Ζωή Λιαντράκη: «Όπου θέλει ας βγει»

Η γλυκιά ερμηνεύτρια μιλά στην «Α» για το νέο της single και τις σημαντικές συνεργασίες της

H Ζωή Λιαντράκη, μία σπουδαία ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, επιστρέφει πιο ερωτική από ποτέ και παρουσιάζει το νέο της single «Όπου θέλει ας βγει», που κυκλοφορεί ψηφιακά από τη Real Music. Για το νέο της αυτό single και όχι μόνο –καθώς οι δημιουργοί του είναι σημαντικοί– μίλησε στην «Α», εκθέτοντάς μας την εμπειρία της αλλά και τα σχέδιά της.

Ιχνηλατώντας… με την Καίτη Νικολοπούλου

Κυρία Λιαντράκη, μιλήστε μας για το πρόσφατο τραγούδι σας.

«Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση, όπου γίνεται άμεσα αντιληπτό πως έχουμε να κάνουμε με μία συμφωνική σύνθεση, η οποία συνδυάζει το σύγχρονο με το νοσταλγικό, καθώς σε μεταφέρει στο παρελθόν και οραματίζεται το μέλλον σαν να μην υπάρχει παρόν. Το “Όπου θέλει ας βγει” δημιουργεί σκέψεις και συναισθηματικές εικόνες που διεισδύουν στον εσωτερικό κόσμο του ακροατή, κάνοντάς τον να ταξιδέψει με τις αισθήσεις του από το πρώτο άκουσμα. Τους στίχους υπογράφει η καταξιωμένη (ποιήτρια-συγγραφέας) Ντέπη Χατζηκαμπάνη, τη μουσική για άλλη μία φορά η δημιουργικότατη Κωνσταντία Κατσιάμπα, ενώ η ευφάνταστη ενορχήστρωση είναι του αξιόλογου Γιώργου Μίγκα. Η οπτικοποίηση και η σκηνοθεσία του music video ανήκει στους ταλαντούχους Πάνο Ιωαννίδη και Νίκο Σίμο».

Είναι ένα ερωτικό και αισθαντικό τραγούδι με μια πολύ δυνατή ερμηνεία. Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα από αυτό;

«Το “Όπου θέλει ας βγει” είναι ένα τραγούδι που υμνεί την αληθινή αγάπη, τη βαθιά και ανιδιοτελή αγάπη, που δεν τη νοιάζει που θα βγει… Απλά διεκδικεί αυτά που αγαπά, με γνώμονα την καρδιά και όχι τη λογική… μπαίνει σε μία βάρκα χωρίς πανιά, χωρίς κουπιά, χωρίς πυξίδα με μόνο οδηγό την αγάπη και όπου θέλει ας βγει…»

Σε μια περίοδο με καταιγιστικά γεγονότα, κάποιοι καλλιτέχνες προσπάθησαν να συνεχίσουν να δημιουργούν και να δίνουν το «παρών». Πόσο δύσκολο ήταν αυτό;

«Ήταν δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και πολύ γοητευτικό. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι μπορείς να ξεπερνάς τις δυσκολίες και να δημιουργείς μέσα σε συνθήκες αντίξοες. Αυτό καθιστά το δημιούργημα ακόμα πιο σπουδαίο και η χαρά της ολοκλήρωσής του για τον καλλιτέχνη  είναι ακόμα μεγαλύτερη. Οι δυσκολίες δεν μας σταματούν, αντιθέτως μας κάνουν πιο δυνατούς».

Μιλήστε μας λίγο για το πώς βρεθήκατε στον χώρο του τραγουδιού.

«Το τραγούδι με κατέκτησε από πολύ νεαρή ηλικία, ήταν για μένα μία πορεία φυσική… όπως στη φύση το ποτάμι χαράζει και βρίσκει μόνο του τον δρόμο για να καταλήξει στην απέραντη θάλασσα. Νιώθω πως έτσι έγινε και με μένα και τη μουσική. Ο δρόμος ανοίχτηκε μόνος του για να καταλήξω στην απέραντη θάλασσα και τη μαγεία του τραγουδιού. Δεν ήταν επιλογή, για μένα ήταν ανάγκη…»

Τι σημαίνει για σας το τραγούδι; Υπάρχει κάποιο είδος που σας εκφράζει περισσότερο;

«Το τραγούδι για μένα είναι ο τρόπος έκφρασης… τρόπος διαφυγής… τρόπος δημιουργίας… και ένας τρόπος να μοιραστώ συναισθήματα, αγάπη, πάθος και τελικά μέσα από αυτό να αναπνέω και να υπάρχω… Πιστεύω πως όλα τα είδη της μουσικής έχουν να δώσουν σπουδαία τραγούδια και ακόμα σπουδαιότερες ερμηνείες, για τον λόγο αυτό δεν αποκλείω κανένα είδος».

Κάποιες εμφανίσεις στην Κρήτη ή κάπου αλλού για το φετινό καλοκαίρι; Και ποιοι είναι οι στόχοι σας αναφορικά πάντα με το τραγούδι.

«Σε ό,τι αφορά τις εμφανίσεις μας, είναι ακόμα όλα ρευστά, ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τη σωστή καθοδήγηση και να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας. Ο στόχος, ο μεγαλύτερος και ο πιο σπουδαίος για εμένα, είναι να μπορώ με την ομάδα μου να δημιουργούμε όμορφα τραγούδια που ο κόσμος να τα αγαπά, να τα αγκαλιάζει και να γεμίζει με συναισθήματα και εικόνες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα