ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ: Εξεταστική ζητά ο Ανδρουλάκης μετά την «γαλάζια» παραδοχή της παρακολούθησής του

"Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές" λέει ο πρόεδρος του Κινήματος

Γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην «Α» ότι το θέμα που ανέκυψε με την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, έστρεψαν στο Κίνημα τους προβολείς της πολιτικής επικαιρότητας.

Κι όχι άδικα, αφού το θέμα και πολύ μεγάλο και πολύ ευαίσθητο είναι. Γίνεται, δε, ακόμη μεγαλύτερο μετά από τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της Παρασκευής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες όχι από άσχετους αλλά από κυβερνητικά στελέχη,  το κινητό τηλέφωνο το προέδρου του ΠΑΣΟΚ παρακολουθείτο επί τρεις μήνες, κα συγκεκριμένα από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου του 2021, με την «ακρόαση» να παίρνει τέλος δύο μέρες μετά από την εκλογή του στην αρχηγία του κόμματός του. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η επισύνδεση δεν έγινε με το λογισμικό «Predator» αλλά με συμβατικά μέσα που χρησιμοποιεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις η ΕΥΠ και καταλήγουν με τη διευκρίνιση ότι για να είναι νόμιμη η διαδικασία των επισυνδέσεων «απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε», δίχως όμως να υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Η αποκάλυψη των μέχρι τώρα λεπτομερειών της υπόθεσης και η «γαλάζια» παραδοχή της υποκλοπής βρήκε τον Ν. Ανδρουλάκη στην Κρήτη από όπου και προέβη σε σκληρές δηλώσεις κατά της κυβέρνησης.

«Πριν από 10 ημέρες κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την
απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου μου σύμφωνα με τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Όλες αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσπάθησαν συστηματικά να υποβαθμίσουν το θέμα με σωρεία δημοσιευμάτων και ψευδών ειδήσεων ακόμα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Σήμερα, μετά από όλα αυτά, παραιτείται ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ. Το πέπλο σιωπής και απαξίωσης με το οποίο προσπάθησαν να καλύψουν μία τόσο σοβαρή υπόθεση καταρρέει.

»Είναι απαράδεκτο, σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται πως εκτός της απόπειρας
παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το Predator τον Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την
ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ, η οποία υπάγεται
απευθείας στον πρωθυπουργό, προχώρησε στην παρακολούθησή μου, κατά τη διάρκεια της
εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

«Είναι τυχαία όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη;» αναρωτήθηκε ο Ν. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό και συνέχισε ζητώντας τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής:

«8 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση με τις πιο σκοτεινές πρακτικές.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών.

»Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εργαλειοποιήσει αυτό το μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον να προστατεύσουμε τα ανθρωπινά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα είναι η ώρα της αλήθειας και της Δικαιοσύνης για όσους η αλαζονεία και η αίσθηση ατιμωρησίας, τους κάνει ικανούς για όλα.».

Επί του διαδικαστικού, τέλος, θέμα ωρών  είναι να κληθεί ο Ν. Ανδρουλάκης –αν δεν έχει γίνει ήδη, όσο η «Α» έπαιρνε τον δρόμο για το τυπογραφείο– στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του. Αυτονότητα, η κλήση θα έρθει από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη,  ο οποίος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Π. Κοντολέων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα