Ζελένσκι: Η Ρωσία χτύπησε Κίεβο με 500 drones και 40 πυραύλους – Το ένα τρίτο της πόλης έχει μείνει χωρίς θέρμανση

«Οι Ρώσοι δεν θέλουν να βάλουν τέλος στον πόλεμο», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος

Νεα νυχτερινή επίθεση κατά της Ουκρανίας εξαπέλυσε η Ρωσία, χρησιμοποιώντας σχεδόν 500 drones και 40 πυραύλους, στοχεύοντας κυρίως ενεργειακές και μη στρατιωτικές υποδομές, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

test3

«Αν η Ρωσία μετατρέπει ακόμη και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε ώρα για κατεστραμμένα σπίτια και καμένα διαμερίσματα, κατεστραμμένα ενεργειακά εργοστάσια, τότε αυτή η άρρωστη δραστηριότητα μπορεί να λάβει απάντηση μόνο με πραγματικά ισχυρά μέτρα», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο X, καλώντας τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να πιέσουν τη Μόσχα πιο σκληρά.

test2
test5

Οι δηλώσεις έγιναν λίγο πριν από την αναχώρησή του για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν ένα σχέδιο που στοχεύει στο τέλος του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Οι Ρώσοι δεν θέλουν να βάλουν τέλος στον πόλεμο και επιδιώκουν να αδράξουν κάθε ευκαιρία για να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα δεινά στην Ουκρανία και να αυξήσουν την πίεσή τους στους άλλους μέσω του κόσμου», τόνισε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι από την επίθεση σκοτώθηκε ένας άνθρωπος στην πρωτεύουσα και τα περίχωρά της.

test7

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών Άντριι Σιμπίχα ενημέρωσε ότι περίπου το ένα τρίτο του Κιέβου έχει μείνει χωρίς θέρμανση μετά την επίθεση. «Η μοναδική απάντηση της Ρωσίας στις ειρηνευτικές προσπάθειες είναι στυγνές επιθέσεις χρησιμοποιώντας χιλιάδες drones και πυραύλους εναντίον του Κιέβου και άλλων πόλεων και περιοχών», έγραψε στο X, ενώ η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα σήμερα κυμαίνεται γύρω στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα