ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Τρέμει το αρχείο Αγγελή η Τουλουπάκη

Η δικαστική συνδρομή ζητήθηκε από την Τουλουπάκη μετά από 3,5 χρόνια, όταν ο Γ. Αγγελής στηλίτευε την αδράνειά της

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι οι «αδέκαστοι» εισαγγελείς Διαφθοράς επί ΣΥΡΙΖΑ ομολογούν με το από 28/1/2019 αίτημά τους για δικαστική συνδρομή ότι επί τριάμισι χρόνια είχαν ξεχάσει την οδό αυτή για υποβοήθηση του έργου τους.

Και εδώ προκύπτει το ερώτημα:

Για ποιο λόγο ζητήθηκε η συγκεκριμένη δικαστική συνδρομή;

Η «Α» αποκαλύπτει σήμερα πτυχές του σκοτεινού παρασκηνίου της μεγαλύτερης σκευωρίας από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Μέσα στον δικαστικό κλάδο υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν δύο ομάδες που μόνο φιλικές σχέσεις δεν είχαν.

Τη μία ομάδα συγκροτούσαν  ο Δημ. Παπαγγελόπουλος, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη και ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος.

Την άλλη ομάδα συγκροτούσαν οι κατά κάποιον τρόπο πιο μετριοπαθείς Ξ. Δημητρίου, Μ. Παπασπύρου και Μιχ. Καλογήρου.

Στις 5/10/2018, ορίστηκε, με προσωπική απόφαση της Ξ. Δημητρίου ως επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ο Γ. Αγγελής, μετά την ξαφνική παραίτηση του Δ. Παπαγεωργίου, για την οποία ποτέ δεν δόθηκε καμία εξήγηση. Ουσιαστικά ο άνθρωπος αυτός ήταν ο μόνος που δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση Novartis σε κανένα στάδιο σχεδιασμού αυτής. Όντας έξω από το παιχνίδι και θέλοντας απλώς να κάνει τη δουλειά, όταν άρχισε να λαμβάνει γνώση των στοιχείων της υπόθεσης, «τράβαγε τα μαλλιά του», αφού διαπίστωσε ότι η Τουλουπάκη και οι βοηθοί της δεν είχαν κάνει σχεδόν τίποτα νόμιμο. Όταν δε στο ταξίδι στη Βιέννη, στις 5-12-2021, διαπίστωσε  τον σχεδιασμό για προφυλακίσεις πολιτικών, αποφάσισε να σταματήσει όλες αυτές τις διαδικασίες. Ενημέρωσε προφορικά την Ξ. Δημητρίου, στις 15-12-2018 της απέστειλε έγγραφη εμπιστευτική αναφορά, συναντήθηκε στις 5-12-2018 με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Καλογήρου, μαζί με τη Μ. Παπασπύρου, και στις 17-12-2018 πάλι με τον Μ. Καλογήρου, αυτήν τη φορά με την Ξ. Δημητρίου, ενημερώνοντάς τον για τις ενέργειες και τις προθέσεις της Τουλουπάκη.

Αντί άλλης απαντήσεως και προφανώς  με υψηλή πολιτική απόφαση, αποφασίστηκε όχι να αλλάξει η Τουλουπάκη, αλλά «να στραπατσαριστεί» ο Γ. Αγγελής, γιατί όχι μόνο ήταν εμπόδιο στα σχέδιά τους για την υπόθεση Novartis, αλλά και για να μη λάβει γνώση τόσο για το θέμα των παράνομων αποφυλακίσεων  όσο και για το θέμα του παραδικαστικού κυκλώματος, που είχε αποκαλυφθεί από ηχογραφήσεις της ΕΥΠ και ενέπλεκαν αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου. Εδώ όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο Γιάννης Αγγελής ως επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε στα χέρια του όλο το αρχείο.

Έτσι, στις 4-1-2019, υπήρξε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» (εκδότης Φιλιππάκης, νυν ύποπτος στην υπόθεση Μιωνή ως  μέλος συμμορίας εκβιαστών), όπου έλεγε ότι ο Γ. Αγγελής αρνήθηκε να παραλάβει από το FBI στικάκι με στοιχεία σε βάρος πολιτικού και άρα ήταν όργανο του παλαιού πολιτικού συστήματος… Φυσικά, όπως παραδέχτηκε και η ίδια η κα Τουλουπάκη, ουδέποτε οι Αμερικανοί επεχείρησαν να παραδώσουν στικάκι ή κάποιο άλλο στοιχείο.

Η Τουλουπάκη και ο Ντζούρας αποφάσισαν να στείλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ στις 28-1-2019, για να προφυλάξουν τα νώτα τους. Γνωρίζοντας ότι στην έγγραφη αναφορά του ο Γ. Αγγελής τούς κατηγορούσε ότι δεν ζητούσαν στοιχεία μέσω της νόμιμης δικαστικής συνδρομής, την οποία είχε ενεργοποιήσει από τον 12/2016 η Ε. Ράικου, αποφάσισαν για τα μάτια του κόσμου να κάνουν το σχετικό αίτημα  μετά από 3 χρόνια  απραξίας.

Έτσι μόνο μπορεί να γίνει αντιληπτό γιατί ο Γ. Αγγελής ήταν και είναι ο μεγάλος εχθρός της ομάδας που προαναφέραμε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα