Ζωή και κότα για τα ΣΥΡΙΖΟπουλα

Περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, που από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2019 έτρωγαν κι έπιναν στην υγεία των κορόιδων.

Μιλάμε για ένα στρατό από μετακλητούς υπαλλήλους, σκληρούς ΣΥΡΙΖΑιους που απολάμβαναν κι αυτοί το νέκταρ της εξουσίας. Όλα αυτά φαίνονται σε έγγραφο που έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ κι εκ των αντιπροέδρων του κοινοβουλίου).

Το έγγραφο που εστάλη στην Βουλή από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής και ανήρτησε στο διαδίκτυο ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είναι αποκαλυπτικό.

Το έγγραφο που απέστειλε στην Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

Στην διάρκεια της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι μετακλητοί υπάλληλοι μόνο στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κόστισαν στους φορολογούμενους 8.977.000 ευρώ, ενώ «τα δικά τους παιδιά» στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, κόστισαν 1.896.000 ευρώ. Για την στελέχωση των υπηρεσιών του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Αλέκου Φλαμπουράρη με μετακλητούς υπαλλήλους, το κόστος για τον προϋπολογισμό ήταν 2.001.000 και 1.291.000 αντίστοιχα, ενώ σε αυτά τα κόστη θα πρέπει να προστεθούν και 2.746.000 ευρώ για τους μετακλητούς που υπηρετούσαν στα γραφεία των υφυπουργών παρά τω Πρωθυπουργώ. Συνολικά το κόστος για τους μετακλητούς στα γραφεία του Μαξίμου, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς και υφυπουργούς Επικρατείας τα 4 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή είναι η ανάρτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

 

Η ανάρτηση

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανήρτησε τα ποσά με το κόστος των μετακλητών και έγραψε στο twitter:Δείτε το στρατό μετακλητών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ Τσίπρα, στο Μαξίμου με Βάση τα στοιχεία που μας απέστειλε ο Αρμόδιος Υπουργός. Με Βάση αυτά θα κρίνουμε σύντομα και τη Ν.Δ. αν συνεχίσει τον ίδιο δρόμο…”

Τα στοιχεία είχε ζητήσει με ερώτησή του το Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας «τον αριθμό μετακλητών, αποσπασμένων υπαλλήλων και πάσης φύσεως συμβούλων και συνεργατών στα γραφεία των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019 και το κόστος επιβάρυνσης του προϋπολογισμού».

 

 

Διαβάστε επίσης