Ζωή και κότα ο Κουφοντίνας

Την ημέρα που είχαμε το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι, ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξασφάλισε εξαήμερη άδεια από τις φυλακές, προκειμένου να κάνει πρωτοχρονιά σπίτι του.

Σχεδόν κάθε μήνα ο καταδικασμένος σε ισόβια για την δράση του στην 17 Ν, και τις δολοφονίες που διέπραξε ο ίδιος και οι συνεργάτες του εξασφαλίζει άδεια, απολαμβάνοντας τα προνόμια που του προσφέρει το αστικό κράτος, το οποίο πολέμησε.

Ο «Λουκάς» της 17Ν, θα βρίσκεται εκτός φυλακών από αύριο Παρασκευή και για 6 ημέρες (4 ημέρες άδεια συν δύο ημέρες για τα οδοιπορικά του, επειδή κρατείται πλέον στις αγροτικές φυλακές Βόλου) και φέτος θα αλλάξει τη χρονιά στο σπίτι του και όχι στη φυλακή ο καταδικασμένος τρομοκράτης.

Η φυλακή είπε για μία ακόμη φορά το «ναι» στον πολυισοβίτη, αφού έχει τηρήσει τους όρους των προηγούμενων αδειών. Σύμφωνα με τον νόμο, κάθε δύο μήνες, οι κρατούμενοι δικαιούνται να ζητήσουν νέα άδεια, εφόσον έχουν τηρήσει πιστά τα όσα έχει ορίσει το συμβούλιο της φυλακής για την χορήγηση της άδειας τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, το συμβούλιο Εφετών Πειραιά είπε «όχι» στον Σάββα Ξηρό, ο οποίος υπέβαλλε αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας. Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η περίπτωσή του εμπίπτει στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη της ποινής του πριν ανοίξει η πόρτα των φυλακών για αυτόν.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας στην πρόταση του προς το συμβούλιο είχε την γνώμη ότι ο Σάββας Ξηρός δεν μπορεί να κάνει επίκληση του επίμαχου άρθρου, το οποίο κατά την κρίση του δεν αφορά τους πολύ-ισοβίτες.

Διαβάστε επίσης