Ζωή Τηγανούρια στην «Greece From Home»

Καλλιτεχνικές ευαισθησίες εν μέσω πανδημίας – 1

«Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε», είπε ο σπουδαίος Νίκος Καζαντζάκης. Προλαβαίνουμε, αλλά τι; Να αναδείξουμε την ανθρωπιά μας. Οι καλλιτέχνες δήλωσαν το «παρών» τους στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε. Θέατρο διαδικτυακά, αναγνώσεις βιβλίων επίσης διαδικτυακά, τραγούδια γεμάτα ευαισθησία για όσα τόσο αναπάντεχα μας πλήγωσαν. Ναι, προλαβαίνουμε…

Ιχνηλατώντας… με την Καίτη Νικολοπούλου

Στο πνεύμα τού «Μένουμε σπίτι», η μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια συμμετέχει ως Greek Ambassador στην καμπάνια «Greece From Home» του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, μαζί με εξέχουσες  προσωπικότητες  από τους χώρους των Τεχνών, του Πολιτισμού, της Γευσιγνωσίας, του Αθλητισμού, κ.ά., όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς,  τα αδέλφια Αντετοκούμπο, ο Άκης Πετρετζίκης, κ.ά.

Όμως τι είναι το «Greece from Home»; Πρόκειται για προσπάθεια της χώρας μας να δώσει κουράγιο και αισιοδοξία σε όσους αυτήν τη δύσκολη περίοδο είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους, είτε είναι ξένοι είτε Έλληνες, προσφέροντας υψηλής ποιότητας περιεχόμενο σχετικά με την Ελλάδα.

Ανοίγουμε το σπίτι μας και δημιουργούμε περιεχόμενο όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ελληνική κουλτούρα, ώστε να μεταφέρουμε αυθεντικές εμπειρίες Ελλάδας μέσα από σύντομα βίντεο καθημερινής δημιουργικότητας!

H μουσικοσυνθέτης στην προσωπική της σελίδα στο  fb δεν παρέβλεψε να ευχαριστήσει τον γ.γ. ΕΟΤ κ. Φραγκάκη Δημήτρη και τον ειδικό σύμβουλό του και συμπατριώτη της Ηλία Τζιώρα για την πρόσκληση της συμμετοχής της σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία  γεμάτη Ελλάδα, καθώς και όλη την ομάδα τού «Greece From Home» για την άψογη συνεργασία και το υπέροχο αποτέλεσμα.

Δεν είναι η μοναδική προσφορά της αγαπημένης καλλιτέχνιδος, καθώς θα συναντήσουμε τη Ζωή Τηγανούρια μαζί με άλλους διεθνείς καλλιτέχνες στο «We Are 1 World». Πρόκειται για μία αξιέπαινη συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησαν οι διάσημοι Καναδοί τραγουδοποιοί Jason McCoy και Jim Payetta, με σκοπό καλλιτέχνες από όλη την υφήλιο να ενώσουν τις μουσικές τους δυνάμεις για την καταπολέμηση της πανδημίας του ιού Covid-19 μέσω του Ερυθρού Σταυρού.

Έτσι δημιούργησαν το τραγούδι «We Are One» σε συνεργασία με τους γνωστούς παραγωγούς Russell Broom και Sean Smith (Stingray Pictures), με βίντεο που έφτιαξαν ο κάθε συμμετέχων καλλιτέχνης από το σπίτι του και ενώθηκαν όλα μαζί σε ένα ενιαίο vibeο clip!

Διαβάστε επίσης