Κοντονής: «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν χρηματιζόμαστε!»

Δικαιούταν δώδεκα λεπτά, τα εκμεταλλεύτηκε και για μία ακόμη φορά ήταν δυναμικός και αποφασιστικός. Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε επί της ουσίας από το βήμα της Βουλής στις προγραμματικές του δηλώσεις ως νέος (αλλά και παλιός) Υφυπουργός Αθλητισμού, τονίζοντας τρία πράγματα.

Πρώτον, ότι πριν από λίγες μέρες διευθετήθηκε το θέμα των τακτικών δικαστών στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ μετά από υποχώρηση της ΕΠΟ, δεύτερον ότι η καταπολέμηση της βίας (μέσω καμερών, ηλεκτρονικών εισιτηρίων, κάρτας φιλάθλου κ.τ.λ.)και της διαφθοράς (μέσω της νομικής οδού) θα είναι πάντα το πρώτο του μέλημα και τρίτον πως δεν θα επιτρέψει εκ νέου οικονομικές ατασθαλίες παντός τύπου μεταξύ των Ανωνύμων Εταιρών (ΠΑΕ και ΚΑΕ) και των αθλητικών γηπέδων και των ομοσπονδιών.

«Η κυβέρνηση αυτή ψήφισε ένα νόμο και αυτός ο νόμος εφαρμόζεται. Αν μερικοί νόμισαν ότι θα κάνουμε πίσω, τους λέμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους», ήταν η κατάληξη της ομιλίας του, με την οποία έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Προς το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Κοντονής είπε ενδιαφέροντα πράγματα για το ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. στα γήπεδα και για τα συστήματα ελέγχου εισόδου στα γήπεδα: «Συγκροτήθηκε και θα ολοκληρωθεί το έργο, μέχρι 31 Δεκεμβρίου, της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον νέο αθλητικό νόμο και θα ελέγχονται σε μόνιμη βάση τα καταστατικά και οι κανονισμοί όλων των ομοσπονδιών από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Από την 1η Νοεμβρίου του 2015 θα ισχύσει σε όλα τα γήπεδα πρώτης Εθνικής ποδοσφαίρου και μπάσκετ το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου. Εντός του έτους θα καταρτιστεί χρονοδιάγραμμα αποχώρησης της ελληνικής Αστυνομίας από τους αγωνιστικούς χώρους. Θα προβλεφθεί νομοθετικά η ρύθμιση αυτή και θα υπάρξει αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης. Από 1η Ιανουαρίου 2016, για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η κάρτα φιλάθλου, την οποία και αυτή είχατε νομοθετήσει πριν 10 χρόνια και είχε μείνει σε απόλυτη αδράνεια».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Υφυπουργού Αθλητισμού:

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα