Υπουργείο Παιδείας: 37.000 τάξεις λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση, χωρίς προβλήματα

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε η τελεκπαίδευση στα σχολεία της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Όπως αναφέρεται σχετικά, «περίπου 37.000 τάξεις λειτούργησαν σήμερα διαδικτυακά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις περιοχές που αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων», λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που συνεχίζει να πλήττει την Ελλάδα και αναμένεται να το κάνει για κάποιες ώρες -αν όχι ημέρες- ακόμη.

Οι πηγές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επισημαίνουν ότι «κλειδί» αποτέλεσε «η εμπειρία που κατακτήθηκε την περίοδο της πανδημίας, καθώς σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν τηλεκπαίδευση ταυτόχρονα 1,6 εκατ. μέλη της σχολικής κοινότητας.

Από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι δεν σημειώθηκαν τεχνικά ζητήματα, προβλήματα λειτουργίας της πλατφόρμας ή άλλα».

Με τον τρόπο αυτό παράγοντες του υπουργείου εκτιμούν πως «αυτό που επετεύχθη, ήταν ότι η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίστηκε απρόσκοπτα, χωρίς να χαθούν μαθήματα εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την περίοδο της πανδημίας δόθηκαν πάνω από 664.000 vouchers, αξίας άνω των 132 εκατ. ευρώ, για όλους τους εκπαιδευτικούς και για παιδιά και νέους 4-24 ετών, που αξιοποιήθηκαν για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού (tablets, laptops, desktops), ώστε να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα στην εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα