Αποφυλακίστηκε η Τιμοσένκο

Η ουκρανική Βουλή αποφάσισε την απελευθέρωση της προκατόχου του προέδρου και πολιτικής του αντιπάλου. Συγκεκριμένα, ενέκρινε ένα ψήφισμα που προβλέπει την «άμεση» αποφυλάκισή της. Το σχέδιο του ψηφίσματος, που ενεκρίθη με 322 ψήφους υπέρ, προβλέπει την άμεση απελευθέρωση της Τιμοσένκο βασιζόμενο σε μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Βίκτορ Τσβετς, δικηγόρος του κόμματος της Τιμοσένκο, «Πατρίδα».

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας δεν έχει αποφυλακισθεί ακόμη, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κόμματός της, διαψεύδοντας τις σχετικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης, Νωρίτερα ο ιστότοπος hromadske.tv είχε μεταδώσει ότι η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο είχε απελευθερωθεί από φυλακή της Ουκρανίας.

Επιπλέον η κόρη της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης είχε δηλώσει ότι θα πάει να συναντήσει τη μητέρα της αργότερα σήμερα στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, όπου κρατείται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ανέμενε την άμεση αποφυλάκισή της.

Η Τιμοσένκο φυλακίστηκε το 2011 έχοντας καταδικασθεί σε κάθειρξη 7 ετών για κατάχρηση εξουσίας σε υπόθεση συμφωνίας αγοράς φυσικού αερίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα