Νέα σεζόν, νέες συμμαχίες

Έναν καινούργιο ποδοσφαιρικό χάρτη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο οι φίλαθλοι του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς η επιστροφή της ΑΕΚ στη Super League και η… διαφαινόμενη αλλαγή πλεύσης της Βέροιας διαμορφώνουν ένα οριακό πεδίο ανάμεσα στα γκρουπ των «μονομάχων», με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίζει τον ρόλο του… μπαλαντέρ και να φανερώνει τη διάθεση να το αξιοποιήσει στο έπακρο!

Ξεκινάμε με δεδομένο ότι, εδώ και καιρό, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια αποδυνάμωσης του μπλοκ που πρόσκειται στη σφαίρα επιρροής του Ολυμπιακού. Η κίνηση αυτή αναμένεται να κορυφώσει τη δράση της στη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε και θα καθοριστούν τα μέτωπα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Προς το παρόν, φαίνεται ότι η πλευρά των «ερυθρόλευκων» έχει υποστεί καίρια πλήγματα, ενδυναμώνοντας παράλληλα το μέτωπο του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, το οποίο ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την αρωγή της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος, εκτός των… ποδοσφαιρικών, έχει πολλές ανοικτές «εκκρεμότητες» και σε επιχειρηματικό, αλλά και προσωπικό επίπεδο με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτή τη στιγμή, και βάσει των εκτιμήσεων που γίνονται, η κατάσταση βρίσκεται σε εντελώς οριακό επίπεδο, καθώς οι ισορροπίες όχι μόνο δεν συγκλίνουν προς μία κατεύθυνση, αλλά τείνουν να «καθίσουν» ακριβώς στη μέση, μοιράζοντας τις 16 ομάδες σε δύο γκρουπ των 8!

Στο μπλοκ των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ δείχνει να μετατοπίζεται η Βέροια. Ο σύλλογος της Ημαθίας φαίνεται να αλλάζει… ρότα, μετά και τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Αρβανιτίδη, στον Καρυπίδη. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την υπόθεση του ύποπτου για χειραγώγηση αγώνα της ομάδας, με τον Ολυμπιακό, τον Γενάρη του 2013. Οι τότε παίκτες της Βέροιας εμφανίζονται «αυθόρμητα» ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν. Τυχαίο; Η Βέροια γνωρίζει πως, μετά την επικύρωση της βαθμολογίας, δεν θα έχει συνέπειες, ενδεχομένως να επιχειρεί τη μετατόπιση της προσοχής στον Ολυμπιακό και την εμπλοκή του στην υπόθεση! Μην ξεχνάμε πως, εκτός της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Βασίλισσας του Βορρά», νευραλγικό πόστο ανέλαβε και ο προερχόμενος από τον ΠΑΟΚ και στενός συνεργάτης για αρκετό διάστημα του Ιβάν Σαββίδη, Ζήσης Βρύζας. Δεν θα ήταν υπερβολή αν γράφαμε ότι ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν τεχνικός διευθυντής εντάχθηκε στο τιμ ως… τοποτηρητής, προκειμένου να ελέγχει τις εξελίξεις.

Στο γκρουπ της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, δείχνουν να παραμένουν ο Παναιτωλικός και η Skoda Ξάνθη, που έχουν διαχωρίσει σαφώς τις θέσεις τους από τους… απέναντι που τάσσονται στο πλευρό του Ολυμπιακού. Ωστόσο, υποστηρίζουν –και πολύ ορθώς πράττουν– ότι παραμένουν εκτός «αρμάτων», ανεξάρτητοι – και το υποστηρίζουν κοιτώντας πρωτίστως τα συμφέροντά τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Παναιτωλικού, ο οποίος, παρ’ ότι δεν βρίσκεται στο «άρμα» των «ερυθρόλευκων» του Πειραιά, δεν δίστασε να παραχωρήσει τον Μαρτίνες στον Ολυμπιακό, ακριβώς γιατί ήταν η καλύτερη προσφορά που είχε.

Στους παραπάνω προσθέστε και τον Ηρακλή, που αναμένεται να ανέβει από τη Football League μαζί με την ΑΕΚ, ο οποίος, σύμφωνα με μη εξακριβωμένες πληροφορίες, θα ενταχθεί στο συγκεκριμένο γκρουπ ομάδων.

Από την άλλη, υπάρχουν οι Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Κέρκυρα, Καλλονή και Πανθρακικός. Ποιος «περισσεύει»; Ο ΠΑΣ Γιάννινα… Η ομάδα της Ηπείρου έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο ρόλος του «μπαλαντέρ» βολεύει τον Χριστοβασίλη. Η πώληση δύο νεαρών παικτών και ενδεχομένως ενός ακόμα στον ΠΑΟΚ, ίσως να δείχνει προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα. Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΣ θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τη θέση του, αποκομίζοντας τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

Σε κάθε περίπτωση, οι ισορροπίες που διαμορφώνονται είναι οριακές. Βαδίζουμε προς… ισοπαλία 8-8 ή σε 9-7 υπέρ του «ερυθρόλευκου» μπλοκ, με αρκετά εύθραυστες καταστάσεις. Εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα, τα οποία χρήζουν ψηφοφορίας, θα εξαρτώνται από το πώς θα… ξυπνήσει ο ένας πρόεδρος ή ο άλλος, προκαλώντας ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει πολλές… αναταράξεις στην πορεία της σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα