«Ζούμε σε μια περίοδο που το ασφαλιστικό είναι σε προτεραιότητα»

Για το μείζον θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων μίλησε στον τ/σ ANT1 ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τονίζοντας πως «σε μία ώρα θα έχουμε σύσκεψη όλοι οι διοικητές των ταμείων για να δούμε το ασφαλιστικό με τον υπουργό Εργασίας».

Επίσης, ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στο θέμα των συντάξεων. «Ο,τι αφορά τις κύριες συντάξεις, δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε βέβαια ότι όσοι κατά καιρούς παρασύρθηκαν να ασκήσουν θεμελιωμένα δικαιώματα, σήμερα έχουν μετανιώσει. «Ζούμε σε μια περίοδο που το ασφαλιστικό είναι σε προτεραιότητα», σημείωσε ο διοικητής του ΙΚΑ.

Συνεχίζοντας, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «ο ασφαλισμένος πρέπει να μπορεί να διακρίνει. Εγώ έλεγα πάντα μη “φεύγετε, μη φεύγετε”». «Δεν λέω να μην αγωνιά αλλά θα πρέπει να επιλέγει και να προβαίνει σε αποφάσεις που τον αφορούν», είπε και σημείωσε: «Όσοι σκέφτονταν και έχουν υποβάλει πρώτες αιτήσεις συνταξιοδότησης, να πάρουν πίσω τις αιτήσεις τους».

«Περνούμε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους. Η Ελλάδα σήμερα να δανειστεί για τα ελλείμματα, δεν προτίθεται να το κάνει. Πρέπει το 2014 να κάνουμε μία τιτάνια προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους στα έσοδά μας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης