Υψηλό το επίπεδο φτώχειας στη Ρωσία

Το επίπεδο της φτώχειας στην Ρωσία παραμένει υψηλό, αλλά το 2018 για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια αναμένεται αύξηση των εισοδημάτων του κόσμου καθώς και των συνταξιούχων. Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν, κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Κρατική Δούμα στην οποία παρουσίασε την έκθεση για την εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2017, ενώ η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε την λήψη πρόσθετων μέτρων για τη στήριξη των ευάλλωτων κοινωνικών ομάδων.

«Παρόλα αυτά, το επίπεδο της φτώχειας παραμένει υψηλό, 19,3 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 13,2%, έχουν εισοδήματα που βρίσκονται κατά από το κατώτατο όριο διαβίωσης» είπε ο Κουντρίν.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισήμανε ότι «το 2017 τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων μειώθηκαν κατά 1,7%, παρόλο που είδαμε ότι υπήρχε οικονομική ανάπτυξη και παρότι είχαμε προβλέψει αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων. Τα τελευταία 4 χρόνια το βιοτικό επίπεδο, τα πραγματικά εισοδήματα του κόσμου, μειώθηκαν συνολικά κατά 11%» προσέθεσε ο Κουντρίν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το 2018 τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν ανοδική τάση.

Ο Κουντρίν επεσήμανε ότι τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους τα πραγματικά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 2,7%, οι συντάξεις αυξήθηκαν κατά 3,6% μετά μάλιστα από διάστημα δύο ετών, στην διάρκεια των οποίων τα πραγματικά εισοδήματα μειώθηκαν δυστυχώς, όπως είπε, κατά 7,1%. Χαρακτήρισε τέλος ελπιδοφόρο, το γεγονός ότι τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους παρατηρήθηκε αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των συνταξιούχων.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα σχολιάζοντας στους δημοσιογράφους τις δηλώσεις Κουντρίν, έδειξε να συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του, δηλώνοντας ότι η μείωση κατά δύο φορές του επιπέδου φτώχειας είναι εθνικός στόχος και πως αυτό θα το επιτύχει η ρωσική κυβέρνηση με πρόσθετα μέτρα στήριξης των ευάλωτων στρωμάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα