«Ζητάμε παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές», λέει ο Κ. Ζαχαριάδης

«Μεγάλη αποτυχία και μια μεγάλη ήττα για την χώρα», χαρακτήρισε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ την διαχείριση της κακοκαιρίας

Την παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές ζήτησε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. 

«Δεν ζητάμε παραιτήσεις, δεν το κάναμε ούτε το καλοκαίρι με την μεγάλη αποτυχία στις φωτιές. Την ευθύνη για την συγκρότηση της κυβέρνησης την έχει ο κ. Μητσοτάκης. Αν θεωρεί ότι το υπουργικό του σχήμα είναι μια χαρά, ας συνεχίσει και οι πολίτες ξέρουν, βλέπουν, κρίνουν, αξιολογούν. Εμείς ζητάμε παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης σχετικά με την διαχείριση της «Ελπίδας».

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να κάνει ένα damage control της πολιτικής του εικόνας και της καταστροφικής διαχείρισης που είχε η κυβέρνησή του, ο προερχόμενος εκ ΝΔ περιφερειάρχης και πολλοί από τους δημάρχους οι οποίοι πρόσκεινται στην συντηρητική παράταξη», προσέθεσε ο κ. ίδιος.

Είναι μια μεγάλη ήττα για την χώρα

«Είναι μια μεγάλη αποτυχία και μια μεγάλη ήττα για την χώρα και δείχνει ότι τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που ζήσαμε πέρσι, δεν μάθαμε και δεν κάναμε βήματα μπροστά. Επειδή έχουμε κυβερνήσει και εμείς θέλω να θέσω ερωτήματα. Ο ΔΕΔΔΗΕ, μια εταιρεία η οποία πρόσφατα ιδιωτικοποιήθηκε, επιτρέπεται να μην υπάρχει ένα αξιόπιστο τηλεφωνικό κέντρο έστω να καταγράφει προβλήματα και ζημιές και να ενημερώνει τον κόσμο; Είναι δυνατόν να μην μπορεί να φτάσει το ΕΚΑΒ εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα, να μην είναι καθαρισμένος ο διάδρομος από τα μαγειρεία στους χώρους περίθαλψης των ασθενών και να μην έχουν να φάνε; Δεν είναι πράγματα που αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη, θέλουν χρόνο και χρόνια αλλά δεν έχει γίνει ούτε η αρχή. Τι κάναμε 30 μήνες: Είχε πορίσματα και εισηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης. Έχουμε υπογειοποιήσει έστω ένα μέτρο καλώδιο; Ας πούμε ότι είναι 10-20 ετών το πρότζεκτ, έχουμε κάνει έστω το 1% της προσπάθειας που πρέπει ή είμαστε στο 0%;», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προτείνει το καλοκαίρι να μην συγκροτηθεί υπουργείο αλλά μια διοικητική δομή συντονισμού.

«Να υπάρχει ένας υπηρεσιακός παράγοντας, ένας τεχνοκράτης που θα επιλέγεται με διακομματική συμφωνία, πραγματικά άριστος, όχι όλους τους άριστους που έχει κουβαλήσει και αποδεικνύονται άσχετοι στην διαχείριση των κρίσεων και να συντονίζει μαζί τον δημόσιο τομέα, την τοπική αυτοδιοίκηση στον α’ και τον β’ βαθμό, τις ιδιωτικές εταιρείες και την πολιτική προστασία. Δεν μας άκουσε, είπε ότι είναι στον σκληρό πυρήνα αρμοδιοτήτων του κράτους, θέλω να έχω την δυνατότητα επιλογής, σας φέρνω τον καλύτερο, τον κ. Στυλιανίδη και τώρα τον κρεμάνε στα μανταλάκια».

«Προφανώς έχει ευθύνες ο κ. Στυλιανίδης, αλλά έχει ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης. Όχι για να μείνει αλώβητος και αγρατζούνιστος ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελικό κράτος, να τα φορτώσουμε όλα στην Αττική Οδό, στον Πατούλη και στους πολίτες. Υπάρχει πρωθυπουργός ή υπάρχει μόνο μια δραματική φιγούρα η οποία βγαίνει σε απολογητικό ύφος και λέει όταν τα έχουν κάνει θάλασσα, ναι κάναμε λάθη; Πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι τα έκαναν όλα σωστά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα