Υπουργός της ΝΔ για κακούργημα ως συνεργάτης του ψευτογιατρού-δολοφόνου

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, ασκήθηκε από την εισαγγελία Αθηνών, για την υπόθεση του ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη(σ.σ. εμφανιζόταν ως Κόντος), που συνελήφθη το περασμένο καλοκαίρι επειδή παρίστανε τον γιατρό και έπαιρνε μάλιστα μέρος και σε χειρουργεία της κεντρικής κλινικής Αθηνών της οδού Ασκληπιού.

Την αποκάλυψη έκανε σε δημόσιες δηλώσεις του ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος μερικών εκ  των θυμάτων, καθώς το κατηγορητήριο επεκτάθηκε συνολικά σε 15 άτομα.

Το όνομα του πρώην Υπουργού, γιατρού στο επάγγελμα, ο οποίος κόπηκε από τα ψηφοδέλτια του νησιού που εκπροσωπούσε και δεν συμμετείχε στην τελευταία εκλογική διαδικασία, εμπλέκεται μετά από κατάθεση 47χρονου εξαπατημένου ασθενή.

Σύμφωνα με την δικογραφία ο 47χρονος κατήγγειλε ότι ο πρώην βουλευτής και Υπουργός τον χειρούργησε σε ιδιωτική κλινική μαζί με έναν νευροχειρουργό παρουσία του ίδιου του απατεώνα Νίκου Κοντοστάθη.

Όπως κατήγγειλε ο 47χρονος:

«Κάποια στιγμή βρήκα ένα νευροχειρουργό, τον Μάρτιο του 2018. Εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική. Πριν το γραφείο του, όταν πήγα, ήταν ο «Κόντος». Με έπεισε σε τέτοιο σημείο που μέχρι και το χέρι του φίλησα, όταν μου είπε ότι είναι ορθοπεδικός με σπουδές σε Ελβετία και Αμερική, και μπορεί να με κάνει απολύτως καλά. Μην ανησυχείς θα σε κάνω να παίζεις μπάλα, μου έλεγε. Μου είπε ότι πρέπει να κάνω κάποιες αιματολογικές εξετάσεις για να γίνει μία περίεργη εξέταση στη Γαλλία και να μπει ένα μόσχευμα που δεν εγκρίνεται από τα ταμεία.

Μου είχαν κόψει λίγο ένα πλευρό, και είχαν αδειάσει τον αέρα από έναν πνεύμονα. Η τομή ήταν από την σπονδυλική στήλη έως μπροστά στο στήθος. Στο χειρουργείο μου είπαν ότι ήταν και ο «Κόντος».

Είδα το κανάλι των νευρώνων μου έλεγε και κούναγες και τα δύο πόδια, αλλά εγώ δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα.

Το χειρουργείο το έκανε ο πρώην βουλευτής, ενώ μέσα ήταν ο νευροχειρουργός που μου είχε συστήσει τον «Κόντο», ένας ακόμη χειρουργός και ο ίδιος ο «Κόντος». Μετά από 10 μέρες όπου δεχόμουν συνεχή τηλεφωνήματα ενδιαφέροντος από τον «Κόντο», ήρθε στο σπίτι μου και του δώσαμε άλλες 30.000 ευρώ. Σαράντα μέρες μετά ήμουν ακόμη στο κρεβάτι, πονούσα φρικτά από το κομμένο πλευρό και δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά. Όταν διαμαρτυρήθηκα μου είπε πως θα με αναλάβει μία φυσιοθεραπεύτρια πολύ καλή που έχει έρθει από την Αμερική, την Πέπα. Παίρνει 60 ευρώ την ώρα και χρειάζεσαι τέσσερις φορές την εβδομάδα. Είχε έρθει αυτή, αλλά κάποια στιγμή την είχα ρωτήσει πως λέγεται ο μυς πίσω από το πόδι (δικέφαλος) και εκείνη δεν ήξερε να μου απαντήσει, κάτι που είχε κάνει εντύπωση.

Αρχές Ιανουαρίου 2019, ο «Κόντος» μου είπε πως πρέπει να κάνουμε 4 ενέσεις με βλαστοκύτταρα που έχουν έρθει από την Γαλλία και κοστίζουν 7.000 ευρώ η κάθε μία, η οποίες θα βοηθήσουν στο δέσιμο του κλωβού που είχε τοποθετηθεί στην σπονδυλική μου στήλη. Όταν έκανε τις ενέσεις έβαζε στην τσέπη του τα φιαλίδια και τις σύριγγες, δεν άφηνε τίποτα πίσω του. Δώσαμε άλλες 28.000 ευρώ. Η οικογένειά μου είχε κάνει Πρωτοχρονιά με… 10 λεπτά του ευρώ. Τέλη Φεβρουαρίου 2019 προσπαθούσα να περπατήσω με την Πέπα, αλλά δεν έβλεπα καμία βελτίωση. Εκείνος μου έλεγε θέλει χρόνο, ΜΗ ΦΟΒΟΥ.

Ερχόταν με ένα βαλιτσάκι, μου έβαζε ένα ζελέ στα πόδια και μετά με υπέρυθρες έβλεπα τα αιμοφόρα αγγεία. Καλή η αιμάτωση, την βλέπεις, μου έλεγε. Πρέπει επίσης, να πάρεις κάποια ειδικά χάπια για να γίνεις καλά τα οποία κοστίζουν 15.000 ευρώ. Δεν έχω άλλα λεφτά του είπα. Καλά μου λέει, θα τα δώσω σε μία ηγουμένη, που έχει χρήματα, αφού εσύ δεν έχεις. Είχε έρθει 20 φορές στο σπίτι μου και μου έλεγε, πως δεν μου παίρνει λεφτά για τις επισκέψεις παρότι παίρνει 100-150 ευρώ, γιατί είναι φίλος μου. Να κοίτα το μηχάνημα μου έλεγε, αυτό κοστίζει 150.000 ευρώ.

Τον Μάιο του 2019 μου είπε ότι τα χάπια του είχαν ξεμείνει, και αν έχω βρει χρήματα για να τα πάρω. Του απάντησα αρνητικά. Κάποια στιγμή με ενόχλησε για το σπίτι που του είχα υποσχεθεί ότι θα του το δώσω. Δεν περπάτησα ακόμη του απάντησα, όταν τα καταφέρω θα σου πω. Από εκείνη τη στιγμή εξαφανίστηκε. Μου έλεγε ότι είχε σώσει τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας από καρκίνο και του είχε δωρίσει ένα ρολόι αξίας 350.000 ευρώ. Στη μέση μου είχα δύο σίδερα σπονδυλοδεσίας, από την πρώτη εγχείρηση, που είχαν σπάσει και μου είχαν πει ότι θα τα βγάλουν και μετά θα βάλουν τον κλωβό. Αυτά είναι ακόμη σπασμένα μέσα μου.

Ο πρώην βουλευτής που με χειρούργησε, ο άλλος που με σύστησε στον «Κόντο» και ένας ακόμη, που ήταν στο χειρουργείο, μετά μου είπαν πως από εδώ και πέρα να μιλάω με τον «Νίκο Κόντο» (σ.σ. τον απατεώνα ψευτογιατρό), που είναι εξαίρετος επιστήμονας όπως έλεγαν. Αυτά τα έχω όλα καταθέσει. Τώρα είμαι με κομμένο πλευρό και δεν μπορώ να αναπνεύσω γιατί μου είχαν ξεφουσκώσει τον πνεύμονα. Είχαν περάσει την περίπτωσή μου ως εγχείρηση Σωματεκτομής».

Τουλάχιστον 12 νεκροί

Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη για τον γιατρό – «μαϊμού», Νίκο Κόντο, είναι κόλαφος. Οι εγκληματικές ενέργειες του ψευτογιατρού Νίκου Κόντου (Κοντοστάθη) οδήγησαν στο θάνατο, τουλάχιστον, 12 ανθρώπων.

Μέχρι στιγμής 36 πρόσωπα έχουν καταθέσει στην Αστυνομία ότι ο Νίκος Κοντοστάθης τούς έχει ξεγελάσει, με τον πραγματικό όμως αριθμό να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς αρκετοί δεν μπόρεσαν, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, να καταθέσουν. Από το 2010 έως το 2019, 8 άνδρες και 4 γυναίκες, μεταξύ των οποίων 2 ανήλικα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο, έχοντας ακολουθήσει τα γιατροσόφια του δρος Κόντου.

Οι 4 θάνατοι αποδίδονται εξ ολοκλήρου στη διακοπή θεραπείας καθ’ υπόδειξίν του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενούς με καρκίνο στους όρχεις που έχασε τη ζωή του το 2010 και ο ιατρικός του φάκελος, μάλιστα, «εξαφανίστηκε» από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», πιθανότατα λόγω κλοπής. Ο 46χρονος άνδρας, επί τρία χρόνια ακολουθούσε τις οδηγίες του ψευτογιατρού και πείσθηκε να μην πραγματοποιήσει την ενδεδειγμένη χειρουργική επέμβαση, πληρώνοντας 113.000€ σε μετρητά για θεραπείες με ενέσεις, βότανα, βιταμίνες και κάνναβη. Απεβίωσε τον Μάιο του 2010, παρά το γεγονός ότι η μορφή καρκίνου με την οποία νοσούσε εθεωρείτο ιάσιμη σε ποσοστό 95%.

Τα πλοκάμια του απατεώνα γιατρού είχαν φτάσει μέχρι και την Κύπρο. Ο σύζυγος μίας 56χρονης που έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα είχε γνωρίσει τον Κόντο στο Άγιον Όρος το 2015, ως «εξέχοντα γιατρό» με έδρα γνωστή κλινική της Ελβετίας. Αφού πείσθηκε για τη θαυματουργή θεραπεία του, συνάντησε τον ψευτογιατρό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να παραλάβει δύο σακίδια με σκευάσματα-ορούς, τα οποία και χορήγησε ο ίδιος στη σύζυγό του. Η γυναίκα απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2016 και ο άνδρας της επιχείρησε να επιστρέψει τα σκευάσματα στον Κόντο, ζητώντας τα χρήματά του πίσω, όμως εκείνος με διάφορες προφάσεις διέκοψε την επικοινωνία μαζί του.

«Σε χρονικό διάστημα 3 μηνών θα μπορεί να ανεβαίνει σκαλιά». Με αυτά τα λόγια ο ψευτογιατρός είχε καταφέρει να πείσει την οικογένεια ενός 16χρονου αγοριού από το Κιάτο που έπασχε από μυϊκή δυστροφία να ακολουθήσει τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες του. Πρότεινε, μάλιστα, στον πατέρα του παιδιού, που διατηρούσε κτηνοτροφική μονάδα, οικονομική συνεργασία. Η θεραπεία δεν απέδωσε ποτέ. Όταν συνειδητοποίησε ότι η οικογένεια είχε οικονομικά προβλήματα, ο Κόντος διέκοψε τις επαφές μαζί της.

Με αντίστοιχο τρόπο ξεγέλασε μία ακόμα οικογένεια από το Ξυλόκαστρο. Το ανήλικο παιδί τους έπασχε από μυϊκή δυστροφία, αλλά περπατούσε ακόμα όταν γνώρισε τον Κόντο. Σύμφωνα με την οικογένεια μέσα σε 20 μόλις ημέρες κατέληξε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Είχαν πρώτα διακόψει τις ενδεδειγμένες θεραπείες με κορτιζόνη, για να ακολουθήσουν τα γιατροσόφια με βότανα του ψευτογιατρού. Ο απατεώνας, μάλιστα, είπε στη μητέρα του παιδιού ότι η θεραπεία δεν προχωρούσε γιατί είναι ολιγόπιστη.

Σε μία άλλη περίπτωση, ο Κόντος έκανε λόγο για «λανθασμένη απεικόνιση μαγνητικής τομογραφίας», προσπαθώντας να ξεγελάσει τους γονείς ενός βρέφους 3 μηνών. «Βάφτισε», μάλιστα, τη χρόνια πάθηση του παιδιού στη σπονδυλική στήλη ως λίπωμα. Η οικογένεια πείσθηκε να ακολουθήσει την αγωγή με αλοιφή που τους πρότεινε, η οποία προκάλεσε έγκαυμα-έντονο ερεθισμό στο ανήλικο παιδί. Ο απατεώνας διέκοψε την επαφή με την οικογένεια τον Οκτώβριο του 2017, όταν τον κάλεσαν να γνωρίσει συγγενικό τους πρόσωπο που ήταν γιατρός.

Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη

Μια αλυσίδα που ξεκινούσε με τη γνωριμία με τον απατεώνα γιατρό και κατέληγε στον θάνατο περιγράφει η ιατροδικαστής, χαρακτηρίζοντας «βίαιη» τη δράση του. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, ο θάνατος των ασθενών που τον εμπιστεύτηκαν «επήλθε συνεπεία καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, σε έδαφος γενικευμένης καρκινωμάτωσης, σε έδαφος του καρκίνου, μετά από διακοπή της θεραπείας τους από τον Κοντοστάθη». Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το προσδόκιμο επιβίωσης κατά μέσο όρο για τους ασθενείς από τη στιγμή που γνώρισαν τον Κοντοστάθη και μετά θα ξεπερνούσε τη διετία-πενταετία (γλοιοβλαστώματα) και σε κάποιες περιπτώσεις ενδεχομένως και την πενταετία-δεκαετία (καρκίνος μαστού, πνεύμονα, παχέος εντέρου), ενώ υπήρξε περιστατικό που θα έφθανε και σε πλήρη ίαση (καρκίνος όσχεου).

Ειδική μνεία γίνεται από τον ιατροδικαστή και στον υπερηχογραφικό έλεγχο-μαϊμού στον οποίο επέβαλε τους ασθενείς που γνώριζε, που έδειχνε πάντα «ψευδώς βελτίωση του όγκου», για να πεισθούν οι ασθενείς να μην προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες θεραπείες. Καταδικαστικό ήταν και το διαιτολόγιο… θανάτου, του Κόντου, που είχε οδηγήσει ασθενείς του να έχουν βάρος που δεν ξεπερνούσε τα 35 κιλά, συστήνοντας να λαμβάνουν τροφές και ροφήματα με αντιοξειδωτικές ουσίες, αποστάγματα με βότανα και έλαια. Η αντιοξειδωτική διατροφή, σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμοδότηση, «αντενδείκνυται» στους ασθενείς με καρκίνο.

Πάνω από 840.000 ευρώ η λεία του

Τα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει εξαπατώντας τους ασθενείς, σύμφωνα με τη δικογραφία, ξεπερνούν τις 840.000€. Οι Αρχές αναζήτησαν μέρος των χρημάτων σε συμπληρωματική έρευνα που έγινε στο υπερπολυτελές σπίτι του ψευτογιατρού στο Κορωπί, με τις πισίνες και τα γήπεδα τένις, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως επιτυχία. Σε κρυμμένους αποθηκευτικούς χώρους τόσο στον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας όσο και μέσα στο σπίτι βρέθηκαν όπλα, φάκελοι ασθενών, ασυμπλήρωτα σφραγισμένα ιατρικά πιστοποιητικά, σημειώματα νοσοκομείων και χειρόγραφες σημειώσεις με την ένδειξη «απόρρητο».

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα