύστημα» αυτό να υπάρχει και να λειτουργεί…

Η αυτόφωρη διαδικασία και η ημιμαθής εισαγγελέας

Η ενέργεια της κας Τουλουπάκη να αποκρύπτει έγγραφα από τον Φεβρουάριο του 2018 αποτελεί κραυγαλέα παράβαση καθήκοντος που διώκεται ποινικά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, και μάλιστα αποτελεί συνεχές αυτόφωρο αδίκημα για όσο χρόνο η εισαγγελέας παραλείπει να παραδώσει τα έγγραφα αυτά.

Το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτο αλλά και κατ’ έγκλησιν. Και όμως εδώ και δύο χρόνια κανένας εισαγγελικός λειτουργός και κανένας υπουργός Δικαιοσύνης δεν τόλμησε να «ακουμπήσει» την κα Τουλουπάκη.

Μία ακόμη «μαύρη» σελίδα του δικαστικού σώματος αποτελεί η περίπτωση του κατ’ επίφασιν ελεγκτή της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis εισαγγελέα του ΑΠ κ. Μπρακουμάτσου. Ο εν λόγω ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επί ένα έτος δεν είδε, δεν κατάλαβε, και δεν άκουσε τίποτε για όλες τις αντιδικονομικές ενέργειες της κας Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς. Ως επόπτης προφανώς δεν είχε τις γνώσεις ώστε να συστήσει στην κα Τουλουπάκη να σταματήσει τις ανόητες ερμηνείες της περί δήθεν ύπαρξης απορρήτου στην αλληλογραφία με το FBI και να στείλει τα εν λόγω έγγραφα στη Βουλή. Τον Απρίλιο του 2019 δεν έβγαλε άχνα ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, για τη μέχρι τότε πορεία της κας Τουλουπάκη, συνηγορώντας μάλιστα στην ανανέωση της θητείας της. Πιθανόν ο άνθρωπος να πίστευε ό,τι και ο Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνει με τίποτα τις εκλογές.

Τελευταίο του κατόρθωμα η τοποθέτησή του ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες μπορούν να καταθέσουν ενώπιον της αντιπροσωπείας της Βουλής στη ΓΑΔΑ, όπως επιθυμούν!!! Δηλαδή, με ή χωρίς κουκούλα.

Με λίγα λόγια δηλαδή, οι μάρτυρες αυτοί μπορούν να πουν όσα ψέματα θέλουν, να διασύρουν και να συκοφαντήσουν όποιον θέλουν –ή τους έχει υποδειχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ– χωρίς καμία κύρωση…

Είναι προφανές ότι σε τρεις περίπου μήνες που συνταξιοδοτείται θα έχει λάβει κάποιες υποσχέσεις για την ενεργοποίησή του ως συνταξιούχος σε κάποια τιμητικά συμβούλια με ή χωρίς αποδοχές.

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Η «Α» στην προηγούμενη έκδοσή της είχε ως πρώτο θέμα άρθρο της με τίτλο: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

Επανέρχεται και θέτει εκ νέου το ίδιο ερώτημα, που με την υπάρχουσα επικαιρότητα στην υπόθεση Novartis αποτελεί πλέον καθήκον των κυβερνώντων να απαντηθεί.

ΥΓ.1: Είναι προφανές ότι κάποιος από τους υψηλούς ορόφους του ΑΠ ενημέρωσε την κα Τουλουπάκη ότι επίκειται κατάθεση έγκλησης τις βάρος της από βουλευτή της ΝΔ, για παράβαση καθήκοντος, που δεν ενδιαφέρεται για μελλοντική υπουργοποίησή του, οπότε ο κίνδυνος ενεργοποίησης της αυτόφωρης διαδικασίας να είναι ορατός.

Ενδεχομένως αυτός να ήταν και ο λόγος που η εισαγγελέας, η οποία από τον Φεβρουάριο του 2018 μέχρι σήμερα δεν έδειχνε διάθεση να θέσει υπ’ όψιν της Ολομέλειας της Βουλής την αλληλογραφία με το FBI, λες και αποτελούσε προσωπική της υπόθεση, που σήμερα με σπουδή απέστειλε έστω και μέρος της αλληλογραφίας αυτής. Κάτι είναι κι αυτό.

ΥΓ.2: Ο λαλίστατος δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων κ. Σαράκης αλήθεια, πού βρίσκεται; Γιατί σωπαίνει; Μήπως με την αφαίρεση των κουκούλων από τους προστατευόμενους μάρτυρες διατρέχει και ο ίδιος κίνδυνο;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα