Υπόθεση Παπαγεωργίου: Ο αρχηγός έδωσε εντολή να κάψουν το πτώμα

Πώς οι τηλεφωνικές συνομιλίες οδήγησαν στη σύλληψη ενός 53χρονου και ενός 54χρονου - Ποιος ήταν ο ρόλος τους - Πού κινούνται οι έρευνες

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης και κυρίως οι εντολές που τους έδινε προκειμένου να εξαφανίσουν το πτώμα ήταν αυτές που οδήγησαν στις δύο, νέες συλλήψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου το καλοκαίρι του 2012.

Οι δύο συλληφθέντες, ένας 53χρονος και ένας 54χρονος, θεωρούνται περιφερειακά στελέχη της ομάδας που είχε αρπάξει στις αρχές Αυγούστου τον 26χρονο και μάλιστα ένας εκ των δύο φέρεται να έλαβε την εντολή από τον 78χρονο αρχηγό για να κάψει το πτώμα του θύματος.

 

papadopoulos_ Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως τα συγκεκριμένα άτομα με τη βοήθεια συνεργών σκηνοθέτησαν ένα ταξίδι και αγόρασαν μια μεγάλη ποσότητα κάρβουνου με σκοπό να εξαφανίσουν τη σορό του Μάριου.

Μετά από πολύμηνη έρευνα και ανάλυση των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν οι συλληφθέντες με τον 78χρονο φίλο της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος κρυβόταν πίσω από την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου, οι Αστυνομικοί κατέληξαν πως ο 54χρονος ήταν αυτός που ανέλαβε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του το πτώμα του νεαρού στην κρυφή τοποθεσία, στα Βίλια.

Όταν, μάλιστα, ο 53χρονος και ο 54χρονος αντιλήφθηκαν πως σφίγγει ο «κλοιός» γύρω από τους δράστες της άγριας δολοφονίας ο δεύτερος έκαψε το μαύρο Fiat προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Κομβικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε και η έκθεση του Καναδού ερευνητή που διόρισε η οικογένεια του Μάριου η οποία έφερε στο «φως» τόσο τις συνομιλίες των μελών της εγκληματικής ομάδας με τον 78χρονο όσο και το «περίεργο» ταξίδι που οργάνωσαν οι δύο συνεργοί του.

Τα δύο μέλη της συμμορίας, τα οποία συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας σε Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα, οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα