Ζυμώσεις και μυστικά γκάλοπ για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΔΣΑ

Έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις εν όψει των επικείμενων δικηγορικών εκλογών, βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ) ενώ ήδη έχουν διενεργηθεί κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας τα πρώτα γκάλοπ από μέλη του Συλλόγου. Οι εκλογές στον ΔΣΑ, τον μεγαλύτερο Δικηγορικό Σύλλογο της χώρας -απαριθμεί 21.600 μέλη – όπως και στους υπολοίπους θα λάβουν χώρα τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ωστόσο, το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες εκλογές, καθώς το σκληρό εκλογικό σύστημα που προβλέπει ο νέος Κώδικας Δικηγόρων έχει επιφέρει μεγάλες ανατροπές στον εκλογικό χάρτη.

Ειδικότερα, στις επερχόμενες δικηγορικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2014 οι υποψήφιοι πρόεδροι συνδυασμών για να εκλεγούν πρέπει να συγκεντρώσουν το 6% της προεδρικής κάλπης του συνδυασμού και αν δεν τα καταφέρουν μπορεί να εκλεγούν σύμβουλοι τους και να μην εκλεγούν οι ίδιοι, ενώ το εκλογικό μέτρο για την ανάδειξη συμβούλων είναι οι περίπου 450 σταυροί. Tο εκλογικό μέτρο όμως είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό προσέλευσης των δικηγόρων στις κάλπες.

Την ίδια ώρα, κάτω από συνθήκες μυστικότητας έχουν διεξαχθεί ήδη δυο δημοσκοπήσεις, στο ΔΣΑ, οι οποίες μάλιστα δεν προέρχονται από κόμματα, αλλά από μέλη της διοίκησης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη δημοσκόπηση έγινε από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και η άλλη από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το γκάλοπ του χώρου της ΝΔ προηγείται ο σημερινός πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Αδαμόπουλος, ενώ στη τρίτη θέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς υποψήφιο πρόεδρο) μαζί με τον υποψήφιο για την προεδρία κ. Παναγιώτη Γαλετσέλλη και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.

Το δεύτερο γκάλοπ, από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, φέρει και πάλι πρώτο τον κ. Αδαμόπουλο και δεύτερο τον δικηγόρο κ. Θεόδωρο Μαντά, ο οποίος φέρεται να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την προεδρία του ΔΣΑ.

Διαβάστε επίσης