Ζέκα: «Φταίμε όλοι, όχι ευθύνες σε ένα άτομο»

Για την τραγική εικόνα της εθνικής η ευθύνη είναι συλλογική και όχι ενός ατόμου επισήμανε ο Κάρλος Ζέκα. Ακόμα, μεταξύ άλλων, ο διεθνής μέσος τόνισε πως απαιτείται να αλλάξει η κατάσταση αλλά όχι στα λόγια, μέσα στο γήπεδο.

Ο Ζέκα, μεταξύ άλλων στο ρ/σ «FOCUS FM 103,6», ανέφερε: «Όλοι είμαστε στεναχωρημένοι. Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο, δεν παίξαμε καλά και μετά στα αποδυτήρια μιλούσαμε γιατί έπρεπε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Το προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου να είναι σε όλο το παιχνίδι. Τώρα πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση, στα λόγια είναι όλα εύκολα αλλά η αλλαγή πρέπει να έρθει στο γήπεδο».

Για τα γκολ στα πρώτα ημίχρονα: «Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που έχουμε. Δεν μπαίνουμε καλά στο παιχνίδι, δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Κάνουμε πολλά λάθη και τα πληρώνουμε, γιατί κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο».

Για το γκολ του: «Πριν το γκολ εγώ ένιωθα ότι μπορούμε να αλλάξουμε το παιχνίδι. Γιατί μπήκαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, βάλαμε το γκολ αλλά μετά ήμασταν δέκα παίκτες. Πήγαμε να ισοφαρίσουμε και δεχτήκαμε το τρίτο γκολ, εκεί μας “κόπηκαν τα πόδια”. Κάναμε μία προσπάθεια αλλά δεν ήταν η μέρα μας, ξυπνήσαμε πολύ αργά».

Αν υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα: «Είμαστε καλά. Τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, εγώ προσωπικά δεν έχω δει κάτι».

Για τον Αναστασιάδη: «Δεν φταίει ο προπονητής. Φταίμε όλοι! Ο καθένας πρέπει να δει τι έχει κάνει και να αναλάβει τις ευθύνες του, δεν πρέπει να ρίξουμε τις ευθύνες σε ένα άτομο. Με τον Αναστασιάδη έχουμε καλή σχέση, θέλει το καλύτερο για τον εαυτό μας και την ομάδα».

Για τον λίγο κόσμο στο ΟΑΚΑ: «Δεν είναι ωραίο να παίζουμε με άδειες κερκίδες. Η ομάδα όμως αν κερδίζει τα παιχνίδια, ο κόσμος θα έρθει. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε τον κόσμο πάλι αλλά τον θέλαμε και στις δύσκολες στιγμές. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει αλλά εμείς πρέπει να φέρουμε τον κόσμο πίσω».

Για το παιχνίδι με τη Φινλανδία: «Μπορούμε να την κερδίσουμε. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι αλλά εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, ακόμα έχουμε ελπίδες και θα παλέψουμε για αυτές. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε και να αποδώσουμε καλύτερα».

Διαβάστε επίσης