Ζιντάν: «Οι μεγάλες ομάδες δεν τα παρατούν ποτέ»

Ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι παίκτες της Ρεάλ θα παραταχθούν αύριο (11/4) στο «Bernabeu», έχοντας υπέρ τους το σημαντικό πλεονέκτημα του 3-0 από τον προημιτελικό στην Ιταλία. Παρ’ όλα αυτά ο τεχνικός της «βασίλισσας» θεωρεί -ή τουλάχιστον αυτό υποστήριξε- ότι κατά 50% η πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League παραμένει ανοικτή. Γιατί «οι μεγάλες ομάδες δεν τα παρατούν ποτέ». Περιμένει, λοιπόν, μια μαχητική Γιουβέντους που θα διεκδικήσει την ανατροπή. Και ζητάει από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο σφύριγμα για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα και να «σφραγίσουν το εισιτήριο».

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ζιντάν: «Δεν αλλάζει τίποτα για εμάς. Ξέρουμε ότι είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και ό,τι έγινε εκεί έγινε. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά το 50% της πρόκρισης παίζεται αύριο και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πιάσουμε άλλη μια εξαιρετική απόδοση. Πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο και στο ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι χρειάζεται να σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Οι μεγάλες ομάδες δεν τα παρατούν ποτέ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το 90ο λεπτό».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο τελικού Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, ο Γάλλος απάντησε: «Έχουμε έναν τελικό αύριο, να προκριθούμε και μετά θα δούμε. Έχουμε και το πρωτάθλημα, όπου θέλουμε να βρεθούμε όσο ψηλότερα γίνεται. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πιο πέρα από το αυριανό παιχνίδι».

Αν αύριο είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Τζιανλουίτζι Μπουφόν: «Δεν είναι κάτι το οποίο σκεφτόμαστε. Τον γνωρίζω, είναι σπουδαίος άνθρωπος και καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Πρέπει να νικήσουμε και να αποκλείσουμε τη Γιουβέντους. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Τζίτζι, αλλά ήδη έχει κάνει πολλά πράγματα».

 

Διαβάστε επίσης