Τρόμος στο λιμάνι

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 40 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζουν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι θα είναι τα διαφυγόντα κέρδη που θα χάσει η εταιρία στην περίπτωση που η UEFA αποβάλλει τις ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη.

Τα χρήματα αυτά δεν προκύπτουν από κάποιους σύνθετους υπολογισμούς, αλλά από απλούστατους και φυσικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης και το επιτελείο του ούτε καν θέλουν να σκέφτονται αυτό σενάριο. Ας δούμε πως προκύπτει το ποσό αυτό των 40 εκατομμυρίων.

α) Απώλεια μπόνους συμμετοχής στο Champions League και ολόκληρο το ελληνικό Market Pool: Η μεγάλη χασούρα αφορά αυτόν εδώ τον τομέα. Ο Ολυμπιακός θα χάσει 12.000.000 ευρώ από το μπόνους συμμετοχής και περίπου 20.000.000 ευρώ από το market pool, καθώς το πιο πιθανό είναι να μην εισέλθει άλλη ομάδα στους ομίλους (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ ή Αστέρας Τρίπολης θα κληρωθούν με δυνατούς αντιπάλους στα προκριματικά).

β) Λεφτά από τους βαθμούς στον όμιλο: Ο Ολυμπιακός κερδίζει κατά μέσο όρο 8-9 βαθμούς ανά σεζόν, οπότε μιλάμε για μία απώλεια κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ και δεν υπολογίζουμε καν την πιθανότητα πρόκρισης και περεταίρω μπόνους.

γ) Λεφτά από τα τηλεοπτικά και χορηγούς: Απώλεια 1,5 εκ. ευρώ τουλάχιστον.

δ) Λιγότερα διαρκείας: Απώλεια 1.000.000 ευρώ τουλάχιστον.

ε) Περίπου 80.000 λιγότερα εισιτήρια από τα τρία ματς του Champions League και από ένα πιθανό στο Europa. Απώλεια 1.000.000 ευρώ τουλάχιστον.

Οι υπολογισμοί αυτοί έχουν τρομοκρατήσει τους Πειραιώτες, καθώς κουβαλάνε στις πλάτες τους τεράστια συμβόλαια. Το πιο πιθανό είναι ότι σε αυτή την περίπτωση θα αποδεσμευτούν ποδοσφαιριστές και φυσικά θα… αναβληθούν οι μεγάλες μεταγραφές. Μιλάμε για αλλαγή ρότας 180 μοιρών.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα