Πως σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη συμφωνία στην Ουκρανία

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Ουκρανία μπορεί να δώσει μια ειρηνική διέξοδο, να αποτρέψει την επανάληψη τραγικών γεγονότων και να οδηγήσει σε συναινετικές λύσεις με τη συμμετοχή όλων των  δυνάμεων της χώρας» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του σχετικά με την συμφωνία για την διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης που επετεύχθη σήμερα στο Κίεβο, αμέσως μετά την άφιξή του από τα Τίρανα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλη η διεθνής κοινότητα στηρίζουν συμφωνημένες λύσεις που επιτρέπουν στον Ουκρανικό λαό να έχει  τον έλεγχο του μέλλοντος του με εθνική ενότητα, ασφάλεια, δημοκρατία, κράτος δικαίου, ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και ευημερία.

Η κατάσταση στην Ουκρανία μέσα από τις εμπειρίες της κρίσης αυτής μπορεί να λειτουργήσει όχι ως απειλή για τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά ως έναυσμα για ένα νέο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας συμβατό με τις θεμελιώδεις αρχές που αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απερίφραστη καταδίκη της βίας στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας είναι η μόνη στέρεη βάση για τη μόνιμη υπέρβαση της κρίσης.

Η Ελλάδα ως Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ύπατη εκπρόσωπο Κάθυ Άστον και με σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο της Ένωσης έχει διαμορφώσει τις προϋποθέσεις να βοηθήσει αξιόπιστα στην διεθνή προσπάθεια για την εφαρμογή της συμφωνίας» τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα