Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Να προσδιοριστεί η δίκη ζητά η οικογένεια

Οι συγγενείς του 33χρονου δηλώνουν πως από τον περασμένο Απρίλιο αναμένουν την κρίση του αρμόδιο δικαστηρίου.

Με αφορμή τον ένα χρόνο από τον θάνατο του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου έξω από το κοσμηματοπωλείο της Οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια, η οικογένεια του ζητ΄ά την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να προσδιοριστεί η δίκη των κατηγορουμένων “για την σε δημόσια θέα,δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας «πρόκειται για μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, καθώς αποτέλεσε πλήγμα για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας» και «η αποκατάσταση του κοινού περί δικαίου αισθήματος προϋποθέτει τη δικαστική διεκπεραίωση αλλά και διεξαγωγή μιας διαφανούς και δίκαιης δίκης».

Συγκεκριμένα οι φίλοι και συγγενείς του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου βρίσκονται σε αναμονή για την απόφαση της κρίσης του αρμόδιου συμβουλίου από τον Απρίλιο, με τον ανακριτή της υπόθεσης να κηρύττει το πέρας της ανακριτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν ενώπιον του κατηγορούμενοι, ο κοσμηματοπώλης, ένας τοπικός επιχειρηματίας και τέσσερις ακόμη αστυνομικοί.

Με βάση τις πληροφορίες της ίδιας ανακοίνωσης η δικογραφία βρίσκεται από τον Ιούνιο στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πρόταση ώστε να εκδοθεί βούλευμα για την υπόθεση.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της οικογένειας του θανόντος «Έκτοτε δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, ενώ οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, αρθρώνοντας συχνά προκλητικό και υβριστικό λόγο εις βάρος του θύματος. Η βίαιη θανάτωση του Ζακ Κωστόπουλου προκάλεσε τεράστιο πόνο στην οικογένεια του, στους φίλους του και συνολικά στο κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του οποίου υπήρξε ενεργό μέλος.

Παράλληλα έντονη αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία ο τρόπος με τον οποίο οι αστυνομικές αρχές χειρίστηκαν την δικογραφία και την αμετανόητη σκληρότητα που έδειξαν οι δράστες. Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται μια παγκόσμια καμπάνια με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τον βίαιο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Για τους παραπάνω λόγους η οικογ΄ένεια του θύματος επέβαλλε εγγράφως αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητώντας να προσδιοριστεί κατά των κατηγορουμένων για τον άδικο θάνατο του.

 

Διαβάστε επίσης