Ζουράρις: Εξωφρενικό ότι η ψήφος μου ισούται με την ψήφο του άγουρου, αλλά αυτό είναι Δημοκρατία

Ο Κώστας Ζουράρις χρησιμοποίησε συζήτηση που είχε με την κόρη του για τη Δημοκρατία

Σε ανάλυση για την… ισότητα της ψήφου προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικό» το ότι η ψήφος η δική του είναι ίση με την ψήφο ενός άγουρου 17αρη.

Η τοποθέτηση Ζουράρι στον ΑΝΤ1 έγινε μέσω συζήτησης που είχε στο παρελθόν με την κόρη του για το τι είναι Δημοκρατία όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

«Αφού της είπα είναι το ένα, το άλλο, το τρίτο, της λέω “είσαι 17 ετών και εγώ είμαι αυτός που είμαι. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει η ψήφος η δίκη σου, είναι ίση με τη δική μου; Ε, αυτό είναι Δημοκρατία. Αυτό το εξωφρενικό. Μόνο έτσι γίνεται Δημοκρατία. Αν δεν γίνεται έτσι, παύει να είναι Δημοκρατία» είπε αρχικά ο Κώστας Ζουράρις.

Στην ερώτηση αν επιμένει στον χαρακτηρισμό «εξωφρενικό» ο Κώστας Ζουράρις επέμεινε λέγοντας «βεβαίως είναι εξωφρενικό γιατί πρέπει να διοικείς μια χώρα, με τη μόρφωση τη δική μου και την πείρα τη δίκη μου δεν μπορεί να εξισούται με το άγουρο. Είναι εξωφρενικό και το μόνο νόμιμο γιατί αν δεν ήταν ίση η ψήφος της άγουρης κόρης μου με τη δική μου δεν θα ήταν Δημοκρατία. Γι’ αυτο στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η κλήρωση άρα δεν διοικούσαν οι άριστοι, οι αριστοκράτες, οι δημογέροντες αλλά όλοι εκ περιτροπής».

Στην ίδια συζήτηση ο Κώστας Ζουράρις υποστήριξε ότι με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας «απειλείται η μονιμότητα στο Δημόσιο την ώρα που σε όλη την Ευρώπη ενισχύεται το Δημόσιο» με τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχε στη συζήτηση να διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο λεγοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, άθλια fake news του κ. Ζουράρι και είναι άθλιο να ακούγονται τέτοια πράγματα λίγο πριν τις εκλογές».

Μετά την παρέμβαση Ρωμανού υπήρξε αναδίπλωση από τον Κώστα Ζουράρι ο οποίος είπε «χαίρομαι που δεν είναι, δεν περίμενα να κάνατε και αυτό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα