ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: (Ξανα)άρχισαν τα όργανα – Άδειασε τον Τζανακόπουλο η Γεροβασίλη

«Ντρίπλα» χωρίς αποτέλεσμα του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου –για να μη φορτωθεί κι άλλα ο Δ. Παπαγγελόπουλος– έπεσε στο κενό από την πρώην –προ εκείνου– κυβερνητική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Όλγα

Με την επέλαση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τη δημόσια συζήτηση να αναλώνεται σχεδόν αποκλειστικά στα επιδημιολογικά δεδομένα και στα μέτρα της καραντίνας, κοντεύαμε να ξεχάσουμε την πολύκροτη υπόθεση της Novartis και τα όσα εξελίσσονταν προ κορωνοϊού στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο «αμνησίας» πολύ θα βόλευε όπως φαίνεται την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου μάλιστα ότι σε 48 ώρες –την Πέμπτη– είναι προγραμματισμένο να καταθέσει για την υπόθεση η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Κι αυτό θα συνέβαινε αν έπιανε η ντρίπλα που επεχείρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που όμως έφαγε ένα γερό και κυρίως συντροφικό άδειασμα από την Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το ενημερωτικό σάιτ «ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ» (tomanifesto.gr), η πονηρή ΣΥΡΙΖΑϊκή ντρίπλα επιχειρήθηκε από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κουμουνδούρου στην Επιτροπή της Βουλής που συζητούσε το νομοσχέδιο για το Περιβάλλον. Εκεί ο Δημ. Τζανακόπουλος εγκάλεσε την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Βουλή, κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτική εκτροπή» και «αντιδημοκρατικό ατόπημα», και καταλήγοντας ότι το προς συζήτηση περιβαλλοντικό σχέδιο νόμου πρέπει να αποσυρθεί.

Αυτό που προφανώς δεν περίμενε ο Δ. Τζανακόπουλος ήταν ότι το επιχείρημά του θα το κατέρριπτε η Όλγα Γεροβασίλη, που παραδέχθηκε ότι η λειτουργία της Ολομέλειας με μειωμένη συμμετοχή βουλευτών αποτελεί ομόφωνη απόφαση των κομμάτων –και του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου– που πάρθηκε στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της 18ης Μαρτίου. Βλέποντας τα σκούρα, ο Δ. Τζανακόπουλος έριξε την ιδέα να μπει η Βουλή σε… mode θερινών τμημάτων, ώστε να δικαιολογείται το νομοθετικό έργο με συρρικνωμένη βουλευτική συμμετοχή. Για όσους διαβάζουν πίσω από τις γραμμές, η ιδέα Τζανακόπουλου μόνο «άδολη» δεν είναι.

Σύμφωνα, πάντα, με το manifesto.gr, αν η πρόταση Τζανακόπουλου γινόταν δεκτή, θα είχαμε το εξής –βολικό για το κόμμα του– ντόμινο:

α) Το κατηγορητήριο για τη σκευωρία της Novartis δεν θα μπορούσε να διευρυνθεί, ούτε ως προς τα αδικήματα, ούτε ως προς άλλα πρόσωπα, αφού κάτι τέτοιο θα απαιτούσε νέα διευρυμένη εντολή στην προανακριτική προερχόμενη ΜΟΝΟ από την Ολομέλεια της Βουλής κι όχι από ένα Θερινό Τμήμα του Κοινοβουλίου. Τα «κέρδη» σε αυτή την εκδοχή θα ήταν αφενός η μη περαιτέρω επιβάρυνση της ήδη βεβαρυμμένης θέσης τού πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αφετέρου η αποφυγή του ενδεχόμενου να βρεθούν εμπλεκόμενοι κι άλλοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ.

β) Ακόμα κι αν «θεωρητικά» η προανακριτική μπορούσε να καταλήξει σε πόρισμα –σε Θερινό Τμήμα–, δεν θα μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να προχωρήσει σε ενδεχόμενες παραπομπές. Αυτό πρακτικά θα σήμαινε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συζητηθεί στη νέα Σύνοδο της Βουλής, δηλαδή την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου!!!

Σε αυτή την περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρισκόταν μεν αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αλλά θα είχε κερδίσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο αρκετών μηνών έως τον Οκτώβριο (σ.σ. όταν και θα μπορούσαν να γίνουν οι ενδεχόμενες παραπομπές στο Ειδικό Δικαστήριο) να σχεδιάσει την αντίδρασή του.

 Αναλυτικά το δημοσίευμα του ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

https://tomanifesto.gr/sto-keno-ta-kolpakia-tzanakopoyloy-me-proanakritiki/

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα