Υπόθεση «ψευτογιατρού»: «Όλη μέρα ήμουν πάνω από μια κατσαρόλα να βράζω τα βότανα», κατέθεσε σύζυγος καρκινοπαθή

Με καταθέσεις μαρτύρων συγγενών καρκινοπαθών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους γιατί εμπιστεύτηκαν τον 48χρονο ψευτογιατρό συνεχίζεται σήμερα η δίκη του κατηγορούμενου ο οποίος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Καταθέτοντας η πρώτη μάρτυρας περιέγραψε ότι μετά τη διάγνωση καρκίνου στον πνεύμονα του συζύγου της έμαθαν από συγγενικό τους πρόσωπο για τον κατηγορούμενο ,ο οποίος είχε τη φήμη πως διέθετε το φάρμακο κατά του καρκίνου.

Στην πρώτη επικοινωνία που είχαν μαζί του, ο κατηγορούμενος παρότρυνε την οικογένεια να μη κάνει χημειοθεραπείες και πως θα γίνει καλά με τα φάρμακα του. «Συναντηθήκαμε και έφερε κάτι σκευάσματα, 10-12 μπουκάλια. Είπε ότι είναι αποστάγματα από βότανα που υπάρχουν και στο εξωτερικό. Μας είπε ότι είναι νευρολόγος-ογκολόγος σε κλινική στην Ελβετία» ανέφερε η μάρτυρας.

Ο «ψευτογιατρός» εξέτασε τον ασθενή, του έκανε κάποιες ασκήσεις και ζήτησε 15.000 ευρώ . «Εμείς του είπαμε ότι είμαστε φτωχοί άνθρωποι. Μας είπε 13.000 ευρώ «αλλά να ξέρετε πως σε λίγες εβδομάδες θα είναι πολύ καλά ο άνθρωπος σας, δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο». Του δώσαμε εμείς 6.000 ευρώ για Βότανα από το Πήλιο. Όλη μέρα ήμουν πάνω από μια κατσαρόλα να βράζω βότανα» περιέγραψε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ο γιατρός συνεχώς έλεγε πως θα πάνε όλα καλά.

Τελικά ο σύζυγος της απεβίωσε μετά από μετάσταση του καρκίνου. Μετά το θάνατο του συζύγου της, η μάρτυρας αναζητούσε τον «ψευτογιατρό», ο οποίος απάντησε ότι βρισκόταν στην Ιταλία γιατί είχε πάθει ατύχημα. «Του είπαμε ότι έχουμε φάρμακα και μπουκάλια από αυτά που μας έδωσε και μας είπε να πάμε στη Στυλίδα να τα δώσουμε και να πάρουμε χρήματα. Βέβαια, εγώ του είπα ότι είναι δική του δουλειά αυτό. Δεν ξέρω τι έκανε τελικά, αλλά μας επέστρεψε 5.000 ευρώ».

Η μάρτυρας εξήγησε ότι αυτό που τους έκανε να τον πιστέψουν ήταν ότι ο κατηγορούμενος ήταν μορφωμένος και διέθετε το «φάρμακο κατά του καρκίνου», ενώ -όπως είπε- τον πίστεψε ολόκληρη η οικογένεια της.

Η δίκη συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα